Eazy-E

Allikas: Vikipeedia
Eazy-E
Eazy-E 1993. aastal
Eazy-E 1993. aastal
Sünninimi Eric Lynn Wright
Tuntud kui Eazy-E
Sündinud 7. september 1964
Surnud 26. märts 1995 (30-aastaselt)
Päritolu Ameerika Ühendriigid
Stiilid hiphop
Elukutse räppar, produtsent
Tegev 1986-1995
Plaadifirma Epic, Ruthless, Priority, Relativity
Seotud esitajad N.W.A, Above the Law, B.G. Knocc Out, Dresta, Kokane, Dirty Red, Bone Thugs-n-Harmony, Jerry Heller, Ricky Bell, Jevon Tompkins
Veebileht MySpace

Eric Lynn Wright (esinejanimega Eazy-E; 7. september 1964 Compton, California26. märts 1995 Los Angeles, California) oli Ameerika Ühendriikide räppmuusik, produtsent ja plaadifirma omanik.

Eazy-E oli pärit Los Angelese eeslinnast Comptonist, mis on tuntud suure kuritegevuse poolest. Eazy-E oli nooruses narkodiiler ja kuulus kurikuulsasse Cripside tänavagängi.

Narkootikumide müügist teenitud rahaga asutas ta 1987. aastal plaadifirma Ruthless Records ja võttis sinna palgale noored räpparid Dr. Dre ja Ice Cube'i, kellega koos moodustasid räppgrupi N.W.A (Niggaz Wit Attitudes), millega liitusid veel Arabian Prince ja DJ Yella.

N.W.A-d saatis suur edu mis tõi kaasa ka gängstaräpi populaarsuse kasvu. 1990. aastate algul süüdistasid Ice Cube ja Dr. Dre Eazyt bändilt raha varastamises. See viis selleni, et Ice Cube ja Dre lahkusid bändist ning nende ja Eazy-E vahel puhkes vaen, mille käigus lõid mõlemad pooled vastaseid solvavaid laule.

Eazy-E tegutses edasi muusikaäris ning pani alguse mitmete artistide ja räppgruppide, näiteks Bone Thugs 'n Harmony edule.

Eazy-E suri 1995. aastal AIDSi tagajärjel bronhiiti.

Tal oli vähemalt seitse last mitme naisega. Tema poeg Lil Eazy-E on samuti räppmuusikuna tuntust kogunud.