Kasutaja arutelu:Tiuks/Arhiiv 3

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

seda et need vanuse arvutamise mallid on meil siin kuskil varasemast olemas... (TarmoK kasutajalehtede all) ... Ahsoous 2. märts 2008, kell 22:50 (UTC)

Kõiki vist ei ole. Uurin veel. Hetkel ei tee kuupäeva õiges järjekorras ja uuringi asja millisest mallist on vaja pihta hakata. Vist {{sünniaeg}}--Tiuks 2. märts 2008, kell 22:53 (UTC)
Kasutaja:TarmoK/Death date and age aga see ei ole vist korras. --Tiuks 2. märts 2008, kell 23:02 (UTC)
a propos ma arvan et parem on mall nimetada sünniaeg aga mitte sünnipäev ja seda nimelt selle surmaajaga seotud malli pärast, vb on see maitseasi... mäletamist mööda temal need mallid andsid küll õiges järjestuses kuupäeva... - Ahsoous 2. märts 2008, kell 23:08 (UTC)
Sünniaeg on muidugi parem, pean ümber muutma. Annavad küll õige päeva aga punaselt on ka midagi. Osa malle on veel puudu. Tead, ei julgegi neid puutuda. Teen kõik vajalikud mallid ära ja siis vaatab edasi. Arvatavasti on Sinu abi vaja.--Tiuks 2. märts 2008, kell 23:12 (UTC)

Kuidas Vikipeedias korda luua[muuda lähteteksti]

Soovin teha Vikipeediast kasutajasõbralikku keskkonda ja seda saab teha ainult mallidega. Tulevad probleemid ja kellegi poole pöörduda ei ole. Kõike ei saa teha e-maili teel ja üldisesse arutelusse ei taha ma oma pahameelt välja valada.

  1. Vaja oleks administraatoril CSS üle vaadata, sest mallis{{Navmall}} ei näita päise värvi. Ometi on inglise vikis kirjas, et see on vaikimisi, meil {{Navigational templates}}. Ja navigeerimismallil näitab show asemel noolt, mis on keskel aga peaks olema paremal. Seda kasutab ka mall {{Näitleja info}} (Awards won). See on pandud eesti vikis javascript:toggleNavigationbar(1); aga inglise vikis on javascript:collapse Table (0); Valesti näitab ka Mall:Tõlkimine/Sisukord, mis inglise vikis on javascript:toggleNavigationbar(1); en:Translation/Index ja näitab show, meil näitab peida. <div class="NavFrame" title="Explanations", <div class="NavContent". Põhimall peaks olema [Navmall/tuum] aga seal on <table class="navbox.
  2. Keegi ei avalda arvamust Vikipeedia:Vikiprojekt Liputeadus ja kedagi ei huvita, mis riigikoodidega mallidest saab.
  3. Uued kasutajad kasutavad suvalisi malle või teevad malli kujul infoboksi artiklitesse. Kuskil kirjas ei ole, mis on kõige parem mall. Mina ei ole näiteks malliga {{persoon}} rahul, sest miks peab kasutaja lisama suvalisi välju kui kõik on mallis olemas en:Template:Infobox Person. Mikroformaat ja kõik muu on seal sees. Mall {{näitleja info}} tahaks tõlkimist, siis saaks auhinnad ka lihtsalt lisada ja ei pea kasutama persooni malli. Meil oleks aeg hakata kasutama malle {{sünniaeg}} ja {{surmaaeg}}, mis üldises arutelus jäi jälle toppama. Ahsoousil oli õige mõte DEFAULTSORT kohta.
  4. Vikipeedias ei ole stiilijuhendit, kus mida kasutada en:Wikipedia:Manual of Style. Näiteks kasvõi en:Dash erinevatest variantidest mall {{Ndash}}, mall {{dot}} en:Dot (en:Interpunct)? või mall {{bullet}} en:Bullet (typography). Mallidele võiks eestikeelsed nimed panna, oleks lihtsam kasutada aga mina ei julge enne tõlkida kui vikis on asi paika pandud.--Tiuks 14. märts 2008, kell 02:25 (UTC)


Malli dokumentatsioon[muuda lähteteksti]

kuidas Sul malli dokumentatsiooni eestindamine ka edenenud on? Et kas oled jõudnud juba nii kaugele, et saaks malli kasutusjuhendi vastava malliga ühendada?--Hendrix 14. märts 2008, kell 17:41 (UTC)

Kas Sa mõtled malle {{dokumentatsioon}} ja {{dokumentatsiooni alamleht}}? Nendel saab ainult õpetust tõlkida /doc lehelt. Eelmainitud mallid on juba ammu Ahsoousi poolt üle kontrollitud ja toimivad. Igal konkreetsel mallil on eraldi juhend (/doc) ja ma ei saanudki hästi aru, mida Sa täpselt küsisid.--Tiuks 14. märts 2008, kell 17:58 (UTC)
pean silmas seda, kus mingi malli kasutuskirjelduse saab anda vastava dokumentatsiooniga (mis iganes konkreetse malli nimi ka oleks - ilmselt on /doc alamleht), mitte nii, nagu meil praegu - arutluse osas--Hendrix 14. märts 2008, kell 18:05 (UTC)
Täpselt nii. Teed algul malli ja lisad lõppu dokumentatsioon (nii nagu õpetuses). Siis tuleb Sul malli lehele alamlehe nupp Loo ja sellest tulebki alamleht, mille algusesse lisad dokumentatsiooni alamleht. Nii lihtne see ongi. --Tiuks 14. märts 2008, kell 18:09 (UTC)
ok, eks ma uurin siis, kuigi esmasel pilgul tundub see sama keeruline (kui mitte keerulisem) kui asm keel...--Hendrix 14. märts 2008, kell 18:19 (UTC)

Kõigepealt lisa malli lõppu

<noinclude>
{{dokumentatsioon}}
<!-- Lisa kategooriad ja intervikid malli /doc lehele, aga mitte siia! -->
</noinclude>

SALVESTA Nüüd saad teha alamlehe ja lehe algusesse kirjuta

{{dokumentatsiooni alamleht}}

ÕPETUS JA ÕPETUSE LÕPPU

<includeonly>
<!-- Kategooriad ja interviki lingid -->
</includeonly>

See ongi kõik, mida vaja läheb.--Tiuks 14. märts 2008, kell 18:24 (UTC)

ok, aga mis ma selle mall:dokumentatsioon peale hakkan? Ja see "/doc"?--Hendrix 14. märts 2008, kell 18:37 (UTC)
et mitte liialt teoreetiliseks minna, ole palun, kena ja näita praktiliselt ette, kuidas asi käib. Võta, palun, mall:geopilt ja tekita vastav dokumentatsioon, mis praegu asub arutluse lehel, malli esilehele.--Hendrix 14. märts 2008, kell 18:51 (UTC)
Dokumentatsion tuleb noinclude tagide vahele ja kategooria läheb /doc lehele. Näitan ette, siis teinekord oskad. --Tiuks 14. märts 2008, kell 21:31 (UTC)
tänud. Väga kena näeb välja.--Hendrix 15. märts 2008, kell 06:07 (UTC)

Haldusüksuse mall[muuda lähteteksti]

Palun vaata [Mall:CHN]. Miks see viga on tekkinud? --Metsavend 17. märts 2008, kell 17:17 (UTC)

See on valesti, sest Ahsoous parandas CSS-i uue malli järgi [Navmall/tuum], mida kasutavad mallid {{navmall}} ja {{Navmall veerudega}}. Nüüd tuleks malli uuendada ja teistmoodi kirjutada või Navmalli korda tegema. Hetkel on probleem uues mallis, sest kahe noole asemel peaks tegelikult näitama paremal pool linki näita või peida ehk siis class plainlinksneverexplained.
Uues mallis on üksused, üksused1 jne loend, loend1
päis on tegelikult grupp, grupp1 jne
päis on tegelikult navigeerimismalli nimi.

Mina ei julge neid puutuda, seda oskab Ahsoous. --Tiuks 17. märts 2008, kell 19:59 (UTC)

otot... kas asi mida sa Metsavend mõtled on see HiddenStructure'i asi? sellega on tõsised probleemid... inglisvikis tekiks seal veel miski roheline kast...-- Ahsoous 17. märts 2008, kell 20:05 (UTC)

kui asi selles on ... ja ilmselt sa mõtledki seda... siis tegelikult peaks malli haldus kirjutama ümber kasutades hiddenStructure'i asemel 'if' lauset -- Ahsoous 17. märts 2008, kell 20:09 (UTC)
Jah, aga see pole ilmselt ainuke mall, mis enam korralikult ei tööta. --Metsavend 17. märts 2008, kell 20:10 (UTC)
kahjuks täita usun... (nagu vahepeal juhtus tolle malligagi (Mall:Navigeerimismall) numelt miski tarkvarauuendamise käigus kustutati scriptid ära tänu millele too töötas) eks meil tuleb iömselt ühiste jõupingutusega asjad korda saada (paraku, endal pole mul praegu üldse aega asju uurida ja lähema poole aasta jooksul ei paista ka sellist aega tekkivat) -- Ahsoous 17. märts 2008, kell 21:10 (UTC)
Mallis {{haldus}}
|style="background:#ccccff" align="center"|<div class{{{päis2|}}}="hiddenStructure">{{{päis2}}}  
align="center"|<div class{{{üksused2|}}}="hiddenStructure">{{{üksused2}}}

on vaja ümber kirjutada 'if' lausega. Mallidel, millel on kasutatud välju päis2 ja üksused2 on ebaloogiliselt kirjutatud. See tähendab uues mallis päis2 = grupp2 ja üksused2 = loend2. Selle malli autor on hoopis Kasutaja:Urmas. --Tiuks 17. märts 2008, kell 21:50 (UTC)

muutsin selle haldusmalli ära, aga seda hiddenStructure'i on mujalgi. Ja seda, et viga ei ole mitte mallides, vaid asi on ikka pigem selles, et kogu viki areneb, ning pahatihti ei pruugi me neile muudatustele järgi jõuda. Ega seda pole enamasti ka vaja, ning muideks enamasti on lihtsamad lahendused ka paremad ning töökindlamad ning vigu tuleb vähem. Äkki sa oleksid nii kena ja ei tekitaks neid inglisviki malle siia niimoodi massiliselt juurde, arvan nimelt, et enne võiks hoopis olemasolevad ära korrastada ja ära tõlkida. - Ahsoous 20. märts 2008, kell 20:56 (UTC)
Oleks vaja abilisi tõlkimisel. Plaanis on edaspidi infoboksidega tegeleda. Uut navigeerimismalli tahaks korda saada, sest muusikute vikiprojektis tahan en:Template:Navbox Musical artist kasutada.--Tiuks 20. märts 2008, kell 21:01 (UTC)

