David Vidales

Allikas: Vikipeedia

David Vidales Ajenjo (sündinud 1. mail 2002 Leónis) on Hispaania võidusõitja.

Karjäär[muuda | muuda lähteteksti]

Vidales alustas oma autospordikarjääri kardis 2013. Esimesel kahel aastal tuli ta Hispaania meistriks. 2017. aastal saavutas ta WSK Final Cupi kolmanda koha. Sel aastal saavutas ta teise koha ka CIK-FIA kardisõidu maailmameistrivõistlustel. 2018. aastal saavutas ta MM-i kolmanda koha ning 2019. aastal saavutas ta sellel meistrivõistlustel ühe positsiooni kõrgemal.

2020. aastal läks Vidales üle vormelisõidule, tehes oma debüüdi Vormel Renault Eurocup arvestuses koos JD Motorsport meeskonnaga teisel võistlusnädalavahetusel Autodromo Enzo e Dino Ferraril. Oma esimeses sõidus võttis ta kohe pole-positsiooni ja võidu, misjärel võitis ka selle nädalavahetuse teise sõidu. Pärast seda ta enam võitu ei saavutanud, kuid oli siiski neli korda poodiumil; kaks korda Magny-Coursi ringrajal ja üks kord nii Nürburgringil kui ka Zandvoorti ringrajal. Ta saavutas meistrivõistlustel 169 punktiga kuuenda koha. Samuti lõpetas ta algajate meistrivõistlustel Alex Quinni järel teisena.

2021. aastal alustas Vidales Aasia Vormel 3 meistrivõistluste hooaega, sõites Dino Beganovici asendajana Prema Abu Dhabi Racingule. Ta osales vaid kahel viimasel võistlusnädalavahetusel, kuid saavutas sellest hoolimata Dubai Autodrome’il poodiumikoha. 38 punktiga saavutas ta lõpparvestuses kolmeteistkümnenda koha. Seejärel naasis ta Vormel Renault Eurocup, mis liideti Vormeli Regionaal Euroopa Meistrivõistlustega ja jätkas selle nime all, mängides taas Prema Powerteami eest. Ta võitis Imolas hooaja esimese võistluse, kuid saavutas seejärel veel vaid kaks poodiumikohta Ricardo Tormo Valencia ringrajal ja Mugello ringrajal. Ta saavutas edetabelis 102 punktiga kümnenda koha.

2022. aastal tegi Vidales debüüdi FIA Vormel 3 Meistrivõistlustel, kihutades Campos Racing meeskonnas.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]