Nobuharu Matsushita

Allikas: Vikipeedia
Nobuharu Matsushita (2015)

Nobuharu Matsushita (jaapani keeles 松下信治 Matsushita Nobuharu; sündinud 13. oktoobril 1993 Saitamas) on Jaapani võidusõitja.

Karjäär[muuda | muuda lähteteksti]

Kart[muuda | muuda lähteteksti]

Matsushita alustas kardisportlase karjääri 2005. aastal, osaledes üle-Jaapani juunioride kardi meistrivõistlustel. 2008. aastal võitis ta Open Masters Kart ARTA Challenge tiitli. Kardisõidu meistrivõistlustel osalemise lõpetas ta 2010. aastal, kui saavutas All Japan Kart meistrivõistluste KF1 kategoorias 3. koha.

Hiina Vormel Sõitja ja Jaapani Vormeli Väljakutse[muuda | muuda lähteteksti]

2011. aastal läks Matsushita üle üheistmelistele autodele, osaledes koos Sun Zhengiga Super License meeskonnaga Hiina Vormel Sõitja võistlusel. Ta jättis Ordose võistlusnädalavahetuse vahele, kuid naastes näitas paremat sooritust kui hooaja esimene osa. Ta võitis viimase sõidu Sepangis ja lõpetas hooaja 4. kohal.

2012. aastal siirdus ta Jaapani Vormel Väljakutse meistrivõistlustele. Kaheteistkümne sõiduga suutis ta tõusta kümnele poodiumile, millest viis olid võidud ja ta võitis tiitli.

Jaapani Vormel 3[muuda | muuda lähteteksti]

2013. aastal osales Matsushita Jaapani Vormel 3 meistrivõistlustel koos HFDP Racing meeskonnaga koos Shota Kiyoharaga. Ta saavutas viis poodiumit ja lisaks seitse punkti, lõpetades hooaja 5. kohaga, mis on Honda sõitja parim tulemus.

2014. aastal otsustas ta jääda sarja ja samasse meeskonda koos Tsubasa Takahashiga. Ta võitis Motegi, Fuji ja Sugo ning võitis tiitli kaheteistkümne punktiga Kenta Yamashita ees.

GP2 Series/Vormel 2[muuda | muuda lähteteksti]

Matsushita tegi oma GP2 debüüdi 2015. aastal ART Grand Prix'ga koos Stoffel Vandoorne'iga. Esimesel üritusel Bahreinis kvalifitseerus ta meeskonnakaaslase Stoffel Vandoorne'i järel teisena ja lõpetas mõlemad sõidud punktidega, saavutades 2. sõidu kiireima ringi. Red Bull Ringil sai Matsushita oma esimese poodiumi GP2 arvestuses, kolmanda koha võistluses-2. Ta võitis oma esimese võidu 2. võidusõidus Hungaroringil, kus ART lõi kaks korda värava. See sulgus edetabelis 9. kohal.

2016. aasta veebruaris kinnitas ART meeskond Matsushita venelase Sergei Sirotkini kõrvale. Ta saab Monacos sprindivõistluse võidu, samas kui järgmises voorus Bakuus saab temast turvaautode järel taasstardil ohtliku käitumise peategelane, mis maksis talle kohtumise ajaks peatamise. Hooaja lõpetab ta üldarvestuses 11. kohal. 2017. aasta hooajaks kinnitatakse ta koos Alexander Alboniga taas kolmandat hooaega järjest ART Grand Prix'ga. Ta saab Barcelonas ja Budapestis kohtumistel 2 võitu ning lõpetab meistrivõistlused kuuenda kohaga.

Pärast hooaega Super Formulas naaseb ta 2019. aastal Carlini meeskonnaga kategooriasse. koos Louis Delétraziga. Ta võidab Red Bull Ringil võidusõidu-1 ja kordab Monzas, saades 144 punktiga kuuenda koha.

2020. aastal siirdus ta koos Felipe Drugovitšiga MP Motorsporti. Teda asendab kolm vooru mängida Giuliano Alesi.

Supervormel Meistrivõistlustel[muuda | muuda lähteteksti]

2018. aasta hooajal osaleb ta koos Tomoki Nojiriga Supervormel Meistrivõistlustel Dandelion meeskonnaga, saavutamata märkimisväärseid tulemusi. 2019. aastal ei osale ta Jaapani meistrivõistlustel, kuna osaleb Vormel 2 sarjas, kuid naaseb sinna 2020. aasta hooajal koos Charles Milesiga meeskonnaga B-MAX Racing. Fuji ringrajal suudab ta tänu kolmandale kohale vallutada oma esimese poodiumi selles kategoorias. Järgmisel aastal kinnitati ta meeskonna poolt hooajaks 2021. Hooaja esimese võistluse sunnitud vahele jätma, siis naasis ta Jaapanisse kahe esimese 4 sõidu poodiumiga.

Vormel 1[muuda | muuda lähteteksti]

20. veebruaril 2016 palkas Matsushita McLareni testisõitjaks koos Fernando Alonso, Jenson Buttoni, Stoffel Vandoorne'i ja Oliver Turveyga.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]