Muusika artiklid[muuda lähteteksti]

Tere. Aitäh hea töö eest muusika-artiklite alal. Minu panus ilmselt lähemal ajal väga suur ei ole, aga kui ise vahel heliloojate elulugusid või muusikaajalugu loen, vaatan ka vastavad Eesti artiklid üle ja püüan vähemalt mõne vea välja visata. Jõudu!ML 19. märts 2008, kell 21:11 (UTC)

Muusikas on nii palju teha. Ma olen jõudnud vaadata ainult muusikateooriat ja sealgi on veel palju teha. Arvan, et alustame muusikute projektiga. Hetkel uurin inglise vikit, et teada saada kuidas projekte tehakse. Kasutaja lehel on näha, mis malle ma tahan teha. --Tiuks 19. märts 2008, kell 21:43 (UTC)

Ma tahaks tõlkida en:Template:Infobox Country, aga ma ei leia seda paika üles, kus tõlkida. Saad selle paiga Johannes või kuhugi kopeerida?Johannes

Ma pean kõigepealt selle kopima Mall:Infobox Country. Tahaks eestikeelseks nimeks Mall:Riigi info ja enne dokumentatsiooni tegemist oleks vaja eestindada. Kuna malli riigi infot ei kasutata artiklites, siis ma hea meelega asendaks uue sisuga ja arutelu paneks arhiivi.--Tiuks 20. märts 2008, kell 20:09 (UTC)
Olge kenad ja kasutage katsetammiseks pigem ikka oma kasutajalehekülgede alamlehti, aga mitte põhinimeruume! - Ahsoous 20. märts 2008, kell 20:49 (UTC)
Teen siis Kasutaja:Tiuks/Infobox Country ja kui valmis siis kopeerin õigesse malli.--Tiuks 20. märts 2008, kell 20:54 (UTC)
Peab vist malli liivakastis tegema, sest kasutajalehel ei näita kõiki malle mida kasutatakse (redigeerimisel on näha).--Tiuks 20. märts 2008, kell 21:05 (UTC)
Malli liivakastis {{Template sandbox}} ei saa teha malli, sest kõik liivakasti mallid tulevad sisse. Kasutajalehel saab katsetada ainult kuidas mall välja näeb. Nüüd ma saan aru, miks meil korralikke malle ei ole. Katsetamiseks sobivad ainult liivakasti juhendis X1, X2 jne. --Tiuks 20. märts 2008, kell 22:42 (UTC)

Mall:Maailma regioonid - kuidas selle tõlkimine mul välja tuli?Johannes

Meil on kasutuses {{maailmajagu}}. Hetkel ei ole eesti vikis korras uus navigeerimismall ja see kasutab ka seda. 2 noole asemel peaks olema link näita või peida. Pane /doc lehele inglise viki link, siis saab võrrelda. --Tiuks 21. märts 2008, kell 15:03 (UTC)
Tegelikult on vaja erimalle. Inglise vikis en:Template:Regions of the world (Maailma regioonid) ja en:Template:Continents of the world, mis on väga hea mall. Maailmajagu ehk kontinent ehk manner. Ma ei teagi mida teha. Parem on oodata kui uus navigeerimismall korda saab, siis saab alles malle väljavahetada. --Tiuks 21. märts 2008, kell 15:16 (UTC)
Maailmajagu ei ole sama mis kontinent ehk manner. Andres 22. märts 2008, kell 15:01 (UTC)
Ma ei ole sellesse süvenenud aga mulle tundub, et maailmajaod = maailma regioonid.

Kasutaja:Johannes/liivakast - vaata seda, mida sellega saab peale hakata?Johannes

Sellisena ei ole midagi teha. Mina soovitan tegeleda inglise malliga. Lisamalle oleks vaja juurde teha aga see mis tehtud, võiks ära tõlkida. Kopeeri liivakasti mallist {{Template sandbox}} näiteks Mall:X1te ja Kasutaja:Johannes/liivakast tee näiteks Eesti riigi kohta (võta inglise vikist en:Estonia), siis on näha kuidas välja hakkab nägema. Ära unusta Infobox Country muutmast X1. --Tiuks 22. märts 2008, kell 17:16 (UTC)
Kas saad selle malli korda teha?Ma ei oska.Mall:Riigi teaveJohannes20:17
See on tehtud ju samas stiilis nagu mall {{riik}}. Mina ei oska ise üldse malle teha. Ma oskan ainult vajalikke parameetreid tõlkida eesti keelde. Ja keerulisi malle ma ei puutu vaid lasen targematel parandada, need kes tunnevad arvutikeelt. Kui teha, siis inglise malli järgi. See on väga täiuslik mall, isegi kaartide poolest. Näitab automaatselt kaardil õiget riiki. Nüüd on õpetust ka parem vaadata, sest uus navigeerimismall tehti korda. Mul ei ole aega tegeleda {{X1}} tõlkimisega (see on inglise vikist). Kopeeri kood oma liivakasti ja näed, kuidas ta välja näeb. Minul on see Kasutaja:Tiuks/Infobox Country. Kui saab tõlgitud, siis paneme eestikeelse nime ja saabki kasutama hakata. --Tiuks 9. aprill 2008, kell 00:24 (UTC)

Uus navigeerimismall[muuda lähteteksti]

Vaatasin sinu ületoodud malle ja mõned baasmallid on pooleldi tõlkimata. Mind huvitas antud juhul MAll:Navmall. Sõltuvus teistest mallidest [Mall:Navmall/tuum] --> MAll:Navmall --> minu mall --> minu artikkel. Hetkel on mallis MAll:Navmall/tuum muutuja "imageleft" mille ma tahan tõlkida "piltvasakul". Nüüd on vaja vaadata üle kõik sõltuvad mallid ja nende mallidest sõltuvad sisumallid. Navmall on seotud praegu 19 malliga ja oletame, et iga mall on seotud 10 sisumalliga: 1 * 19 * 10 = 190 (tegelikult pole nii palju) Mida sügavamal on viga tehtud seda rohkem kulub tulevikus aega teistel parandamiseks. Muutujaid minuteada automaatselt asendada ei saa. Saab muidugi kopeerida skriptis ühe muutuja teise peale aga ilus oleks kohe õigesti teha. Mallides peaks kohe kõik muutujad ära tõlkima või siis lisama kirje "Pooleli, mitte kasutada". (Ei saa aru miks minu jutu algust tavalises vaates ei näe - redigeerimisel näitab normaalselt) Samurai 30. märts 2008, kell 12:35 (UTC)

Nüüd peaks näitama jälle kõike. --Jaan513 30. märts 2008, kell 19:54 (UTC)
Huvitav, miks Sinu teksti ei ole? Kirjutan redigeerimiskastis oma tekstile lisa. Alapealkirjad on ka kadunud. Navigeerimismalli ei ole otseselt kasutatud, see tähendab, et navigeerimismalle ei ole sellega tehtud. Kui mallis Navmall ja Navmall veerudega ära parandada, siis on vist kõik korras. Probleem on sügavam ja seotud ilmselt CSS-iga. Kõike vajalikku ei ole ilmselt veel lisatud. Hetkel on [Navmall/tuum] Taani viki mall aga CSS-i ei ole selle järgi minuteada muudetud. Tõlgin muutuja "imageleft" "piltvasakul", sest seda on vaja malli tegemisel kasutada. Millegipärast pildi asi meil ei tööta. Vaata altpoolt malli näidet. Kas äkki oskad leida viga, miks meil on 2 noolt aga teistes vikides on paremal pool link peida või näita. --Tiuks 30. märts 2008, kell 19:40 (UTC)
Nüüd näitab pilte. Huvitav, et see sõltus tõlkimisest. --Tiuks 30. märts 2008, kell 20:43 (UTC)
Tegin korda div tagide ja ühe table tagi < märgid. Vaatasin HTML redaktoriga, rohkem vigu ei tohiks hetkel olla.--Nerva 31. märts 2008, kell 15:15 (UTC)
Lihtsalt infoks, et ajalugu seda < märkide parandamist ei suuda näidata, sest < märgi erinevust &lt;-st ta ei näe, kuna võrdlemisel samastatakse need kaks.--Nerva 31. märts 2008, kell 15:17 (UTC)

seda et kui sa ütled et mall Muusikute navigeerimismall on tõlgitud... siis ta seda ju ei ole... peaks nagu ka selle state'i ära tõlkima... see võiks olla siis näiteks 'olek' või 'seisund'... ja sealseteks väärtusteks võiksid olla 'varjata' ja 'näidata' -- Ahsoous 29. aprill 2008, kell 21:47 (UTC)

