Arutelu:Vello Väärtnõu

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Palun ära muuda artikli vormistust. See vormistus, mida Sina välja pakud, ei vasta Vikipeedia stiilile. Andres 2. november 2006, kell 18:03 (UTC)


Leidsin nüüd üles selle versioni, mille ma ennist kustutasin:

Tuntud KGB agent ja Moskva käsilane , kes tegi köik selleks et punane mölakas Arnold Ryytel koos enda kommunistide jöuguga jääks edasi vöimule pysima.

Tasuks on saanud KGB-lt kaks korda vangis istuda ( ykskord pöhjas Komi ANSV-s) nooruse tapeti tema isa KGB poolt ja löpuks halastas tshekistide jöuk ja maksis ka tema Rootsi söidu pileti kinni.

On siiani KGB palgal,

Andres 2. november 2006, kell 18:21 (UTC)


Mulle tundub et see KGB-ga koostöö teema kisub kuidagi pikaks sinu ja metsavenna poolt.

Aeg oleks sellele punkt panna.

Kuna on tegu kodanik Väärtnöu au ja pöhimötetega , mis on paljude jaoks tundmatu möiste , siis tuleb asja tösiselt vötta.


Seda kahtlust Väärtnöu koostööst KGB-ga on väitnud Viktor Tshetverikov-Niitsoo ja teda toetab selles Johnny Bi Isotamm ,

Ei Tshetverikov-Niitsoo ega J.Bi Isotamm pole Väärtnöule kunagi kaaslased olnud , veel vähem, aatekaaslased. Kuidas saab seda väita Metsavend ?


Kuna te siin pidevalt vöitlete objektiivsuse eest , siis on loomulik et köik pannakse sisse .

Eesmärk on eelköige mitte kedagi alusetult kahtlustada .



Kes on A.Väärtnõu?Valju 2. november 2006, kell 20:34 (UTC)

Mina ei saa aru, kus on siin entsüklopeediaartikkel? Ja muidugist selliseid asju et kirjutada artiklilehel näiteks yks ei tohiks küll endile lubada. rääkimata juba muudestki asjadest, mis kohe mitte kuidagi artiklisse ei sobi - Ahsoous 2. november 2006, kell 23:19 (UTC)


-ning tõsine palve autorile ära seda sellisel kujul enam tagasi topi -Ahsoous 2. november 2006, kell 23:28 (UTC)



Kuulge aktiivsed !

Te kustutate ära kysimused selle kohta , millised ametlikud volitused teil on siin minu poolset tegevust tsensureerida.

Kas see veidi kaugele ei lähe see teiepoolne tegevus,kui pooleli poolset artiklit juba 3 korda maha rebite ja siia lehele sellist kolllaazi kasvatate?

Selles loos faktid mainitud , samuti isikud , milles kysimus.?

Tundub et see teiepoolne tegevus muutub lausa välja astumiseks Tsetverikov-Niitsoo ja J. Bi Isotamme väite kaitseks.

Ka minu meelest ei ole niisugune käitumine produktiivne. Soovitan panna tagasi VanemTao viimase redaktsiooni ning seda redigeerida. Võin ise redigeerida, aga ma ei tea, millal ma jõuan. Sel juhul oleks ka minu meelest otstarbekas siit ülearused varasemad redaktsioonid kustutada. Andres 2. november 2006, kell 23:51 (UTC)

Olen juba varem väljendanud oma negatiivset hoiakut sellesse, et inimesed kirjutavad iseenda kohta artikleid. Minu meelest peaks see olema kui mitte just keelatud, siis vähemalt taunitud. Selline artikkel ei saa mitte kuidagi olla neutraalne, sest me keegi ei näe iseennast kõrvaltvaataja pilgu läbi. Võiks ju öelda, et küll ta saab toimetatud, aga kui artikli autor pidevalt vahele segab ja arvab, et tema teab kuidas see artikkel välja peab nägema, sest see on ju temast, siis polegi nagu midagi teha. Siim 2. november 2006, kell 23:42 (UTC)

