LG Group

Allikas: Vikipeedia
LG 그룹 (LG Group)
Tüüp Kontsern
Asutatud 1947 (Busanis)
Peakorter Soul, Lõuna-Korea
Tegevuspiirkond Ülemaailmne
Võtmeisikud Koo Bon-Moo, (president ja tegevdirektor)
Yu Sig Kang, (asepresident ja kaastegevdirektor)
Juno Cho, (tegevdirektori asetäitja ja peainsener)
Tooted Elektroonika, kemikaalid, telekommunikatsioon
Käive 115 triljonit Lõuna-Korea vonni (104,3 miljonit USA dollarit)
Töötajaid 226 400 (2014)[1]
Tütarettevõtted LG Electronics, LG Display, LG Telecom, LG Chem
Tunnuslause Elu on hea

LG Group on Lõuna-Korea suuruselt kolmas kontsern, mis toodab elektroonika-, keemia- ja telekommunikatsioonitooteid. LG-l on tütarettevõtted LG Electronics, LG Display, LG Telecom ja LG Chem, mis tegutsevad enam kui 80 riigis.

LG Groupi asutas Koo In Hwoi 1947. aastal nimega Lak Hui Chemical Industrial Corp., mis kannab tänapäeval nime LG Chem. Sellest sai 1952 esimene Korea ettevõte, kes asus tootma plasttooteid. Seda nime hääldatakse umbes nagu ingliskeelset sõna lucky ja kaubamärgi Lucky all müüdi siseriiklikult mitmesuguseid majatarbeid, näiteks seepe, tualetipuhastusvedelikke ja teisigi hügieenitooteid, ent kõige tuntum on Lucky hambapastamargina.

1958 asutati tütarettevõte Goldstar Co Ltd, mis töötab tänapäeval nime LG Electronics all. Lõuna-Korea esimese ettevõttena alustas Goldstar 1959 raadiote, 1961 telefonide, 1965 külmkappide, 1966 mustvalgete telerite ja 1969 pesumasinate tootmist. Müüdi ka majatarbeid ja tarbeelektroonikat.

Konkureerimaks paremini Lääne turuga, võeti 1995 endale uus nimi LG. See tulenes sõnadest Lucky Goldstar, kuid viimastel aastatel on ettevõte seostanud seda pigem motoga "Life's Good" ("Elu on hea").

2009 omandas LG domeeni LG.com. LG on üks 59 suurkorporatsioonist, millele kuulub kahetäheline domeeninimi.

Alates 2001 kuulus LG-le kaks ühisettevõtet koos Philipsiga: LG Philips Display ja LG Philips LCD. 2008. aasta lõpus müüs Philips oma osaluse neis ettevõtetes maha. Nortel Networksiga moodustas LG ühisettevõtte LG Nortel Co. Hitachiga moodustas LG ühisettevõtte Hitachi-LG Data Storage, mis toodab optilisi andmekandjaid, näiteks DVD-ROM-me ja CD-kirjuteid. 1989 omandas LG Sŏuli pesapalliklubi LG Twins ja 1999 USA televisiooniettevõtte Zenith Electronics.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. LG overview. lgcorp.com. Vaadatud 16.08.2014.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]