Tõlgiks siis state = olek, collapsed = varjata, expanded = näidata. Aga kuidas tõlkida autocollapse? ja need on lisavariandid kasutades õpetust en:Template:Collapsible option Automaatselt on mallis [Navmall/tuum] autocollapse. Kuidas tõlgib malli Collapsible option? Kokkupanemise valikud? --Tiuks 29. aprill 2008, kell 23:42 (UTC)

Küsimus teisele kasutajale[muuda lähteteksti]

Konkreetsele kasutajale saad küsimuse esitada oma arutelu lehel. Teisele kasutajale paned malli {{vasta sõnumile}}. --Tiuks 6. aprill 2008, kell 15:22 (UTC)

Saadan selle teate Sulle edasi, sest mina ei oska malle teha:

Kas sa saaksid Riigi teave korda teha? Muidu teeksin ise, aga ma ei oska kahjuks. Johannes 17:35

Andres 9. aprill 2008, kell 14:38 (UTC)

Türgi keeled või turgi keeled?[muuda lähteteksti]

No eesti ei ole minu emakeel, sellepärast et ma ei tea õigesti. Piccadilly Circus 23. aprill 2008, kell 14:18 (UTC)
Las Andres vastab. Türgi riigikeel on türgi keel, mis kuulub uurali-altai keelkonda. Google ei anna turgi keele kohta midagi. --Tiuks 23. aprill 2008, kell 14:20 (UTC)
Okei, aitäh. Piccadilly Circus 23. aprill 2008, kell 14:23 (UTC)
Õige on turgi keeled. Varem nimetati neid türgi-tatari keelteks. Nad paigutatakse tavaliselt altai keelkonda, kuigi osa teadlasi peab neid eraldi keelkonnaks. Uraali-altai keeled on juba hoopis hüpoteetiline mõiste. Andres 27. aprill 2008, kell 19:36 (UTC)
Parandasin kuskil artiklis turgi türgiks, seepärast Piccadilly Circus küsiski. Otsin selle artikli üles. See on parandatud 23. aprillil. --Tiuks 27. aprill 2008, kell 19:41 (UTC)
Tegin selle korda. Andres 27. aprill 2008, kell 20:02 (UTC)

Uued artiklid[muuda lähteteksti]

Palun ära tee teistele etteheiteid, et vormistus on vale, eriti kui pole kokkulepet, milline peab vormistus olema. Niimoodi võivad kirjutajad käega lüüa. Kui vormistus on reeglites paigas, siis võib sellele viidata. Infokastid on vähem tähtsad asjad, millega võib tegelda teises järjekorras. Ja ka ühelauselisi artikleid ei tohi keelata. Andres 1. mai 2008, kell 15:22 (UTC)

Ega ma halva pärast vaid tahan kutsuda korrale, et näiteks ühelauselisi albumi või bändide artikleid ära hoida. Neid tuleb nagu seeni peale vihma ja kasutaja ei teagi, et on olemas Vikiprojekt. Definitsioonid on hoopis midagi muud ja need võivad ühelauselised olla. Kui saaks juba Vikiprojekti bannerit kasutada, siis oleks elu hoopis lihtsam, sest need üksikud artiklid ei kao ära vaid on juba märgistatud. Selle kaudu jõuaks ka info uute kasutajateni. --Tiuks 1. mai 2008, kell 16:34 (UTC)
Vaata, Vikiprojektis osalemine on vabatahtlik. Vikiprojektis alles töötatakse reegleid välja, ja kui nad on valmis, peavad nad saama ka teiste kasutajate heakskiidu ning nad peavad olema väljas seal, kus on ka üldised reeglid.
Kedagi, ja eriti mitte uustulnukaid, ei saa kohustada mingeid reegleid järgima, eriti, kui neid alles võetakse kasutusele. Infoboksid on üldse sellised asjad, mida peaksid tegema need, kes neid vajalikuks peavad ja kes neid teha oskavad. Ei maksa kellelegi, eriti mitte uustulnukatele, ette heita, et nad ei kasuta õiget infoboksi või ei kasuta seda üldse.
Ka ühelauseline artikkel ei kao ära, kui ta seotakse loendiga või paigutatakse kategooriasse. Vikipeedias on primaarne ikkagi sisu, siis alles tuleb vormistus. Kui sisu on korras, siis rohkemat nõuda ei saa. Kui hakata kohe vormistust nõudma, siis inimene lööb käega.
Mind igatahes häirib selliste bännerite panemine. Ei artiklileht ega aruteluleht pole selleks mõeldud. Kui hakata neid arutelulehele panema, siis lugeja saab tünga: link on sinine, aga arutelu ei ole.
Kui uuele kasutajale hakata ütlema, et seda ja seda ta tegi veel valesti, siis ta tunneb end kõlbmatuna Vikipeedia jaoks, sest ta on niigi pingutanud, aga ikka nagu välja pole tulnud. Andres 1. mai 2008, kell 22:03 (UTC)
Lootsin vist, et uued kasutajad orienteeruvad paremini. Igatahes sain algajaga kontakti, kes tahab aidata. Olen ka selle peale mõelnud, et kui banner on arutelu lehel, siis peaks olema info ka artikli alguses. Mul on kahju, et eesti vikis ei tegeleta vormindamise reeglitega. Seepärast teen seda Vikiprojektis. Ma pole märganud, et keegi minu reeglitele Vikiprojektis vastu on hakanud. Keegi ei julge midagi öelda. Olen üldises arutelus maininud, mis toimub aga on vaikus. Ju siis kedagi ei huvita. Keegi peab ju asja käima lükkama. Ma ei suuda niimoodi vikis toimetada nagu see siiamaani on toimunud. --Tiuks 1. mai 2008, kell 22:18 (UTC)
ei usu et kellelgi midagi öelda ei ole, lihtsalt kogu see asi on ikka väga toores, ja ausalt öeldes oled sa nende poolikute mallide tegemisega tekitanud sellise olukorra, et kogu sellest kupatusest arusaamine ja selle korrastamine nõuab liiga palju aega ning vat seda (isegi kui inimesel on tahtmist aidata) ei kipu mitte olema. Ah ja veel, sõltub küll olukorrast, aga minul isiklikult kipub olema selline arvamus, et ühelauseline artikkel on parem kui mitte midagi, kasvõi seepärast, et alati kohe mitte ei viitsigi raamatut kätte võtma hakata. -- Ahsoous 1. mai 2008, kell 23:05 (UTC)
Mind hakkasid häirima sellised artiklid nagu algul oli Meggan. Eesti jazzrock ansambel. Muidugi on parem üks lause kui mitte midagi. Sellisel juhul ongi vaja kasutajaga suhelda aga ju ei olnud see kõige parem lähenemine. See autor on juba oma tahet näidanud. --Tiuks 1. mai 2008, kell 23:11 (UTC)
Ma tahaks siin vahepeale rõhutada su lauset "Muidugi on parem üks lause kui mitte midagi." Sest ainuüksi üks sõna ütleb väga palju... Näiteks Meggani kohta... Need kolm sõna, mis seal alguses oli, ütlesid igaüks väga palju ja tegelikult tegi kogu asja päris selgeks (on ansambel... on kodumaine... ja mängivad jazz-rocki... mida veel?)... Või näiteks mõnel albumil... Väga palju annab, kui on ainuüksi aasta ja artist... Ütleb väga palju... ja kui juhuslikult lugeja midagi rohkemat siiski peaks tahtma, siis vajutab seal kõrval en-lingile ja loeb inglisekeelselt... Jürka 1. mai 2008, kell 23:26 (UTC)
sellega ma olen täiesti nõus, et sellised lehed pole just alati kõlbulikud... ja nondega peab miskit ette võtma, kui oskaks täiendada oleks hea, aga kui ei oska, on nati jama... meil ju siin ei eraldi variante temaatiliste stubide (kuidas seda üldse tõlkida on kah omaette küsimus) märgistamiseks... vastasel juhul võiks lisada vastava (ning ühtlasi kategoriseeriva) märkuse ning asja tundev inimene võiks siis ju vastava temaatikaga artikleid üle vaadata. Kuidas me sinnani jõuaksime – ei tea. -- Ahsoous 1. mai 2008, kell 23:32 (UTC)
Nende lühikeste artiklite jaoks tuleb kategooria Lühikese artikli-klassi muusikute artiklid pluss veel huvirühma kategooria. Stub klassi ristisin lühikese artikli-klassiks. --Tiuks 1. mai 2008, kell 23:37 (UTC)

Isehakanud keeleteadlane[muuda lähteteksti]

Ma arvan, et keskeriharidusega inimene, kes on kirjutanud lause: "Alustame hüpoteegilise sündmusega, mille nimi on SUUR PAUK" ei peaks vikipeedias filoloogilistes aruteludes osalema. Viite allikas--Oktav 14. mai 2008, kell 14:47 (UTC)

Avaldasin ainult oma arvamust, sest sulle riigitegelane ei meeldinud artiklis Lembit Lüüs. Su hobi on vist teiste järele nuhkimine. Tubli töö! Kui sa Kasutaja:Kinks oled, siis pooldan blokeerimist. --Tiuks 14. mai 2008, kell 14:55 (UTC)
Hüpoteegilise ja hüpoteetilise puhul on erinevus vaid ühes tähes. Kui nüüd vaadata ilusti arvuti klaviatuuri on ka näha, et need tähed on kõrvuti. Järeldused Oktavil ise teha.--WooteleF 14. mai 2008, kell 15:02 (UTC)
blokeerimisest ei ole kasu. Ta ilmub uue nime all ikka ja jälle lagedale. Las piriseb... nagu tüütu ja tähtsusetu sääsk...--Hendrix 14. mai 2008, kell 15:54 (UTC)
Tiuks, sinu leheküljel on link Su blogile, mis nuhkimisest siin rääkida saab? Mis teil selle kasutajaga kinks on? See kasutaja on ju blokeeritud? Kas Kinks on ainus kasutaja, kes siin blokeeirtud on? Ilmselt ongi siin oluline see sõna "tähtsusetu," mis hariduseta inimestest on viki adminnid teinud ja läbi blokeerimise õiguse neile "tähtsust" lisab. Kas eestikeelne vikipeedia sellepärast võidab, see ei huvita kedagi. --Oktav 14. mai 2008, kell 16:20 (UTC)
—Eelneva allkirjata kommentaari kirjutas Oktav (arutelukaastöö) .