See ei olegi hea tava, kuid lausa keelatud see ei ole. Minu ettepanek on oodata, kuni autor saab selle valmis, ning seejärel redigeerida. Arvestada on mõtet autori õiendusi faktide osas, kuid mitte vormistuse osas. Soovitan arvesse võtta, et VanemTao on siin alles kaks päeva olnud ega ole siinsetest kommetest hästi informeeritud. Sõbralik suhtumine on hädavajalik.
Muide, usun, et oleksid ka ise tundlik enda kohta kirjutatud artikli suhtes. Andres 2. november 2006, kell 23:51 (UTC)

kui sa teda tunned ja tead hästi siis kindlasti , sest objektiivsus on alati vajalik .

Tunnen Vello Väärtnõud isiklikult juba 30 aastat .Sellelt leheküljelt maha võetud elulugu vastab 100% tõele ,mida võin kinnitada pressile ,kohtule või kellel iganes.

Vihjed KGB -le on aga juba kriminaalse mõõduga,mille puhul olen valmis kasutama kõiki seaduses ette nähtud vahendeid . Marchi 3.11.20006

Arutelulehel allakirjutamiseks vajuta palun neli korda ~ .
Ma ju räägin ainult redigeerimisest, mitte artikki sisu muutmisest.
Minu meelest polnud artikli tekstis vihjeid KGB-le, vaid täiesti konkreetsed väited, et need ja need isikud on teinud seda ja seda. Isiklikult arvan küll, et sellest, mida need isikud on teinud, tuleks rääkida detailisemalt. Andmed selle kohta on avalikult kättesaadavad.
Aga miks Sa võtsid artiklist välja pildid? Andres 3. november 2006, kell 10:20 (UTC)

Võtsin ülaltpoolt ära artikli eelmised versioonid, sest need ei ole praeguse seisuga vajalikud. Kui neid veel peaks tarvis minema, siis nad on artikli ajaloost hõlpsasti leitavad. See ei käi minu poolt kustutatud redaktsiooni kohta. See ei ole kõigile kättesaadav, mistõttu jätan ta siia sellisel kujul, nagu mina ta kustutasin. Teen seda sellepärast, et VanemTao avaldas protesti artikli kustutamise vastu. Andres 3. november 2006, kell 10:12 (UTC)

Mis mõtet on teksti edasi-tagasi solgutada? Kui tekst näha ei ole, siis jääb mulje, nagu seda polekski. Andres 3. november 2006, kell 11:41 (UTC)

Ma arvan, et keeleliselt nii vigast ja sisuliselt segast teksti ei peakski näha olema, kui keegi redigeerima hakkab, siis on ju näha. Mina ei taha oma aega kulutada selle toimetamisele. --Metsavend 3. november 2006, kell 11:56 (UTC)

millisel põhjusel kadus minu riputatud artikkel?ˇˇˇˇ

Marchi 3.11.2006

Palun vajuta allakirjutamiseks neli korda ~ .
Metsavend hakkas artiklit toimetama ning jättis toimetamata jäänud osa nähtamatuks. Taastasin selle nähtavuse. Hakkan nüüd ise edasi toimetama?
Aga miks on artiklist kõrvaldatud seal varem olnud pildid? Andres 3. november 2006, kell 12:59 (UTC)

Ma tahaksin nüüd selle artikli keeleliselt ja vormiliselt korda teha, sisu mitte muutes. Kas Sa lased mul seda teha? Andres 3. november 2006, kell 13:13 (UTC)


Andrese ja Metsavenna poolt kirjutatud osa

Ma ei ole sellesse artiklisse silpigi kirjutanud. Andres 3. november 2006, kell 13:15 (UTC)

Kuulake redigeerijad !

Mis puutub Väärtnöu elulugu on vaja sisse panna kuidas ta Kunstnike Liidu Noorte koondisest välja visati ja muidugi mis pöhjustel.vöib lisada siia veel koopia dokumendist ,


Samuti tuleks ära märkida ,et tal ei lubatud peale seda osaleda näitustel ,jne

Et informatsioon oleks objektiivne ja tölgendus neutraalne nagu te siin pidevalt ise röhutate.


