Suure-Jaani linna lipp

Allikas: Vikipeedia
Suure-Jaani linna lipp

Suure-Jaani linna lipp oli Eesti linna ja Suure-Jaani valla vallasisese linna Suure-Jaani lipp.

Lipp on kinnitatud 27. detsembril 1995.

2005. aasta oktoobris ühinesid Suure-Jaani linn ja vald, Vastemõisa vald ning Olustvere vald ühtseks Suure-Jaani vallaks.

Lipu kirjeldus[muuda | muuda lähteteksti]

Linna lipp koosneb kahest valgest ja kahest punasest vaheldumisi asetsevast võrdsest laiust, kusjuures pealmiseks on valge laid ja alumiseks punane laid.

Lipu mõõtmed on 105x165 cm ning laiuse ja pikkuse suhe 7:11.

Lipu kasutamise kord[muuda | muuda lähteteksti]

  1. Suure-Jaani linna lipu võivad heisata kõik linnakodanikud eramajadel, ettevõtted ja organisatsioonid oma hoonetel lipuhoidjasse või maapinnalt tõusvasse lipumasti. Heisatav lipp peab vastama põhimääruses olevale kirjeldusele, olema puhas ja terve.
  2. Lipumasti kõrgus on ligikaudu kuus korda suurem lipu laiusest, seinalipuvarda pikkus on ligikaudu kolm korda suurem lipu laiusest.
  3. Heisatud lippudel jääb lipukanga alumine serv maapinnast vähemalt kolme meetri kõrgusele.
  4. Suure-Jaani lipp heisatakse riiklikel pühadel ning tähtpäevadel, rahvuspühadel (riigilipu heiskamise päevadel), linna juubelil, perekondlikel tähtpäevadel ja muude sündmuste puhul, milleks sellekohase korralduse annab Suure-Jaani Linnavalitsus.
  5. Suure-Jaani linna lipu heiskamisel leinalipuna kinnitatakse lipu ülemisse otsa 100 millimeetri laiune must lint, mille mõlemad otsad ulatuvad kuni lipukandja alumise servani või heisatakse lipp poolde lipumasti.
  6. Suure-Jaani linna lipp heisatakse suveajal kell 8.00, talveajal kell 9.00 ja langetatakse päikeseloojangul, kuid mitte hiljem, kui kell 22.00.
  7. Suure-Jaani linna lipu võib heisata üksi või koos Eesti riigilipuga. Üks lipp teist ei asenda. Linna lipu mõõtmed ei või koos riigilipuga heiskamisel ületada riigilipu mõõtmeid.
  8. Kui Suure-Jaani linna lippu heisatakse koos Eesti riigilipuga, asub riigilipp lippude poolt vaadates paremal, linna lipp vasakul.
  9. Kui linna lipp heisatakse koos Eesti riigilipuga, mõne välisriigi lipuga ja maakondade ning linnade-valdade lippudega, siis lippude poolt vaadates asetseb paremal eesti riigilipp, sellest vasakul välisriikide lipud prantsuskeelsete riiginimede tähestikulises järjekorras, seejärel linnade-valdade lipud tähestikulises järjekorras ja seejärel Suure-Jaani linna lipp vasakul äärel. Lipud peavad olema ühelaiused, heisatud iga lipp eri lipuvardasse või masti ja samale kõrgusele.
  10. Suure-Jaani linna lippu võib kasutada miitingutel, demonstratsioonidel ja pidustustel.
  11. Suure-Jaani Linnavalitsuse hoonel võib linna lipp olla heisatud koos riigilipuga ööpäeva-ringselt.
  12. Kasutamiskõlbmatuks muutunud linna lipp kuulub sündsal viisil hävitamisele.

Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]