Probleem malli teisaldamisega[muuda lähteteksti]

Malli "Pilli info" nimetus võiks olla vastavuses artikliga Muusikainstrument. Tegin teisaldamise Mall:Pilli info -> Mall:Muusikainstrument, kuid artikli sisu kadus. Palun aita sisu tagasi panna, Sul on mallidega kogemusi.--Andrus Kallastu 9. juuli 2008, kell 08:17 (UTC)

Said ise korda. Kadus arvatasti /doc leht ja kui tegid sellele ka ümbersuunamise, siis oligi korras. --Tiuks 10. juuli 2008, kell 08:11 (UTC)
Ei saanud. Lehel Mall:Muusikainstrument ei ilmu dokumentatsiooni.--Andrus Kallastu 10. juuli 2008, kell 11:27 (UTC)
Minul küll näitab. Malli koodi ei tohi enam muuta. Õpetuses on sul muudetud "Sugulasmuusikainstrumendid" aga kood peab jääma suguluspill nagu kirjutatakse õppekavades. --Tiuks 11. juuli 2008, kell 05:28 (UTC)
1. Minul koodi ei näita, kuid ma jõuan koodini välja.
2. OK, kuid see sõna on sugulaspill (vrd Sugulas+hing, +keel, +rahvas ÕS 2006).--Andrus Kallastu 12. juuli 2008, kell 07:51 (UTC)
Kood on Mall:Muusikainstrument aga õpetus Mall:Muusikainstrument/doc lehel. Mul oli malli tegemise ajal alguses sugulaspill, mille siis valeks muutsin. Jama siis ju. Kui ta keeleliselt vale on, siis peab artiklid ikkagi üle käima ja ära parandama. --Tiuks 12. juuli 2008, kell 10:43 (UTC)

Palun vaata Arutelu:19. juulil sündinud muusikainimesed. Andres 10. juuli 2008, kell 10:09 (UTC)

Viktor Ullmanni ooper[muuda lähteteksti]

Kas Viktor Ullmanni ooperi "Der Kaiser von Atlantis oder die Tod-Verweigerung" pealkiri on eesti keeles "Atlantise valitseja" või "Atlantise keiser"? Siin RTÉ VANBRUGH QUARTET näiteks esinevad mõlemad variandid. Valju 13. juuli 2008, kell 12:01 (UTC)

Kahjuks Muusikaentsüklopeedias ei ole Viktor Ullmanni sees aga tõlkes peaks olema keiser, mitte valitseja. Mõnel lehel on 2 erinevat pealkirja "Der Kaiser von Atlantis"[1] oder (või) "Die Tod-Verweigerung". Mina tõlgiks "Atlantise keiser" aga die Tod-Verweigerung ei oska tõlkida (surm-...). --Tiuks 13. juuli 2008, kell 13:25 (UTC)
Kui ei ole kindlat tõlget, kasutame originaalpeakirja. Pealkirju ei pea sõna-sõnalt tõlkima; tõlke määrab traditsioon. Andres 13. juuli 2008, kell 13:28 (UTC)
Selle pealkirja tõlkimise traditsioon eesti keeles puudub, kuna minu teada ei ole Eestis ühtegi Ullmanni teost esitatud. Tõlgiksin "Atlantise keiser ehk surmastkeelduja" ja lisaksin kindlasti ka saksakeelse originaalpealkirja.--Andrus Kallastu 14. juuli 2008, kell 10:10 (UTC)

Sa oled mallide osas kahtlemata targem kui ma ise, seega ehk saaksid Vikipeediasse tuua malli(d) lehelt: [2], kuna näiteks linkida ei saa pealkirja [[C3-taimed]]. Etteruttavad tänud --Dj Capricorn 30. juuli 2008, kell 14:13 (UTC)

Tekitan siis siia lingid: {{c3}}, {{c4}}.
suured tänud; artikli pealkirja alaindeksitega pole isegi Wikipedias üritatud teha --Dj Capricorn 30. juuli 2008, kell 15:07 (UTC)

Tänan. Nokitsen siin jah veidi. Mulle meeldivad portaalid, kahjuks ise ei oska neid luua, aga kui midagi ees on, siis saan hakkama küll --Mona 31. juuli 2008, kell 15:24 (UTC)

ähh-puhh ja purjepaatide mallid[muuda lähteteksti]

Vaatasin, et tekkinud Mall:Sum, kas seda saaks tulevikus mõne purjekate(svertpaatide) mallis kasutada nii,
et summeeritakse purjepind? Ahjaa seda ei saa kohe looma tõtata, kuna purjepinna arvutamise võimalusi on mitmeid :)
suwa 1. august 2008, kell 13:46 (UTC)

Tahan teha artiklite hindamise statistikat ja nüüd on olemas liitmise ja kohe tuleb lahutamise mall. --Tiuks 1. august 2008, kell 13:49 (UTC)
Mnjah, tore on, samas purjed on enamvähem kolmnurgad, mille pindala ligikaudseks arvutamiseks
oleks kindlasti vaja malle korruta/jaga, samas neid vist pole loota, kuna sellenimelisi
matemaatika artikleidki veel pole suwa 1. august 2008, kell 14:02 (UTC)
Mul on küll plaanis need teha, sest Vikipeedia nimeruumis on hea nendega statistikat teha. Näiteks artiklite arv kokku/head artiklid. --Tiuks 1. august 2008, kell 14:06 (UTC)

Interviki lingid[muuda lähteteksti]

Palun tutvu interviki linkide panemise põhimõtetega. Artikli pealkiri peab vastama, mitte osa artikli sisust. --Metsavend 15. august 2008, kell 12:54 (UTC)

Topelt ei saa panna ja ei vastaks ka aga inglise vikis on sümfooniaorkestrist juttu en:Orchestra artiklis. Ma panin selle sellepärast, et mingigi inglise viki link oleks. Aga õige ta on, interviki lingid peavad vastama pealkirjale. Instrumentatsiooni teen eraldi artikli, siis saab ka inglise viki lehele. --Tiuks 15. august 2008, kell 13:06 (UTC)

Veelkord mallidest[muuda lähteteksti]

Iga asi on tore mingi maani, sealt alates tundub asi maaniana. Tegin praegu puhastustöö Löökpillide loendis, sest artikkel koosnes ainult mingitest mallikoodidest.--Andrus Kallastu 17. august 2008, kell 09:54 (UTC)

Enne tuleb rääkida kui tegutsema hakata. Löökpillide leht on samasugune nagu kõik teisedki. Põhilehel näitas alamloendeid, et vähem tööd oleks. Kui sa süsteemile pihta ei saanud, siis ei tasu näppima hakata. Palun hakka nüüd edasi täiendama ja iga kord ka almloenditesse lisama. Kui sulle meeldib topelt töö, siis palun jätka nüüd ise. Siis kui teen, siis ei ole sind kuskil. Alati hakkad minu tehtud tööd rikkuma. See tundub juba kiusamisena. --Tiuks 17. august 2008, kell 14:57 (UTC)
Nõustun Andrusega. Täiesti võimalik, et ma ei saa asjast aru kuid mulle tundub, et sa oled mallide loomisega liiale läinud, ning teed neid vaid tegemisrõõmu mitte vajalikkuse pärast. Suur hulk malle muudab asja tihti segaseks ja uutele kasutajatele võib lisanduste tegemine olla liialt keeruline, ning see võib neid Vikipeedia juurest eemale hirmutada.--WooteleF 17. august 2008, kell 16:24 (UTC)
miks maania? Mallid on väga võimsad vahendid Viki kujundamisel. On selge, et nendega töötamine nõuab oskust. Tiuks on need oskused omandanud ja minu arust oli see löökpillide loend väga meeldiva kujundusega. Kellegil pole keelatud Vikiprogrammeerimist omandada. Vastavad juhised on Vikimeedias olemas.--Hendrix 17. august 2008, kell 16:35 (UTC)
Seal olid navigeerimismallid ja põhilehel näitas alamlehti. Mitte midagi keerulist ja liigset. Tegelikult oli mul plaanis põhileht alfabeetiliseks teha aga vahepeal tuli teisi töid ette ja see, mis hetkel põhilehel viin alamlehtedele täienduseks. --Tiuks 17. august 2008, kell 17:48 (UTC)
Igal tegevusel peab olema siiski mingi mõistlikkus. Näiteks muusikainstrumente ei ole nii palju, et need ei mahuks ühte lihtsasse loendisse, kas alfabeetilisse või süstemaatilisse. Lisaks on igasugune süstematiseerimine alati vaieldav asi, mistõttu selline malliga lukustamine on väga vale tegevus. Meil on olemas kategooriad, mille abil on võimalik luua palju erinevaid liigitusaluseid. Kas mall on selleks alati parim töövahend?--Andrus Kallastu 17. august 2008, kell 18:25 (UTC)
Löökpillides oli artiklis üks variant aga minul oli inglise viki variant. Süstemaatilistest tulevad eraldi loendid (õigemini lisatakse idiofonidele süstemaatikat juurde) ja põhiartiklist teen alfabeetilise loendi (ainult tehtud artiklitest). Muide lehti saab näidata nii : {{:Lehe nimi}}. See ei ole mall ja lisaks oli seal tähtede loend, mis oli malliga. Lisada sai redigeerimislingist, sest alamlehel oli alajaotus olemas. Nii, et lisamisega mingeid probleeme ei olnud. Miks tormata muutma. Niikaua kui alfabeetilist ei ole, oleks see leht sobinud. Nüüd ei saa sellelt lehelt kuhugi, sest navigeerimismallid on lehe lõpus, kuhu igaüks ei jõuagi. Andrus, miks sa enne ei räägi? Meil oli korraks juttu aga see asi jäi pooleli. Muusikainstrumente tuleb aja jooksul juurde ja siis on asjad paigas ja ei pea loendeid tegema. Iga kategooria jaoks tehakse tegelikult ka loend. Kuna meil on artikleid vähe ja loenditesse keegi ei viitsi lisada, siis meil on seetõttu loendeid vähe. --Tiuks 17. august 2008, kell 19:08 (UTC)
Andrus, sa oled diapasooni välja artiklites ära kustutanud ja nüüd tuleb kõik artiklid läbi käia ja juurde lisada, sest see väli peab olema kasvõi tühi. --Tiuks 17. august 2008, kell 19:18 (UTC)

