Heateo Sihtasutus

Allikas: Vikipeedia

Heateo Sihtasutus on Eesti sihtasutus, mille eesmärk on lahendada ühiskonnas olulisi sotsiaalseid probleeme ja edendada sotsiaalset ettevõtlust.

Sihtasutuse juht on alates 2015. aastast Pirkko Valge[1].

Sihtasutuse asutajad on Urmas Klaas, Aavo Kokk, Kristina Mänd, Ilmar Raag, Artur Taevere, Hannes Tamjärv ja Linnar Viik[2].

Esimesed nõukogu liikmed olid Hannes Tamjärv, Kristina Mänd ja Mare Pork, igapäevast juhatajatööd tegi aastatel 2003-2009 Artur Taevere.

Sihtasutuse tegevused[muuda | muuda lähteteksti]

Sihtasutus on 20. aasta jooksul kas ise käivitades või vabatahtlike nõustamise ja rahalise toetusega panustanud paljude oluliste algatuste kasvu, näiteks Uuskasutuskeskus, Noored Kooli, Kiusamisvaba Kool (KiVa), Asendusõpetajate platform (ASÕP), Terve Eesti Sihtasutus jmt.

Sihtasutus aitab alates sotsiaalse idee tekkimisest, formuleerimisest kuni rahastuse ning nõustamiseni:

  • NULA Inkubaator[3] - aitab ellu viia nutikaid, mõjusaid ja uuenduslikke ideid, mis lahendavad teravaid ühiskondlikke probleeme. Koostöös Kodanikualgatuse Sihtasutusega on NULA inkubaatorist on välja tulnud üle 70 uuendusliku algatuse, mis muudavad Eesti ühiskonda paremaks.
  • Mõjufond[4] - Investeerib nii aega kui raha mõjusatesse algatustesse (mitmed tulnud NULA inkubaatorist), mis lahendavad teravaid probleeme Eesti ühiskonnas, muuhulgas ka keerulisemad teemad nagu - haridus, sotsiaalne ebavõrdsus, rahvatervis, keskkond.
  • Haridusfond - 3M filantroopiafond, mille on ellu kutsunud uue põlvkonna ettevõtjad eesmärgiga anda hoog sisse algatustele, mis aitavad lahendada Eesti üldhariduse suurimaid sõlmküsimusi. Fookusteemad on koolijuhtimise kvaliteet, õpetajate järelkasv ja õppima õppimine.
  • Ma armastan aidata[5] - Swedbanki ja Heateo Sihtasutuse koostöös loodud annetuste kogumise platvorm.

Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. Heateo Sihtasutuse aastaaruanne 2015
  2. Heateo Sihtasutuse majandusaasta aruanne 2003
  3. "NULA ühiskondlike algatuste inkubaator". NUTIKATE LAHENDUSTE INKUBAATOR. Vaadatud 11. novembril 2023.
  4. "Mõjufond". Heateo Sihtasutus. Vaadatud 11. novembril 2023.
  5. "Ma Armastan Aidata". Ma Armastan Aidata. Vaadatud 11. novembril 2023.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]