Sindi lipp

Allikas: Vikipeedia
Sindi lipp

Sindi lipp on Pärnu maakonnas asuva Eesti linna Sindi lipp.

Lipp on kinnitatud 31. detsembril 1997.

Lipu kirjeldus[muuda | muuda lähteteksti]

Sindi linna lipp on ristkülikukujuline sinine kangas, mille üla- ja alaservas on punased horisontaalsed laiud. Kumbki punane laid moodustab lipu kõrgusest 1/5. Pantone värviskaala järgi on punane PMS 1807C ja sinine PMS 285C

Lipu laiuse ja pikkuse suhe on 7:11 ning normaalsuurus 105x165 cm.

Lipu kasutamise kord[muuda | muuda lähteteksti]

  1. Sindi linna lippu võib heisata riiklikel pühadel, linna pidupäevadel, suhtlemisel teiste omavalitsusüksustega ning muudel avalikel üritustel.
  2. Sindi linna lipp heisatakse hoone peasissekäigu juurde või mujale selleks sobivasse kohta kas lipuvardaga vastavasse hoidjasse või lipumasti.
  3. Sindi linna lipu heiskamisel koos Eesti riigilipu, mõne teise riigi või tema omavalitsusüksuse, mõne Eesti maakonna, valla või muu lipuga, asub Sindi linna lipp lippude poolt vaadatuna vasakul Eesti riigilipust, mõne teise riigi või tema omavalitsusüksuse, mõne Eesti maakonna, valla või muust lipust.
  4. Maapinnast tõusva lipumasti kõrgus on ligikaudu kuus korda suurem lipu laiusest, seinalipuvarda pikkus aga ligikaudu kolm korda suurem. Heisatud lipul peab jääma lipukanga alumine serv maapinnast vähemalt kolme meetri kõrgusele. Lipp peab olema puhas ja terve.
  5. Sindi linna lipu kujutist võib kasutada linna meenetel.

Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]