Tõstatasid Arutelu:Benedictus XVI küsimuse mallist. Mall on olemas Mall:Infobox Pope. Kõik asjalikud muudatused on teretulnud. Kalev Kask

Muusikainstrumentide loendid, jätkuks eelmisele[muuda lähteteksti]

Kogu austuse juures tehtud töösse ei ole minu meelest muusikainstrumentide loendites (keelpillide loend, puhkpillide loend, klahvpillide loend) praegu kasututud ainult mallidest koosnev lahendus optimaalne. Probleemiks on artiklite visuaalne kohmakus ja toimetamise keerukus. Kuna lisaks lihtsale alfabeetilisele loendamisele on nende artiklite sisuks ka muusikainstrumentide teatud viisil süstematiseerimine, peab just seda olema võimalik teostada iga üksiku elemendi tasemel, vajadusel süstematiseerimise aluseid jooksvalt ja kiiresti ka muutes. Praegu on artiklid tehniliselt keerukad, mallide poolt ette määratud raamides, mis läheb kaudselt vastuollu Vikipeedia avatud printsiibiga. Palun põhjenda, miks Sa eelistad sellist lahendust tavalisele lihtsale lahendusele. --Andrus Kallastu 21. august 2008, kell 18:30 (UTC)

Kõike on võimalik muuta ja hetkel ei ole muusikainstrumentide lisamisega probleeme olnud. Kui mõni pill on vaja lisada, siis seda tehakse vastava alajaotuse redigeerimislingist. Siiamaani on täiendajateks olnud Andres, Adeliine ja Epp ja nendel ei ole probleeme tekkinud. Kuna meil on palju artikleid puudu, siis on abiks inglise viki lingid, et artikleid juurde tuleks (mitte ei kirjutata ilma lingita ingliskeelset nime). Loendid on tehtud ingliskeelse viki järgi ja kui sul on süstemaatika suhtes ettepanekuid, siis palun need konkreetselt välja tuua. Süsteem on selline, et kui alamloendit ei ole, siis lisatakse see põhilehele. Mis sulle muret teeb? Räägi konkreetselt ja teen siis vastavad parandused. --Tiuks 21. august 2008, kell 23:06 (UTC)
Lisamine ei ole tõesti tehniliselt keeruline, probleemiks on aga see, et ei pruugi teada, millisesse alajaotusesse pill lisada tuleks; samuti ei pruugi lugeja teada, millisest loendist mingit pilli otsida tuleks. Oleks tarvis tähestikulist loendit.
Inglise viki viited on väga koledad. Lohutuseks on ainult see, et nad on ajutised. Kas ei võiks igaühe kohta nupukese teha, et nendest linkidest ükskord lahti saaks? Andres 22. august 2008, kell 05:39 (UTC)
No minu meelest on ikka selge, et mittemuusikutel pole tõenäoliselt aimugi, kuhu mingi pill lisada. Mina lisasin tõesti ühe pilli, see tähendab – panin ühe aafrika trummi täiesti suvalisse kohta. Ime küll, keegi pole ümber tõstnud. --Epp 22. august 2008, kell 06:16 (UTC)
Küsimus ei olegi uute elementide lisamises või antud süsteemis ümbertõstmises. Küsimus on olukorras, kui tahta süsteemi ennast muuta. Sellise mallidena lukustatud lahenduse puhul on see märgatavalt keerulisem kui tavalise lahenduse puhul. See on ka üks põhjuseid, miks ei teki sisulist arutelu. Teen ettepaneku koristada mallid ja muuta need loendid tavapärase lahendusega Vikipeedia artikliteks (vrd löökpillide loend.--Andrus Kallastu 22. august 2008, kell 06:50 (UTC)
Jah, ilma mallideta on parem. Andres 22. august 2008, kell 07:12 (UTC)
Praegu on keelpillide loend väga segane, sest seal on liiga palju igasuguseid abistavaid elemente (tähestikloendi tähed, redigeerimisnupud) ning kõik on läbisegi. Kõige hullem on, et loendid on jaotatud kolme tulpa. Suurema monitoriga saab veel midagi aru, aga Vikipeedia peaks olema loetav ka 15-tollise monitoriga. Kes kasutab Operat, võiks prooviks tabelid ära keelata ning siis on kohe loendid selgema ülevaatega, info on vasakul ning redigeerimisnupud paremal. Minu ettepanek on kaotada loendi jaotamine tulpadesse, muud mallid võiksid jääda. Valju 22. august 2008, kell 07:30 (UTC)
Kõike on võimalik muuta. Vaatasin ise ka, et tuleb natuke kohendada. Kui inglise lingid peita "en" taha ja teha kaheveeruliseks, siis peaks ka kitsa ekraaniga nägema. Meil on ju väga palju artikleid puudu ja ainult punased lingid ei anna infot. Kahes veerus võib mõnikord näha kõiki pille ja ei pea lehte alla kerima (näiteks Vaskpuhkpillide loend). Andrus, mis süsteemi muutust sa teha tahad? Puhkpillide loendis on puupuhkpillide loend ja vaskpuhkpillide loend. Selle alla saad oma süsteemaatikat teha. Alajaotused "Vaba keelega aerofonid" ja "Vabad aerofonid" on ju lisatud Puhkpillide loendi lehele. Mulle tundub, et sa ei mõista viki keelt ja seepärast tõstad kisa. Räägi konkreetselt, mida sa muuta tahad. Löökpillide loend tuleb ümber teha samasuguseks nagu teised. Võin ka ilma veergudeta teha kui see sind häirib ja täpselt samasuguse lahenduse nagu sul hetkel on (näidates ikkagi alamloendeid). --Tiuks 22. august 2008, kell 09:54 (UTC)
Minu ettepanek on konkreetne ja puudutab hetkel puhtalt tehnilist probleemi: palun võta muusikainstrumentide süstemaatilistest loenditest maha mallide süsteemid ja tee artiklid tavalisteks Vikipeedia dokumentideks. See, kuidas muusikainstrumente jaotada, on hoopis eraldi ja loodetavate tulevaste diskussioonide teema.--Andrus Kallastu 22. august 2008, kell 17:06 (UTC)
miks peaks mallide kasutamisest loobuma? Diskussiooni peatähelepanu peaks suunama sisule, mitte sellele, milliste vahenditega sisu arvutiekraanile kuvatakse. Palun saa aru, et kogu siinne tekst on tegelikult rohkete mallide ehk programmikoodide väljendustulemus. Kui poleks programmeerimist, poleks ka Vikit. Viki mallid on ühed programmeerimise hmmmm... erijuhtumid--Hendrix 22. august 2008, kell 17:20 (UTC)
ja isegi see, kui soovitakse Viki artiklis pilti ekraanile kuvada, on see seotud malliga. Tiuks on lihtsalt edasijõudnud tasemel tehnika osas. See väärib pigem tunnustust, kui hukkamõistu.--Hendrix 22. august 2008, kell 17:33 (UTC)
Olen kaugel hukkamõistust, kuid asjadega võiks siiski jääda mõistlikkuse piiridesse. Tegelikult ma juba taandusin, tekitades Muusikainstrumentide alfabeetilise loendi ja Muusikainstrumentide süstemaatilise loendi.--Andrus Kallastu 22. august 2008, kell 18:25 (UTC)
Pooldan lihtloendite olemasolu ja järgmise sammuna süstemaatilisi loendeid. Lihtloendi põhjal on võimalik konstrueerida keerukamaid lehekülgi ja kui on olemas algjupid, siis saab alati kergemini otsast alustada ning uus struktuur laduda. Mõned nädalad tagasi oli reaalne näide "Kategooria:Eesti külad" kus all oli ~3000 külaartiklit ja ajaga tekkis vajadus külad jagada maakondade kaupa. Tänu lihtloendi lihtsusele oli võimalik seda tegevust programmiga automatiseerida. Selliseid vajadusi tuleb veel ette, samas süstemaatiline loend on palju keerukam ja ilma kindla struktuurita. Samurai 22. august 2008, kell 18:36 (UTC)
Võib olla oleks hea anda muusikainstrumentide loendite mallidele samasugune välimus kui on keemiliste elementide mallil, näiteks nagu on näha artiklis Mittemetall. Sel juhul oleks navigeerimine kompaktsem ning ülevaatlikum. Samasugune mall oleks nii loendite lehtedel kui ka iga muusikainstrumendi artiklis. Valju 22. august 2008, kell 18:16 (UTC)
Muusikainstrumentidega ei ole see kahjuks nii lihtne, kuna esiteks on neid väga palju ja teiseks on süstematiseerimise alused väga erinevad. Seetõttu ma ka ei kiirustaks lihtsustavate mallidega.--Andrus Kallastu 22. august 2008, kell 18:25 (UTC)
Aga miks ei võiks see mall välja näha nii?
Muusikainstrumendid
Puhkpillid Klahvpillid Keelpillid Löökpillid
Poogenkeelpillid     Näppekeelpillid
Sest selline mall on täpselt niisama palju õige kui lause "Jumal on olemas".--Andrus Kallastu 22. august 2008, kell 19:52 (UTC)
Mul on juba tunne, et loobun oma parandustest, sest Andrus tahab ei tea mida teha. Muusikainstrumentide alfabeetiline loend on OK aga milleks oli vaja süstemaatilist? Nüüd tuleb meeles pidada, et meil on alfabeetiline ja süstemaatiline loend. Süstemaatilisega on lihtne, selle tahan säilitada nagu mul enne oli. Lisan alamloendisse ja seda näitab põhiloendis. Ülaltoodud mallil pole viga aga ühest ju ikkagi ei piisa. Ära unusta, et keelpillide hulka kuuluvad ka kordofonid nagu klaver, mis on ka keelpillide loendis kirjas. Kordofonide loendit näidatakse näiteks Klahvpillide loendis kus omakorda näidatakse aerofone, idiofone ja elektrofone. Kõik lehed on omavahel seotud ja eksida ei ole kuhugi. PUUDUV PILL LISATAKSE VASTAVA ALAJAOTUSE REDIGEERIMISLINGIST ja ühte loendisse, mida siis näitab põhiloendis. Andrus, tee oma parandused ära. Hakkan ilmet muutma siis kui sa oled lõpetanud. --Tiuks 22. august 2008, kell 19:38 (UTC)
Palun paranda, ma pole poolt sõnagi öelnud sisulise parandamise kohta.--Andrus Kallastu 22. august 2008, kell 19:52 (UTC)
Vajalikest mallidest ma ka ei loobu. Või veerud segavad? Või tuleks näidata sisukorda, et sa paremini loendist aru saaksid? --Tiuks 22. august 2008, kell 19:55 (UTC)
Mina ei ole veergudest rääkinud. Palun süvene eelnenud mõttevahetusse.--Andrus Kallastu 22. august 2008, kell 20:02 (UTC)
Ausalt öeldes, ei viitsi enam. Sind häirisid mallid aga need käivad vikiga alati kaasas. --Tiuks 22. august 2008, kell 20:05 (UTC)

