Beebiraamat

Allikas: Vikipeedia

Beebiraamat on raamat, kuhu lapsevanem teeb sissekirjutusi lapse arengu kohta. Raamat algab sageli raseduse päevikuga, mida ema kirjutab raseduse ajal.

Traditsiooniliselt kasutatakse sissekanneteks märkmikke või vihikuid. Poodides on ka müügil erinevateemalisi tühje beebiraamatuid, mida saab kinkida katsikule minnes. Järjest enam emasid on aga teinud ka selle teemalisi kodulehti tasuta serveritesse. Tavaliselt on rohkem vaeva ja ressursse kulutatud lehtedel, millele on registreeritud lapse või vanema omanimeline domeeni aadress.

Blogide ilmumisega internetimaastikule on järjest enam vanemaid hakanud jagama oma muljeid avalikult. Elektroonilise päeviku eeliseks traditsioonilise paberraamatu ees on see, et sugulased ja sõbrad saavad olla kursis lapse arenguga iga päev. Blogimootoritel on ka RSS-i või e-kirjaga uuendustest teatamise võimalus, mis vähendab vanematelt igapäevast tuttavate pärimist lapse arengu kohta. Viimasel ajal[millal?] on suurenenud ka isade arv, kes kirjutavad beebiga seonduvast, kuna võrdlemisi suur osa blogi kirjutajatest on mehed.

Eestikeelsetest beebiraamatukeskkondadest on populaarsed "Beebiveeb" ja "Beebifoto".