Panin uue redaktsiooni sellest artiklist välja leheküljele Kasutaja:Andres/Vello Väärtnõu. Arvan, et olen lahendanud enamiku vormistusprobleeme. Samuti püüdsin ma kogu info eelmistest redaktsioonidest ja arutelulehelt sisse panna. Dokumendi koopiat ei ole mul kuskilt võtta.
Panlun vaata see üle ja tee vajaduse korral märkusi. Tahaksin oma versiooni siia üles panna. Andres 3. november 2006, kell 14:30 (UTC)
Ma ei saanud vastust. Panin oma redaktsiooni lihtsalt üles. Artikkel nõuab veel tööd, aga ehk võiks lähtuda sellest siin. Andres 3. november 2006, kell 15:58 (UTC)

Kui te panite sellesse artiklisse Väärtnöu kohta väite et ta oli KGB agent , siis oleks objektiivsuse huvides vaja panna ka löigud Komsomolskaja Pravdas ilmunud 1988 meetri pikkusest artiklist kus on toodud KGB poolne paljastus Väärtnöu kohta kes oli aastaid koostöös Ameerika Keskluure agentuuriga , KGB väidis et neil on otsesed töendid selle kohta olemas.

No pane siis.
Aga siin ei ole ju väidet, et Väärtnõu oli KGB agent. Jutt on ainult sellest, et sellekohaseid kahtlustusi on teatud isikud meedias levitanud. Sedagi tuleb täpsustada. Andres 3. november 2006, kell 16:40 (UTC)

Kas piltidel on Vello Väärtnõu tööd? Sel juhul tuleb seda öelda. Ja pildiallkiri ei peaks olema mitte faili nimi, vaid ütlema, mis pildil on. Andres 6. november 2006, kell 01:45 (UTC)


Jaa. ikka tema tehtud tankad.Nagu metsavend kirjutas -harrastus kunstnik- tegi tankasid. Sa vöiksid siis juurde lisada et tema tehtud ,kui nii vaja on vormistada


--VanemTao 6. november 2006, kell 01:58 (UTC)

Ma ei tea täpselt, kuidas vormistada, aga võiks teha nii, et pildi alla kirjutada "Vello Väärtnõu." ja selle järel töö nimi või kirjeldus ning võib-olla ka aasta, millal töö valmis. Asi on selles, et lugeja ei pruugi muidu taibata, miks need pildid siin on. Tekstis ei ole sellest juttu, et Vello Väärtnõu selliseid asju on teinud. Andres 6. november 2006, kell 02:07 (UTC)

Muuseas kui Googli otsingusse lyya Taola sisse ei ilmu kusagilt midagi ? Vöiks nagu juba ilmuda. --VanemTao 6. november 2006, kell 02:00 (UTC)

Minul küll ilmub meie artikkel Taola, aga selleks tuleb Google'i otsingus "Preferences" alt teha selline seade, et ta otsiks ainult eestikeelseid lehekülgi. Andres 6. november 2006, kell 02:07 (UTC)

Lingid teistele vikipeediatele tehakse ainult juhul, kui seal vatavad artiklid olemas on. Ja artikli pealkiri peaks ladina kirja kasutavate keelte puhul olema sama mis eesti keeles. Andres 6. november 2006, kell 03:18 (UTC)



Metsavend ja Andres.

Tankhad mis Väärtnöu teinud ja mis lehekyljele yles pandud rebisite maha. Fotod kus ta on Aasias vötsite samuti maha. Pidev artikli korrigeerimine sellise suunitlusega ,et ei tekiks arusaama et see mees on kogu elu loonud midagi teiste jaoks ja teiste huvides ,see tekitab kysimuse ,mis Teil tema vastu on  ?