Igasugused mallid ja tabelid raskendavad Vikipeedia kirjutamist inimestel, keda huvitab ainult sisu. Seetõttu peaks nendega piiri pidama.

Kui Sa süveneda ei viitsi, siis Sinu arvamusega ei arvestata. Andres 22. august 2008, kell 20:14 (UTC)

Ma ootangi, et sa oma tegevuse lõpetad ja alles siis hakkan korda majja lööma. Muusikainstrumentide süstemaatiline loend on täiesti mõttetu ja võiks kustutada. Põhiloend on ikkagi muusikainstrumentide loend (mitte alfabeetiline). --Tiuks 22. august 2008, kell 20:19 (UTC)
Meil on ju kõik põhiloendid alfabeetilised, miks siis muusikainstrumentide loend peaks erand olema?
"Muusikainstrumentide süstemaatiline loend" kirjeldab hästi sisu, mis süstemaatilisel loendil peaks olema. Mina sain asjast nii aru, et Andrus ei tahtnud enam Sinuga vaielda ja Sina keeldusid tema argumente kuulamast ning ta tegi sellepärast süstemaatilise loendi uue pealkirja alla. Ükskõik kuidas loend ka vormistatud poleks, pealkiri peaks ikkagi olema "Muusikainstrumentide süstemaatiline loend". Miks Andruse lehekülg mõttetu on, seda Sa pole selgitanud. Andres 22. august 2008, kell 20:37 (UTC)
Mõttetu oli sellepärast, et ta kaotas ühenduse alamloenditega. Nüüd kui alfabeetiline on olemas (oli juba ka enne), siis ei oleks süstemaatilist vaja. Kui see jäetakse, siis toon kõik alamloendid sellele lehele, et ei peaks mitmesse loendisse lisama. Kuna teistes loendites on inglise viki lingid, siis ma parema meelega loobuks süstemaatilisest lehest. Põhiline loend ja mallid on ju tehtud muusikainstrumentide loendile. --Tiuks 22. august 2008, kell 20:43 (UTC)
Kui pole ühendust alamloenditega, siis see veel ei tähenda, et loend mõttetu on. Säärased ühendused on olulised mallides, mitte loendites. Kas siis tõesti mitmesse loendisse lisamine on nii suur probleem? Loendeid saab ju täiendada sõltumatult sellest, millised artiklid meil olemas on.
Miks ei ole vaja süstemaatilist loendit? Võib teha ka nii, et samal lehel on alfabeetiline ja süstemaatiline loend, nagu lehel Mägede loend.
Lingid inglise vikile ei kuulu loendisse, vaid mingisse vikiprojekti. Andres 22. august 2008, kell 20:53 (UTC)
Nõus, Vikiprojekti Muusika huvirühma "Muusikainstrumendid" tuleb teha leht soovitud artiklid inglise viki linkidega. Siis on vähemalt teadjatel koht kust mingisugust infot saab. Kopeerin esialgu alamloendid ühele lehele, et hiljem ei peaks linke otsima ja süstemaatilise loendi teeb ilma ingliskeelsete linkideta. Meil on ju loenditesse lisamine ainult teatud inimeste õlul. Miks mitte lihtsamalt teha kui see on võimalik. --Tiuks 22. august 2008, kell 21:10 (UTC)

Laeva mõõtude mall[muuda lähteteksti]

Palun vaata üle, kui viitsid ja paar minutit aega leiad, Mall:Laevamõõdud ja Mall:Laevamõõdud/doc, kui nois kasuatavad mallid on õiged, siis hakkan vaikselt tõlkima :) suwa 6. september 2008, kell 05:58 (UTC)

Kõigepealt on vaja tõlkida väljad, mis meilgi mallis {{navmall}}. Lisaks sellele on vaja teha alamgrupi mall en:Template:Navbox subgroup. Püüan ära teha. --Tiuks 6. september 2008, kell 08:51 (UTC)
Mall:Navmalli alamgrupp tõrgub järjekordselt ja ma ei tea kust seda muuta. Pean Ahsoousilt abi paluma. --Tiuks 6. september 2008, kell 09:47 (UTC)

Kandidatuur[muuda lähteteksti]

Seadsin sind üles administraatorikandidaadiks. Ma küll tean, oled sellega nõus, aga palun teada seda ka lehel Vikipeedia:Administraatorikandidaadid. iffcool 6. september 2008, kell 23:17 (UTC)

Arutelu[muuda lähteteksti]

Arutelu on üle toodud administraatorikandidaatide lehelt. Loen vahel vastu häälte kommentaare ja mul ei mahu pähe, kuidas siin lööb välja teisele "ära panemise" suhtumine. Reegleid ei ole nagunii aga selge on see, et administraator ei ole kohustatud artikleid looma. Igaühel on oma huvid. Need kes artiklitega tegelevad, ei taha/ei oska tegeleda mallidega. Kellad ja viled kuuluvad viki atraktiivsuse juurde ja ainult tekstist jääb väheks. Täna igatahes ei tahnud ma kustutamismalli lisada ja tegin ümbersuunamise. Lehe nimi muutus aga seda lehte enam kuskil ei kasutanud. Ma lihtalt ei anna tööd teistele. Tahan ainult head teha aga teistele ei meeldi või õigemini ei saada asjast aru. Olen selle hääletuse pärast vahel ahastuses ja solvunud. Ma tõesti ei osanud seda oodata. --Tiuks 9. september 2008, kell 00:54 (UTC)

