Elektroonikat tootvate ettevõtete loend

Allikas: Vikipeedia
Jump to navigation Jump to search

See on loend suurematest elektroonikaettevõtetest maailmas, mis on spetsialiseerunud tarbeelektroonikale, arvutite riist- ja tarkvarale; pooljuhtidele, sidevõrguseadmetele. Siin on loetletud eksisteerivaid ettevõtteid.


# A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S Š Z Ž T U V W Õ Ä Ö Ü X Y



A[muuda | muuda lähteteksti]

Ettevõte Asukoht Asutatud Tööstusharu
Acer Taipei, Taiwan 1976 Riistvara
Adobe San Jose, California 1982 Tarkvara
AMD Sunnyvale, California 1969 Pooljuhid
Apple Inc Cupertino, California 1976 Riistvara, tarkvara, tarbeelektroonika
Asus Taipei, Taiwan 1990 Riistvara
ATI Markham, Ontario 1985 Pooljuhid

C[muuda | muuda lähteteksti]

Ettevõte Asukoht Asutatud Tööstusharu
Cisco Systems Sidevõrguseadmed

D[muuda | muuda lähteteksti]

Ettevõte Asukoht Asutatud Tööstusharu
Dell Riistvara

E[muuda | muuda lähteteksti]

Ettevõte Asukoht Asutatud Tööstusharu
Elcoteq Soome, rahvusvaheline 1984 Sidevõrguseadmed, tarbeelektroonika

F[muuda | muuda lähteteksti]

Ettevõte Asukoht Asutatud Tööstusharu
Freescale Semiconductor, Inc Austin, Texas, USA 2004 Pooljuhid

G[muuda | muuda lähteteksti]

Ettevõte Asukoht Asutatud Tööstusharu
Google Tarkvara

H[muuda | muuda lähteteksti]

Ettevõte Asukoht Asutatud Tööstusharu
Hewlett-Packard Palo Alto, California 1939 Tarkvara, riistvara ja tarbeelektroonika

I[muuda | muuda lähteteksti]

Ettevõte Asukoht Asutatud Tööstusharu
IBM Armonk, New York 1911 Tarkvara, riistvara
Intel USA 1968 Pooljuhid, riistvara

L[muuda | muuda lähteteksti]

Ettevõte Asukoht Asutatud Tööstusharu
Logitech Tarbeelektroonika
LG Tarbeelektroonika

M[muuda | muuda lähteteksti]

Ettevõte Asukoht Asutatud Tööstusharu
Microsoft Redmond, Washington April 4, 1975 Tarkvara, riistvara, tarbeelektroonika
Motorola Tarbeelektroonika

N[muuda | muuda lähteteksti]

Ettevõte Asukoht Asutatud Tööstusharu
Nokia 1865 Soome Tarbeelektroonika, tarkvara

O[muuda | muuda lähteteksti]

Ettevõte Asukoht Asutatud Tööstusharu
Oracle Corporation Tarkvara

P[muuda | muuda lähteteksti]

Ettevõte Asukoht Asutatud Tööstusharu
Panasonic Tarbeelektroonika
Philips Tarbeelektroonika

S[muuda | muuda lähteteksti]

Ettevõte Asukoht Asutatud Tööstusharu
Samsung Tarbeelektroonika, riistvara
Sony Tarbeelektroonika
Sun Microsystems Riistvara, tarkvara

T[muuda | muuda lähteteksti]

Ettevõte Asukoht Asutatud Tööstusharu
Toshiba Tarbeelektroonika

X[muuda | muuda lähteteksti]

Ettevõte Asukoht Asutatud Tööstusharu
Xerox

Z[muuda | muuda lähteteksti]

Ettevõte Asukoht Asutatud Tööstusharu
Yahoo!