Riho Baumann

Allikas: Vikipeedia

Riho Baumann (sündinud 2. märtsil 1952) on Eesti kultuuritegelane, keda on kutsutud nii rokitaadiks, diskotaadiks, pungitaadiks kui ka elavaks legendiks.

Kooliteed alustas ta Prangli saarel ja edasi läks õppima Tallinna, kus õppis algul Tallinna 18. 8-klassilises Koolis. Hiljem õppis Tallinna 1. Keskkoolis, mille lõpetas aastal 1970.[1] Õppis Tartu Riiklikus Ülikoolis füüsikat.

Tartus said alguse ka tema korraldatud legendaarsed muusikaüritused, kus teda hakati nimetama diskotaadiks. Ta on juhtinud lugematul arvul kontserte ja muusikaüritusi.

Pärast ülikooli töötas ta nooremteadurina ENSV Filmi-, Foto- ja Fonodokumentide Riiklikus Keskarhiivis. Aastatel 19721987 oli Eesti Raadio muusika- ja noortesaadete autor ja Kunstilise Isetegevuse Maja metoodik diskokultuuri alal. Aastatel 19882004 oli kultuuriajakirjanik, lisaks on ta olnud ka ettevõttes Eesti Kaabel TKO kontrolör. Pikemalt on töötanud Tallinna Tehnikaülikooli raamatukogus.

Baumann kandideeris Eesti Vasakpartei nimekirjas 2005. aasta Eesti KOV valimistel ja 2007. aasta Riigikogu valimistel Tallinnas.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. "Arhiivikoopia". Originaali arhiivikoopia seisuga 21. detsember 2011. Vaadatud 5. augustil 2013.{{netiviide}}: CS1 hooldus: arhiivikoopia kasutusel pealkirjana (link)

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]