Mina tõesti ei tahtnud solvata, aga ma ei oska ka muud teha, kui öelda asju nii, nagu mõtlen. (Ja kirja panduna tunduvad kõik ütlemised alati järsemad, kui tegelikult mõeldud). Minu jaoks tunduvad lihtsalt paljud neist asjadest kellade ja viledena ja kardan, et kui see "projektipõhisus" kogu vikipeediasse leviks, siis minul kaoks küll tegemise isu ära. Usun, et kõik saavad aru, et tahad asju paremaks teha, aga võib-olla siis ei ole sama meelt selle tegemise viisis. --Epp 9. september 2008, kell 01:14 (UTC)
Sellest olen ma ammu aru saanud, et paljud ei saa aru. Kuidas peaks kasutajaid õpetama, millistel lehtedel? Selleks ongi projektid. Vaata kui palju neid inglise vikis on. Põhimõtteliselt olen muusikute projekti valmis saanud, sest üldised huvirühmad on tehtud. Ei mingeid toimetamise malle artikli lehel, kõik on banneril. Toimetamise infot on võimalik täpselt kirjeldada ja kõik saavad teada, mida on vaja teha. Vikiprojektis on täpselt kirjas, mis kategoorias miski on ja kui kategooria läheb suureks, siis samas huvirühmas saab teada, et nüüd on vaja kategooriaid muutma hakata. Seda eriti siis kui riigi kategooria lisatakse tava kategooriasse aga hiljem tehakse kategooria riigiti. Mina üksi ei jõua muusikas korda luua aga kui reeglid on kuskil kirjas, siis oskavad seda teha ka teised. Ma tahan harida kasutajat, et ta julgeks kaasa lüüa. --Tiuks 9. september 2008, kell 08:05 (UTC)
Siin on kaks aga. Esiteks, kõigel sellel võiks mõte olla, kui eesti Vikipeedia tegijaid oleks palju rohkem. Võib-olla kümne aasta pärast. Teiseks, uuele kasutajale on see minu arvates pigem peletav, sest kaasalöömine tundub kohutavalt keeruline. Vanad kasutajad pigem ignoreerivad seda, sest see tundub liiga keeruline ja tarbetu. Andres 9. september 2008, kell 08:24 (UTC)
Juhuslikust artikli otsijast saab kaasalööja, sest info tuleb kohe kätte. Keerulist ei ole midagi ja varsti seletan üldises arutelus pikemalt. Mul on tehtud kõik võimalikult lihtsaks ja igal sammul on õpetused. --Tiuks 9. september 2008, kell 08:32 (UTC)
Andres ütles välja täpselt selle mida minagi asjast arvan.--WooteleF 9. september 2008, kell 08:34 (UTC)
projektid on moes, mis seal salata. Päriselus käibki üks projektide tegemine. Puusaproteesi paigaldamise projekt võtab kohe aasta või paar aega. Vikiprojekt... Näide Prantsuse Vikist. Tahtsin minna arutlema multikas Fantasmagorie üle. Aga neil seal animatsiooniprojekt. Andis kohe nuputada, kuidas saaks tolle multika kohta mõne sõna öelda. Aga kui oleks olnud koreakeelne Viki säherduse projektiga. Nikasta või aju ära. Aga meil, suhteliselt projektivabas Eesti Vikis, tuleb korealane ja nagu nalja tegeleb redigeerimisega. Ja ma arvan, et nii peabki olema. Ligipääs artiklitele peab olema avatud ka keelt mitte valdavale inimesele. Mina pooldan sisulist projekti, mitte vormilist projekti - nagu seal prantsuse vikis oli.--Hendrix 9. september 2008, kell 08:34 (UTC)
Ma jätan kõrvale mallid ja artiklite hindamise külje, kus ma Tiuksiga kõiges ühel meelel pole. Mind pisut häirib hoopis see, et kuivõrd järjekindlalt ja vahendeid valimata ta oma seisukohti kohati läbisurub, mis ei sobi ehk ka administraatorile Zosma 9. september 2008, kell 13:46 (UTC)
Tegelikult saab seal arutada küll. Tuleb lihtsalt kirjutada projektimallist allapoole. Aga uus kasutaja ei pruugi seda taibata, kui isegi Sina ei taipa. Ja peale selle, minu meelest on sellise malli paigutamine arutelulehele arutelulehe kuritarvitamine. Sa vaatad , et arutelus on midagi, aga midagi sisulist seal pole. Andres 9. september 2008, kell 08:52 (UTC)
noh, kui keel vabalt suus, siis võib-olla pole tõesti probleemi. Aga ma nagu ei tahtnud sorkima hakata, kus juba miski mall ees...--HendrixEesti 9. september 2008, kell 09:07 (UTC)
Minul on plaanis artikli lehel teavitada, et banner on arutelu lehel ja kopeerides bannerilt õpetuse, siis tuleb arutelu lehele ka alajaotus "arutelu". --Tiuks 9. september 2008, kell 08:54 (UTC)
Zosmale vastuseks kuivõrd järjekindlalt ja vahendeid valimata ta oma seisukohti kohati läbisurub: Ma täpselt ei tea, mida sa selle all silmas pidasid aga kui projektist käib jutt, siis peab oma seisukohti selgitama vahendeid valimata. Sama käib karjääri kohta ja üldse meie elus. Kui nurgas konutad ja midagi ei tee, siis ei saagi arengut toimuda. Viki on arengus seisma jäänud tänu sellele, et kõigele uuele öeldakse EI. Ei julge, ei oska, ei taha ja veel ei tea mida, mis meenutab rohkem hädaldamist kui asja ära tegemist. Nagu Hendrix ka ütles, et päriselus käibki üks projektide tegemine ja sellest tuleks aru saada ka Eesti vikis. --Tiuks 9. september 2008, kell 14:12 (UTC)
admini õnnetus on see, et ta peab kõigiga arvestama. Nii tegijate kui lugejatega. Ja "vahendeid valimata" ei sobi mitte teps.--Hendrix 9. september 2008, kell 15:06 (UTC)
Ükski artikkel ei muutu arvukate mallide olemasolust paremaks. Näiteks Inglise Vikipeedias Lavassaare artiklit kui ka arutelu on väga hästi vikindatud, toimetatud, kategoriseeritud ja mallitatud, kuid kasulikku infot on ikka ainult pool lauset (Lavassaare is a borough with municipality status located in Pärnu County), aga selle poole lause ülesleidmine on tehtud ballast-info tõttu väga raskeks, kasulikud on ainult koordinaadid.Justkui selle artikli kohta käiks arutelu, aga ka seal pole midagi sisulist, sest see kirev latakas ei anna lugejale mitte midagi teada. Valju 9. september 2008, kell 15:24 (UTC)

ETTEPANEK! Selle joonealuse arutelu võiks tõsta kuhugi mujale (näiteks Tiuksi arutelulehele), sest see ei ole oluliselt seotud hääletusega. Siia võiks jätta ainult märke, et arutelu on üle viidud, selle minu lõigu võiks seejärel kustutada.Valju 9. september 2008, kell 15:24 (UTC)

laseme auru välja ja siis tõstame ümber...--Hendrix 9. september 2008, kell 15:29 (UTC)
Nõus ümber tõstmisega.
Inglise vikiga võrreldes, on meie banner hoopis inforohkem ja ei anna enamus vikiprojekti banneritega võrrelda (nendel, kus on ainult hindamine ja tähtsuse aste). Ma olen ise bannerit täiendanud nii, et kõik toimetamise mallid on banneril. Lisaks sellele on mida teha leht, kuhu saab täpselt kirja panna, mis puudub ja mida oleks vaja veel teha. --Tiuks 9. september 2008, kell 15:55 (UTC)
bänner on teadaolevalt reklaam. Mida meie reklaamime?--Hendrix 9. september 2008, kell 16:07 (UTC)
bänner ei ole teadaolevalt reklaam ... alguse saand vist heraldikast aga ta on ka näiteks ajalehe logo või printimisel vaheleht aga ka protestiloosung... /tegelt ka loosung üldiselt ning võitluslipp/ -- Ahsoous 9. september 2008, kell 16:57 (UTC)
Jah, bänner on ka loosung. ÕS-i definitsioon on puudulik. Kutsume kaastöötajaid kaasa lööma Vikiprojektis. Tavaliselt pannakse meil mall aastateks artikli algusesse (kategooria:Toimetamist ootavad (aprill 2006)) ja sinna need jäävad. Näiteks muusikahuvilised ei viitsi üldisi kategooriaid läbi kammida ja seepärast on Vikiprojekt jagatud veel väiksemateks huvirühmadeks. Kas te ise ei saa aru, et aeg on viki teemadeks jagada. --Tiuks 9. september 2008, kell 18:38 (UTC)
No mina igatahes ei saa aru jah. Mina kirjutan artikleid neil teemadel mis mulle huvi pakuvad. Hoian silma peal ka viimastel muudatustel ning kui näen miskit huvipakkuvat siis vaatan selle üle. Kogenud kasutajad leiavad kõik vajaliku üles ilma igasuguste projektideta ning uued kasutajad ei hakka reeglina mingeid põhjalikke muudatusi ette võtma, piirdutakse väikeste täiendustega või lühikeste uute artiklitega. Vaatasin praegu mõnda olemasolevat vikiprojekti ja ei saa küll aru kuidas võiks see vikipeedia arendamisele abiks olla. Samas võin ma olla ka natuke rumalavõitu ja lihtsalt ei saa aru asjade headusest.--WooteleF 9. september 2008, kell 18:44 (UTC)
Kas sa vaatasid ka Vikipeedia:Vikiprojekt Muusikud. Selles on toimetamise info igas huvirühmas, mille leiab ka algaja. Vormindamise õpetus on ka eraldi. Ja Vikiprojektinin jõuab ta juba artiklist, mitte ei hakka otsima (või ta ei teagi otsida). --Tiuks 9. september 2008, kell 18:49 (UTC)
Seda ma just vaatasin.--WooteleF 9. september 2008, kell 18:52 (UTC)
Kuna banneril on ka portaali link, siis igatepidi saab ta infot juurde. Me ei ole ju veel bannerit kasutusele võtnud ja vilju saame maitsa alles hiljem. Samasuguse projekti tahan teha ka "muusikas" ja kunagi tulevikus "kultuuris". Siis on vast veerand osa vikist korralikult üles ehitatud. --Tiuks 9. september 2008, kell 19:01 (UTC)

Vabandust, aga see arutelu siin tundub ju vasikaga võidu jooksmisena. Ettevaatlikuks teevad lahmivad arvamusavaldused à la "ENE-s on valesti" või "ÕS-i definitsioon on puudulik".--Andrus Kallastu 10. september 2008, kell 06:56 (UTC)