See teie poolne pidev materjali käsitlus ja teie kahe tendentslikus hakkab närvidele käima. Kurat kui te ei viitsi märgata Ungerni all kirjandusle loetelu ja seda läbi lugeda ei ole mötet sinna vöhiklikult parandusi teha. Sama kehtib Dza laama ja Dorzijevi suhtes. VanemTao 6. november 2006, kell 03:36 (UTC)

Palun vabandust. Tahtsin ainult kustutada lingid teistele vikipeediatele, sest teistes vikipeediates ei ole sellise pealkirjaga artikleid. Panin nüüd tagasi sellisel kujul, nagu viimati oli, ainult need lingid kustutasin ära. Metsavend ei ole seda lehekülge üldse puutunud.
Mina ei ole ka teistesse Sinu mainitud artiklitesse sisulisi parandusi teinud. Andres 6. november 2006, kell 08:23 (UTC)


VÄÄRTNÕU, Vello, Arsenti, s. 17.07.51 Kingissepa, eluk. Tallinn, Õle 43-9, keskh., kunstnik, arr. 1971, 2a., vab. Piiriületuskatse. 2.arr. 05.11.82, §81, psühhiaatriahaiglasse. 03.05.83 kriminaalasi lõpetati. Määrati ravile Tallinna vangla psühhoneuroloogiahaiglasse. Vab. 6 kuu pärast. Tahtis minna Soome. [6833-E, V.Niitsoo]

http://www.okupatsioon.ee/nimekirjad/raamat/raamat2005/nimed/v.html


Viktor Niitsoo on kirjutanud , et Väärtnöu kriminaalasi löpetati ja,,,,,,, Määrati ravile Tallinna vangla psühhoneuroloogiahaiglasse. Vab. 6 kuu pärast. Tahtis minna Soome ,,,,.

Seda köike korraldas KGB soovil Tartu üllikooli professor Jüri Saarma .

Arvan sellest professor Saarma koostööst KGB-ga tasub ka mainida kuna see on siiski fakt.

Enamus nöukogude aegsed psühhiaatrid tegid koostööd KGB-ga


kas on nimede kokkulangevus või mis [1]--Hendrix 22. august 2007, kell 16:47 (UTC)

vabandan, Metsavend, kuid ei pannud Sinu lisandust tähele--Hendrix 22. august 2007, kell 16:53 (UTC)

siit tegelikultl küsimus - kellega on tegemist? Kas kurjategija või vabadusvõitlejaga?--Hendrix 22. august 2007, kell 16:58 (UTC)

Üks ei välista teist. Ei tasu siiski ennatlikke järeldusi teha - artikkel mainib, et inimesed tabati tema metsatalust, mitte et tema tabati. Subjekti enda väitel elas ta vähemalt mõni aeg tagasi Rootsis. Ehk homses ekspressis on täpsemalt.--Ken 22. august 2007, kell 17:18 (UTC)
jah, asi tahab selginemist ja arutust--Hendrix 22. august 2007, kell 17:20 (UTC)

Keetmine kõlab ysna rahvalegendi moodi. Kommunistid varastavad teadupärast öösiti valveta jäetud lapsi, söövad neid ja teevad kontidest vurriluusid. Ilma allikaviiteta võib kõike väita, ega Vikipeedia ei ole Eiseni rahvaluulekogu. Kui selle väite juurde kiiremas korras viidet ei ilmu, lendab siit. --Oop 22. august 2007, kell 17:48 (UTC)

Täitsa õige. Tegelikult on nii Scheeli villa, NKVD, KGB kui ka Gulag rahvalegendid.

