Sophia Flörsch

Allikas: Vikipeedia
Sophia Flörsch (2021)

Sophia Flörsch (sündinud 1. detsembril 2000 Grünwaldis) on Saksa võidusõitja.

Karjäär[muuda | muuda lähteteksti]

Algused ja kõrvalkategooriad[muuda | muuda lähteteksti]

Sophia alustas kardisportlase karjääri aastal 2005. Aastatel 20082014 osales ta erinevatel Euroopa kardisõidu meistrivõistlustel.

2015. aastal osales ta koos Jamie Caroline'i ja Patrik Matthieseniga koos HHC Motorspordiga Ginetta Juunioride Meistrivõistlustel, saavutades kaks võitu ja kaks poodiumit. Hooaja keskel loobus ta võistlusest, kui oli üldarvestuses kolmandal positsioonil, et keskenduda oma liikumisele Vormel 4.

2016. aastal tegi ta koos Jonathan Aberdeini ja Simo Laaksoneniga debüüdi ADAC Vormel 4 Meistrivõistlustel Motopark meeskonna eest.

Järgmisel aastal sõitis ta BWT Mücke Motorspordis koos Lirim Zendeli, Tom Beckhäuseri, Oliver Söderströmi ja Olli Caldwelliga, saavutades kaks poodiumit ja kaks kiireimat ringi.

Vormel 3[muuda | muuda lähteteksti]

13. märtsil 2018 osales ta oma esimesel katsel Vormel 3 autoga koos Van Amersfoort Racinguga. 6. juulil 2018 debüteeris ta Euroopa Vormel 3 Meistrivõistlustel sama meeskonnaga koos Artem Petrovi ja Keyvan Andresega. 18. novembril 2018 tõusis tema auto Macau Grand Prix ajal taevasse pärast seda, kui sõitis vastu teise juhi autot, tõusis kolm meetrit maapinnast ja paiskus kiirusel 276 km/h vastu kaitsepiirdeid, koos Artem Petroviga, Keyvan Andres ja Frederik Vesti. Ta sai selgroolülide murru ja pärast 11 tundi kestnud operatsiooni suutis ta aeglaselt taastuda. Lõpparvestuses oli ta Red Bull Ringil visatud punktiga kahekümne teine.

2019. aastal osaleb ta Van Amersfoort Racing meeskonnaga piirkondlikel Vormel Regionaal Euroopa Meistrivõistlustel, lõpetab hooaja üldarvestuses seitsmendal kohal koos Joey Mawsoniga.

2020. aastal osaleb ta Campos Racing meeskonnaga Vormel 3 Meistrivõistlustel ilma ühtegi maailmameistrivõistluste punkti võitmata koos Alex Peroni ja Alessio Deleddaga.

DTM[muuda | muuda lähteteksti]

22. märtsil 2021 vormistab Abt Sportsline'i meeskond Sophia Flörschi 2021. aasta hooajaks koos Kelvin van der Linde, Mike Rockenfelleri ja Michael Schumacheriga (pärast Lucas di Grassi), naine polnud DTM-is sõitnud üheksa aastat.

Endurance[muuda | muuda lähteteksti]

2020. aastal sõidab ta koos Richard Mille Racing meeskonnaga kolm European Le Mans Series meistrivõistluste osavõistlust, 19. septembril taas Richard Mille Racing meeskonnaga LMP2 klassis Le Mansi 24 tunni sõidul meeskonnana kahe teise naisega koos Tatiana Calderón ja Beitske Visser. Üldarvestuses on nad 13. ja oma klassile reserveeritud edetabelis 9. kohal.

2021. aastal sõidab Sophia Flörsch koos Richard Mille Racing meeskonnaga kogu kestvussõidu maailmameistrivõistlused koos Tatiana Calderóni (Gabriel Aubry järgi) ja Beitske Visseriga. Le Mansi 24 tunni sõidul on nad sunnitud katkestama teise autoga juhtunud õnnetuse tõttu. Samal aastal osales ta koos Richard Bradley ja Ferdinand Habsburgiga ka European Le Mans Seriesi viimasel võidusõidul Portimãos koos Portugali meeskonnaga Algarve Pro Racing, võites tänu kolmandale kohale meeskonna hooaja esimese poodiumikoha.

2022. aastal liitus ta G-Drive Racing meeskonnaga, et sõita koos Roman Rusinoviga European Le Mans Series. Seoses Venemaa-vastaste sanktsioonidega võtab Algarve Pro Racing meeskond G-Drive'ilt üle, kinnitades sõitjateks Sophia, Bent Viscaali, James Alleni, John Falbi ja Alex Peroni. Hooaja esimesel võistlusel, Le Castellet 4 tunni, saavutas duo Prema Racing meeskonna järel teise koha.

Samal aastal jooksis ta kolmandat korda järjest Le Mansi 24 tunni sõidu (LMP2 klass), taas koos Algarve Pro Racing meeskonnaga ning koos Jack Aitkeni ja John Falbiga.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]