Administraatorite jaotus teemade järgi Tegelikult oleks administraatorite valimisel ja olemasolevate õigustamisel vajalik, et kaetud oleks kõik olulised teemad. Praegu teeb minu arust iga administraator seda, mis talle meeldib ja pole selge, mis on kellegi teema. Teemade jaotuseks võiks kasutada näiteks neidsamu kirutud projekte. Siin on adminnidena hulk it-mehi, aga näiteks nendesamade "bännerite" kirjutamisega tegeleb Tiuks, kes seda tegelikult ei oska, vaid teeb hea õnne peale. Viimane aeg oleks ka Eesti vikis teha nii nagu korralikes teistes keelte vikides, kus on nimelised näidatud milline adminn, millise teemaga tegeleb. Väga kena oleks kui ta paneks ka kirja, miks ta arvab, et ta seda teemat oskab. Vaielda endale tuntud teemal suva it-poistega on väga tüütu. --Oktav 10. september 2008, kell 07:46 (UTC)
Sisu kirjutamisel, parandamisel, arutlemisel ja selgitamisel pole administraator teistest registreeritud kasutajatest kuidagi eelistatumas olukorras. Administraatoril on õigus artikleid teisaldada, kaitsta ja kustutada ning kasutajaid blokeerida. Ükski neist tegevustest ei nõua IT-oskusi ega eelda süvateadmisi üheski kitsas valdkonnas. Erandiks on vigase pealkirjaga artikli teisaldamine õige pealkirja alla, aga ka see ei nõua süvateadmisi. Inglise vikis võivad ju administraatorid spetsialiseeruda, sest neid on lihtsalt nii palju, samuti tehakse inglise vikis nii palju parandusi, et Viimaste muudatuste nimekirja jälgida on raske. Meil on nimekirjas 27 administraatorit, kellest aktiivseid on alla viie inimese ning veel kümmekond inimest viskavad aeg-ajalt Vikipeediale pilgu peale. Samuti ei tehta päeva jooksul nii palju muudatusi, et neid ei jõuaks üle vaadata. Mis mõtet on spetsialiseeruda lihtsalt sellepärast, et mõnes teises kohas on spetsialiseerutud. Valju 10. september 2008, kell 08:55 (UTC)
Mina olen tõesti mallide tegemisel täielik võhik aga millegi järgi tegemisel saan hakkama. Ilma mallideta ei saa ka ja seepärast püüan tühja kohta täita. Kasutaja huvisid saab näidata ka malliga ja seepärast pole vajadust adminnide spetsialiseerumiseks. --Tiuks 10. september 2008, kell 10:30 (UTC)
Mida aeg edasi, seda enam kipun nõustuma psyhholoogidega, kelle meelest on inimesed netisuhtluses järsemad, sest varjundid lähevad kaotsi. Võib-olla tuleks sellelegi arutelule kasuks, kui rahvas sagedamini näost näkku kokku saaks. (Ärge minu järgi tehke, kes ma viimane kord tulemata jäin.) Arvamata midagi Tiuksu kohta, kelle tegevust ma "aeg-ajalt pilgu peale viskajana" lähemalt uurinud pole - nii nagu igal inimene, kel on pihus mingisugune võimukybe paigas, mis tegelikult töötab konsensuse alusel, peab ka Wikipedia admin oskama papa Jannseni sõnutsi "mune mööda käia". Isiklikud solvumised on yks asi, teine on oskus leida rangelt neutraalseid ja rahumeelseid lahendusi, tasandades ka iseenda eelarvamusi. Pigem võikski olla ehk nii, et alguses sugeneb neist oskustest autoriteet, alles seejärel (administraatori)tiitel. Mitte vastupidi. Solvumine eeldab, et inimesele keelatakse midagi, millele tal vähemalt enese arvates on õigus. Vikipeedia on kyll yks sedavõrd avalik paik, et siin võiks alustuseks pyyda teha piisavalt head tööd - mida hädasti napib - ning alles seejärel mõtelda oma õigustele ja solvumisele. Reputatsiooniga ei saa vaielda, selle vastu saab end vaid tõestada. Pealegi - ehkki admini voli pole suur, võib sellega isegi kogemata palju paha teha. Parem on olla ettevaatlik kui kahetseda. --Oop 11. september 2008, kell 22:21 (UTC)
Väga hästi öeldud. Oma mätta otsast vaadates härib mind praktiliselt igapäevane kustutamismallide lisamine. 9. septembril lisasin artiklile muusikalfilm ja siiamaani kustutamata. Tahaks head teha ja kustutada ise, sest uusi artikleid vaatan ma iga päev. Kuna ma õpin mallide tegemist katsetamise teel, siis vahel lisandub ka minu praaki. Aga kuna adminne pidi piisavalt olema, siis eks ma jätkan mallide lisamist. Ega elu sellepärast seisma ei jää. Korrastamist on siin palju aga küll me tasapisi hakkama saame. --Tiuks 11. september 2008, kell 22:41 (UTC)
Iseenda tehtu kustutamine pole hea lahendus, sest autor võib olla enda tehtu vastu liiga kriitiline või peab enda tehtut ainuõigeks, igal juhul pole ta objektiivne. Miks muidu on ka väga kogenud kirjanike teostel toimetaja (ja mõnikord isegi mitu). Valju 13. september 2008, kell 09:06 (UTC)

Palun lõpeta risustamine. Millekski muuks ei saa kahjuks sellist mõttetute bännerite lisamist artiklitele kutsuda. Ma ei hakka oma arvamust hetkel isegi rohkem kommenteerima, sest kogu "süsteem" lehel [3] on ju püstihullus! Ka eesti Vikipeedias võiks olla ühel hetkel olemas nö kontrollitud artikli süsteem nagu inglise või saksa vikis, kuid see on juba teine teema.--Andrus Kallastu 13. oktoober 2008, kell 07:06 (UTC)

Ka mina leian, et süsteem on ebapraktiline ja parem oleks enne mõelda, kui juurutamist jätkata. Minimaalne asi, mis tuleks muuta, on nende asjade automaatne kuulutamine korras olevateks, mida pole märgitud mittekorrasolevaks. Andres 13. oktoober 2008, kell 07:57 (UTC)

Ka eesti Vikipeedias võiks olla ühel hetkel olemas nö kontrollitud artikli süsteem nagu inglise või saksa vikis Aga see ongi inglise viki järgi. Milles probleem? Keegi ei tee ju meil ühtset süsteemi. Palun mõelge selle asemel midagi välja või ma lõpen siin tegevuse. --Tiuks 13. oktoober 2008, kell 09:21 (UTC)
Võib-olla kõige parem lahendus oleks selle süsteemi arendamine ja juurutamine peatada. Oma eelmises repliigis ma mainisin minimaalset parandust, mis tuleks teha. Andres 13. oktoober 2008, kell 09:27 (UTC)
Kas sa mõtled Korrasta-muusikud: Artikkel ei vaja korrastamist. Hetkel teeb ta huvirühmade järgi aga selle võib teha üldise ja siis ei näita seda rida. --Tiuks 13. oktoober 2008, kell 09:33 (UTC)
Jah. Kui näiteks keegi pole märkinud, et artikkel vajab keeletoimetamist, siis ei tohi näidata, et artikkel ei vaja keeletoimetamist, vaid tuleb üldse näitamata jätta. Andres 13. oktoober 2008, kell 09:35 (UTC)
Olen püüdnud kõik ära vastata, sest muidu jääb küsimärk. Keeletoimetamise jätan siis vastamata, et targemad saaks üle vaadata. Toimetamise märkus on põhiliselt sellepärast, et kõikidesse loenditesse saaks lisatud. --Tiuks 13. oktoober 2008, kell 09:43 (UTC)
Keeletoimetamine on ainult näide. See kehtib kõikide rubriikide kohta. Kas ei saa teha nii, et neid rubriike üldse ei näidataks, millel vastust pole? Andres 13. oktoober 2008, kell 10:29 (UTC)
Kui artikkel ei vaja korrastamist, siis ta on juba hea artikkel. Need, mis heaks artikliks pole tunnistatud, vajavad korrastamist. Andres 13. oktoober 2008, kell 10:31 (UTC)
Kahjuks ei saa, sest need on seotud huvirühmadega. Ainult huvirühmadeta ehk siis üldisi kategooriaid saab lisada vastavalt vajadusele. See banneri info on eraldi tekstina malli kirjutatud ja tekst muutub vastavalt kui on märkimata või märgitud jah või ei.
Kuna igal mallil on oma tähendus, siis korrastamise all mõtlen konkreetset tegevust (näiteks tabeli korda tegemist, tõlkimist). Seda võiks ka toimetamise alla märkida aga toimetamine peaks olema rohkem sisuline. --Tiuks 13. oktoober 2008, kell 10:37 (UTC)
Siis tuleb jätta igale poole küsimärgid, kus kindlust ei ole. Andres 13. oktoober 2008, kell 10:58 (UTC)
Olen nõus. Sellisel juhul lisatakse artiklid ka kategooriasse Täitmata III-klassi kriteeriumiga artiklid (MUUSIKUD). --Tiuks 13. oktoober 2008, kell 11:01 (UTC)

Mallide kategooriad[muuda lähteteksti]

Ma vist tekitasin veidi segadust nüüd. Ükskord varem ma ei saanud ka asjast aru. Kuidas peab mallidele kategooriaid lisama? Adeliine 31. oktoober 2008, kell 23:06 (UTC)

Mõned kategooriad tulevad artiklisse kaasa. Ega minul ka algul kogemused puudusid ja nüüd tuleb lihtsalt kõik üle vaadata. Kui artiklisse tuleb kategooria, siis piisab kui kategooria lisatakse noinclude tagide vahele. Nii nagu {{navmall}}i koodis. --Tiuks 31. oktoober 2008, kell 23:10 (UTC)

Sünnipäevad muusikas[muuda lähteteksti]

Miks sünnipäevade rubriigis ei näe isikuid kellel on sünniaastapäev?Mona 2. november 2008, kell 11:45 (UTC)

Portaalis ei näe sellepärast, et portaali nimeruumis ei ole veel alamlehtede võimalust tehtud. Hetkel on võimalik näha ainult minu kasutaja alamlehel ja Portaal:Muusika/Sündinud lehel. --Tiuks 3. november 2008, kell 21:40 (UTC)