Millest keegi huvitub ja millele seejuures erilist tähelepanu pöörab, pakub entsyklopeedilist huvi yksnes juhul, kui sel on mingeid tagajärgi. Seega paluks viiteid publikatsioonidele. --Oop 22. august 2007, kell 19:53 (UTC)


Kas Inno ja Irja blogi on sobiv allikas? Videod muidugi on asjakohased, sest nende puhul pole allikas oluline. Andres 5. juuli 2009, kell 21:13 (UTC)

See pole eriti tõsiseltvõetav allikas. Lisaks käivitatakse sinna lehele jõudmisel märkimisväärne hulk skripte, mis muudab selle lehe toimimise suhteliselt aeglaseks. Videod saab kätte ka väljastpoolt seda blogi, s o otse Youtube'ist. Valju 6. juuli 2009, kell 18:38 (UTC)
Kas me kaotame lingi blogile ja viitame otse Youtube'ile? Andres 7. juuli 2009, kell 08:20 (UTC)
Otse videodele võiks viidata ka siis kui blogi link jääks alles. Minu arvates Inno ja Irja blogi äratoomine pole vajalik. Valju 7. juuli 2009, kell 21:16 (UTC)
Palun tee siis nii. Andres 7. juuli 2009, kell 21:17 (UTC)

Missing autorisation[muuda lähteteksti]

I have transfered a file from EN.WP to wikimedia [2], but apparently, it was deleted from en.wp [3], and I am requested authorisation. I believe only V.Väärtnöu could provide it. Do anyone know if he does ? If he does not, then it should be deleted. Thanks for your help.--Rédacteur Tibet 16. detsember 2010, kell 21:39 (EET)[vasta]

He is VanemTao. Andres 17. detsember 2010, kell 00:30 (EET)[vasta]

Andres, ole hea pane sinna tagasi tekst mille eemaldasid.Sisestada oleks muidugi vaja ka viide Niitsoo juurde. http://www.ohtuleht.ee/index.aspx?id=13768

Mina seda ei eemaldanud. Aga minu meelest selle pidigi eemaldama. Asjast tuleb rääkida Viktor Niitsoo artiklis, niivõrd kui seda saab tõendada. Andres 6. jaanuar 2011, kell 22:35 (EET)[vasta]

Miks loete tõendatuks Isotamme ja Niitsoo kahtlustused -mitte tõendid-ja kirjutatae rahulikult sisse KAHTLUSED mitte TÕENDID wikisse, mis pretendeerib enteüklopeediale!Artikkel http://www.ohtuleht.ee/index.aspx?id=13768 annab hea pildi kodnikust, kelle "tõele" te toetute. Eks igaüks usub omataolisi.

Siin on öeldud ainult, et nemad kahtlustavad. Nad on seda avalikult öelnud ja vastutavad ise oma kahtlustuste eest. Viktor Niitsoo kohta tuleb asjad tema artiklisse kirja panna, aga siia nad ei sobi. Andres 9. jaanuar 2011, kell 19:27 (EET)[vasta]
Tõendamiseks tollest artiklist piisab. Andres 9. jaanuar 2011, kell 19:28 (EET)[vasta]

Tundmatuks jääda soovinud isiku poolt tehtud muudatusi oli küll huvitav lugeda, aga see polnud just mitte vikipeediasse sobiv tekst. Seepärast siis tühistasin. (samas mingite viidete olemasolu puhul saaks võib-olla isegi sealt midagi kasutada). Aga artikkel vajab niisamutigi põhjalikumat ülevaatamist. -- Ahsoous 24. märts 2012, kell 20:26 (EET)[vasta]

Mõned pisikesed probleemid[muuda lähteteksti]

