Valemivihik

Allikas: Vikipeedia

Valemivihik on vihik, mille sisekaantele ja mõnedele sisulehtedele on trükitud õppeaine valemid ja reeglid.

Valemivihikuid toodab Realister OÜ, mis on välja kasvanud õpilasfirmast 4Poega.

Vihikute tootmine[muuda | muuda lähteteksti]

4Poega[muuda | muuda lähteteksti]

Õpilasfirma 4Poega asutasid neli noormeest: Sten Saar, Erki Lipre, Reino Pent ja Mihkel Härm. Nad olid 11. klassi õpilased Tallinna 21. Koolis, kus õppisid majandust valikainena. Pärast õpilasfirmasid koordineeriva Junior Achievementi Arengufondiga tutvumist otsustati endid ettevõtluses proovile panna ning asutati 2003. aastal õpilasfirma 4Poega.

Firma läbilöögitooteks said A4-formaadis ja spiraalköites kaustikud, mille sisekaantele olid trükitud matemaatika ja füüsika valemid. See idee käidi välja kahenädalase ajurünnaku tulemusena, milles otsiti uusi tooteid koolinoortele. Kõigepealt tuldi välja vihikute valmistamise mõttega ning lisandus idee lisada õppeainete valemid.

Toode osutus populaarseks ning sellele tõid kinnitust õpilasfirmade laadad ning reklaami- ja müügipäevad koolides. Tööd kroonis edu konkursil Parim Õpilasfirma 2004, kus saavutati teine koht.

Realister OÜ[muuda | muuda lähteteksti]

Juunis 2004 loodi OÜ Realister, mis jätkas valemivihikute tootmist. Juunis 2006 asutati Lätis firma Realister SIA, mis toodab valemivihikuid ka Läti turule. Seal toodeti ja müüdi esimesel aastal 18 000 kaustikut.[1] Ettevõte laienes ka Soome ning plaaniti laienemist Leetu ja teistesse lähiriikidesse.

2007/2008 õppeaastaks tõi Realister OÜ turule seitsme aine valemivihikud: füüsika, matemaatika, keemia, eesti keel, inglise keel, saksa keel ja vene keel. Lisaks vihikutes leiduvatele valemitele on sisse toodud ka mängud, trikid/nipid ja pabertaskud. 2008/2009. õppeaastal lisandusid bioloogia, ajaloo ja geograafia ning 2009/2010. õppeaastal muusika ja kirjanduse valemivihikud.

2017. aastal on saada 12 õppeaine B5-vihikut, 5 A4-vihikut ja neli vihikut algklassidele.[2]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]