Itaalia jalgpallistaadionite loend

Allikas: Vikipeedia
Jump to navigation Jump to search

Alltoodud tabelis on loetletud Itaalia jalgpallistaadionid (mahutavusega vähemalt 15 tuhat pealtvaatajat; mõned allosundatuist on kasutatavad veel ka teiste spordialade viljelemiseks).

Nr Staadion Mahutavus[1] Istekohti[2] Linn Pilt
1 Giuseppe Meazza 82 995 82 995 Milano Stadio San Siro.jpg
2 San Paolo 76 824[3] 60.240 Napoli
3 Olümpiastaadion 72 968 72 968 Rooma Stadio Olimpico 2008.JPG
4 San Nicola 58 270 58 270 Bari
5 Artemio Franchi 46 389 46 389 Firenze
6 Della Vittoria 45 000[4] Bari
7 Marcantonio Bentegodi 44.799[5] 38 402 Verona
8 Friuli 41 652[6] 30.667 Udine Stadio Friuli.JPG
9 Juventus Stadium 41 000[7] 41 000 Torino
10 Via del Mare 40 670[8] 33 876 Lecce Via del mare-curva nord.jpg
11 San Filippo 40 200[9] 37 895 Messina 06102007.jpg
12 Renato Dall'Ara 38 279[10] 36 541 Bologna Prepartita bologna bari.jpg
13 Arechi 37 500[11] 31 300 Salerno Stadio Arechi interno.JPG
14 Renzo Barbera 36 871 36 871 Palermo Stadio Renzo Barbera interno giorno.jpg
15 Luigi Ferraris 36 569 36 569 Genova
16 Euganeo 32 420[12] 18.060[13] Padova PadovaStadioEuganeo.jpg
17 Nereo Rocco 32 304[14] 28 565 Trieste Stadio rocco tribuna pasinati.jpg
18 Flaminio 32.000[15] 4 000[16] Rooma P3100307.JPG
19 Giglio 29 380[17] 14 138 Reggio Emilia
20 Renato Curi 28 000[18] 23.625 Perugia Stadio Renato Curi Perugia Curva Nord.JPG
21 Olümpiastaadion 27.994 [19] 27.550 Torino
22 Ennio Tardini 27 906[20] 22 845 Parma Stadio Ennio Tardini.jpg
23 Mario Rigamonti 27 592[21] 16.308 Brescia Rigamonti brescia palermo.jpg
24 Oreste Granillo 27 543 27 543 Reggio Calabria
25 Erasmo Iacovone 27 000 Taranto
26 Atleti Azzurri d'Italia 26 393[22] 24 726 Bergamo Stadio di Bergamo.jpg
27 Partenio 26 150 16 540 Avellino Partenio3.jpg
28 Pino Zaccheria 25 085[23] 7 500[24] Foggia
29–31 Ciro Vigorito 25 000 7 500[25] Benevento
29–31 Nuovo Romagnoli (Selvapiana) 25 000[26] 7 217[27] Campobasso Nuovo Romagnoli di Campobasso.jpg
29–31 Arena Garibaldi - Romeo Anconetani 25 000[28] 14.869 Pisa
32 San Vito 24 209[29] Cosenza
33 Silvio Appiani 24 000[30] Padova
34 Del Conero 23 976[31] 14 296 Ancona Stadio Conero-Ancona.jpg
35 Dino Manuzzi 23 929 23 929 Cesena Stadio Manuzzi3.jpg
36 Sant'Elia 23 486[32] 21 530 Cagliari Sant'Elia CA.jpg
37 Angelo Massimino 23 420[33] 20 266 Catania Cibalisettoreospiti.jpg
38 Leonardo Garilli 21 668[34] 17 821 Piacenza
39 Alberto Braglia 21 115 21 115 Modena
40 Libero Liberati 21 000[35] Terni
41 Cino e Lillo Del Duca 20 853 20 853 Ascoli Piceno Stadio Cino e Lillo Del Duca.jpg
42 Adriatico Giovanni Cornacchia 20 681 20 681 Pescara
43 Giovanni Zini 20 641[36] 7 490[37] Cremona
44 Carlo Castellani 19 795[38] 16 283 Empoli
45 Armando Picchi 19 238 19 238 Livorno Stadio Armando Picchi 2.jpg
46 Paolo Mazza 19 000[39] 7000[40] Ferrara
47 Brianteo 18 568[41] Monza
48 Silvio Piola 17 875[42] Novara
49 Romeo Menti 16 012[43] 12 200 Vicenza
50 Simonetta Lamberti 16 000[44] 5 200[45] Cava de' Tirreni Stadio Simonetta Lamberti, 20.01.2008.JPG
51 Artemio Franchi - Montepaschi Arena 15 373 15 373 Siena Stadio Artemio Franchi, Siena.jpg
52 Città di Arezzo 15 128 Arezzo Stadio Arezzo.jpg
53 Riviera delle Palme 15 000 San Benedetto del Tronto

Viited[muuda | muuda lähteteksti]