  • Link Pärnaste artiklile ei tööta. Võib-olla on probleem ajutine, aga kui see pysib, tuleb leida teine allikas.
  • Viide artiklile "Eesti Rahvusliku Sõltumatuse Partei on tänaseks ajalugu" ei tõesta seda, mida sellega yritatakse tõestada. Artiklis on Väärtnõu nime mainitud yhel korral: "Kümme aastat tagasi, 21. jaanuaril 1988, mõjus pommiplahvatusena teade, et 14 isikut on avalikult välja tulnud ettepanekuga moodustada Eestis opositsiooniline sõltumatu poliitiline partei. /---/ Ettepanekule alla kirjutanud 14 rahvuslase - Vello Väärtnõu, Eke-Pärt Nõmme, Ärvi Orula, Eve Pärnaste, Heiki Ahoneni, Erik Udami, Urmas Inno, Karin Inno, Endel Ratase, Mati Kiirendi, Kalju Mätliku, Rein Arjukese, Mati Vilu, Arvo Pesti - võetud risk osutus õigeaegseks." See ei tõesta kuidagi, et "Aastal 1988 tegi Vello Väärtnõu ettepaneku asutada ERSP. Ka ERSP esmane programm on tema tehtud.". Samahästi võiks seda väita veel 13 inimest.
  • Nimelised syydistused (nt koolidirektori aadressil) ja kontrollimatud tiitlid ("ainuke inimene Patarei vangla ajaloos, kes...") peavad igal juhul tuginema allikatele. Kui keegi viiteid ei lisa, tuleb sellised lõigud tõsta arutelulehele.
  • Mispoolest uurija Pääsuke eriline on, et just see seik esile tuleb tõsta? Kas ta oli nii kena inimene, et kõik ylejäänud tahtsid temaga hirmsasti suhelda?
  • Kus Väärtnõu praeguseks elab? Ikka veel Rootsis? Kui ei, siis mis aastal ta Eestisse kolis?
  • Artikkel tervikuna on praktiliselt viitevaba, õnneks on põhiline egotripp välja roogitud. Aga nii see siiski lõputult kesta ei saa. Kui ainsad allikad inimese tegevusest on tema peas, on kaks võimalust: eemaldada pea ja riputada Vikipeediasse või tõsta allikateta väited arutellu. --Oop (arutelu) 3. august 2012, kell 00:56 (EEST)[vasta]

Veel paar küsimust:


...igal juhul oli tema budistliku veebientsüklopeedia Rootsi veebiregistris...


See jura läheneb piirile, kus isegi mina hakkan pooldama arutelulehelt info kustutamist. Palun edaspidi pöörduda sellise olulise entsyklopeedilise infoga Delfisse. --Oop (arutelu) 21. oktoober 2012, kell 19:26 (EEST)[vasta]


Mis nende budistlike löömameestega siis on? --Õli (arutelu) 27. oktoober 2012, kell 12:29 (EEST)[vasta]


Tuleb valja et ka vikipeedia nii nimetatud Vaba entsüklopeedia ei ole sugugi vaba vaid on Propaganda masina rahakoti peal. Miks kull pannakse viiteks artiklid mis on fabritseeritud korupeerunud voimu poolt, kas tana paeval on need siis faktid?? Ning kui keegi uritab parandada ning panna korralike linke ja fakte siis need lihtsalt kustutatakse ara?? Ning peale kauba pannakse leht veel lukku kah et ei saaks kuidagi muuta seda mida meie propaganda masina esindajad kirjutavad. Sel juhul voib vikipeedia alla vett lasta sest siis ei ole mitte mingit oigust ning sona vaba on lihtsalt illustratsiooniks siia pandud. Kas entsüklopeedia mote on inimest laimata????? Kui vaatada siinset publikut siis kull tundub, et nii see on. Mis teil enda kaitseks oelda on voi lihtsalt kustutate selle ka siit ara???


Vikipeedia ei ole huvitatud propaganda tegemisest.
Teen ettepaneku kustutada kaks viimast lõiku, kus on küll viited, aga sisu liiga segane, et midagi võiks väita. Lingid võib ehk panna välislinkide alla.
Teiseks teen ettepaneku kustutada kõik viiteta väited, mis on vastava malliga märgistatud. Andres (arutelu) 27. oktoober 2012, kell 23:25 (EEST)[vasta]
Miks ronivad siia kirjaoskamatud paranoikud, kelle vaimse taseme määratleb sõna "korupeerunud"? Aga selle kretiinse hala võiks kyll ära kustutada. --Oop (arutelu) 28. oktoober 2012, kell 14:36 (EET)[vasta]

Tere, vaatan aeg-ajalt mida siis taas olete siia lisanud. Ega mingit arengut kahjuks selle wiki tegijate hulgas märgata pole, st et arnematus ruulib endiselt. Õnneks on teisiti mõtlevaid ning Väärtnõud hindavat seltskonda massiliselt, sh. enamik neist ülikoolide professorid, teadlasi, kloostriülemaid ( te ju armastate tiitleid, eks) ja muidu tarku inimesi. Meenub et näiteks Verdit ei võetudki konservatooriumisse, peeti arenematuks ja ebamusikaalseks ning sarnaseid näiteid on ajaloos veel hulgaliselt. Aga kes enam meenutab seda rektorit -mitte keegi. Nii kaote ka teie ajaloo prügikasti, kuid Väärtnõu loodud stuupad, thankad, entsüklopeediad, konverentsid ja kirjavara kestavad. Lisaks ei õnnestu maha salata teda kui esimest opositsioonipartei loojat NL 70 aastases ajaloos.Ja mida teie seal siis ka olete loonud? wiki ju kordab ainult seda, mis kuskil on juba avaldatud, st et et isiklikku uudist ning panust pole olemas, ainult kordamine. Aga kuna artikkel lukus, siis lisan lingi siia -a vaevalt huvitab teid üles riputada midagi tegelikku, pigem armastate ikka Kaldmaa luuletusi. http://focustaiwan.tw/ShowNews/WebNews_Detail.aspx?ID=201207010014&Type=aEDU

Lisaks veel seda, et ettepanek kustutada viiteta laused on tuttav käekiri ja vägagi läbinähtav. Kui aga otsite viidet tegelikult, siis võtke ette aadress: www.estoniannyingma.com Siin arutelus egotripist kisendajale tahaks vihjata, et ajalehe artiklid ei ole kuidagi ju Väärtnõu poolt kirjutatud, võta siis need aluseks. Lisaks on olemas sellised teadustöödes aktsepteeritud viited nagu isiklik kirjavahetus, isiklik intervjuu jmt. Teie kollektiivis töötavad TLU õppejõud teavad seda asjaolu ülihästi.Väärtnõu edukas sportimine (kaasaegne viievõistlus, ujumine ) on leida tolleagsetes ajakirjades Kehakultuur. Nii et võtke vaevaks ka allikaid leida, teie õnnetuseks on need kõik olemas. Te ei ole ainus infoallikas maailmas,on olemas ka mitte-kommunistlikud väljaanded. Väärtnõust elu ja tegemised on pandud ammu paberile ja seal kirjas kõik see mida te siin usinalt eitate.

Mul on küsimus - kes oli ERSP austaja? Või tulid kõik 14 inimest korraga sellele mõttele, kuigi elasid erinevates kohtades Eestis. Kui see oli Väärtnõu siis miks te nimetate teda üheks nende hulgas, kes ettepanekule alla kirjutasid. Miks on seda nii valus teil mainida. Vt näiteks Tunne Kelami artiklit, isegi Rahvarinne nimetab teda ERSP asutajaks. Tahaks parandada, aga miks on antud artikkle lukku pandud, kas keelati ära ülaltpoolt siia materjali sisestamine? Lisaks küsimus - miks ei ole pandud seda eelkirjutaja antud linki viidetesse ?Ja siin Dalai Laama leht reklaamib Väärtnõud ja ta üritusi, see peaks lausa auasi olema teada eestmaalastele http://www.dalailamainaustralia.org/news/detail.aspx?SubjectID=1&ArticleID=335

Ülalkirjutaja näib olevat teemat huvitatud ja väga hästi tunneb igasuguseid allikaid. Aga ise ei otsi ta neid siis täpselt välja sest...?--Kyng (arutelu) 23. november 2012, kell 10:02 (EET)[vasta]
Nojah, selliste hullukeste pärast artikkel lukus ongi. Säherdusele jurale vastaminegi on puhas ajaraisk. Yksainus elementaarne näide: Kelam mainib Väärtnõud vaid yhena 14 seas, aga kodanik pyyab sellega ikkagi ainulise asutaja tiitlit põhjendada. --Oop (arutelu) 23. november 2012, kell 13:24 (EET)[vasta]

Tere Oop

siin sulle kirjake -selle pani kirja isegi Rahvarinne, mis oli vastandiks ERSP-le http://www.rahvarinne.ee/rr/16/: 21. jaanuar 1988 Algatatakse Eesti Rahvusliku Sõltumatuse Partei loomine. ERSP loomise aluseks sai budistliku liikumise ühe liidri Vello Väärtnõu poolt välja töötatud esialgne programm. 21. jaanuaril kirjutasid 14 inimest alla ettepanekule luua ERSP. ERSP eesmärgiks seatakse - Eesti NSV rahvusriikluse arendamine NSV Liidu raames, - sotsialistlik majandus - eesti keele tunnistamine riigikeeleks ja - Eesti NSV kodakondsuse sisse-seadmine, mille saamiseks kavatseti seada keeleoskuse nõue.

Tere taas. Kuna artikkel ikka veel lukus, aga ülalpool väidetud allikate vähesust ja puudumist ( n. kodanik Kyng ) siis palun väga - siit teile mõned allikad. Praegu on mulje , et Wikipedia kirjutab ainult (eks)kommunistidele sobivaid lugusid.

1. Ants Pindis kirjutab ühe põhjuse, miks Niitsoo (ehk algse nimega Viktor Tsetverikov) elab välja oma komplekse Väärtnõu suhtes:

siin teile link kasutamiseks, mille autentsus garanteeritud: http://militaar.elkdata.ee/phpBB2/viewtopic.php?p=152668

.......Kahjuks tumestab väärt algatust V. Väärtnõu isiku ümber punutud ebameeldiv intriig. Tartu teisitimõtlejad ei suutnud omas ajas mõista ERSP loomise tähendust ja selles peituvaid võimalusi ning ei ühinenud ettepanekuga. Murrangulise tähtsusega ettevõtmise algatamise aust ilmajäämise tõttu on Viktor Niitsoo tagantjärele ajakirjas Akadeemia püüdnud selle sündmuse tähtsust vähendada, laskudes sealjuures faktide väänamiseni. Kasutan siinkohal taas võimalust teda parandada.

Ettepanekuga ERSP loomiseks pandi Eestis alus avaliku poliitilise elu taastekkimiseks, mis pakkus alternatiivi kommunistliku reziimi bütsantslikele õukonnaintriigidele. Kuigi ERSP algatajad ei püstitanud veel konkreetse eesmärgina Eesti Vabariigi iseseisvuse taastamist, sisaldusid miinimumprogrammis eestluse säilumisele olulised kultuurilise ja majandusliku iseseisvuse nõudmised. Aktuaalse programmi esitamine kiirendas ühiskondlikku arengut, sest sundis muudatuste hädavajalikkust mõistvaid eesti kommuniste koonduma ja tegutsema. Võib väita, et ettepanek ERSP loomiseks oli detonaator, mis lõhestas EKP, sundis reformikommuniste reageerima Rahvarinde loomisega ja viis edasise arengu tulemusena kompartei lagunemiseni ning demokraatliku korra kehtestamiseni Eestis.

2. Siin siis teateid tegelikkusest, ehk siis vajalikud ametlikud allikad sisestamiseks:

http://www.eesti.ca/vello-vaartnou-and-his-new-project-chinese-buddhist-encyclopedia/article38563 http://www.epl.ee/news/eesti/vello-vaartnou-esitles-oma-uut-teadusprojekti-hiina-budismi-entsukolpeediat-tippkonverentsil-berkeley-ulikoolis-usa-s.d?id=65585262 http://innojairja.blogspot.com.au/2009/05/kes-on-vello-vaartnou.html http://www.news.com.au/top-stories/buddhism-could-enlighten-australia-and-asian-cultures/story-e6frfkp9-1226252787624 http://vimeo.com/43165515 http://focustaiwan.tw/ShowNews/WebNews_Detail.aspx?Type=aALL&ID=201207010014 http://newlotus.buddhistdoor.com/en/news/d/27215 http://wn.com/vello_v%C3%A4%C3%A4rtn%C3%B5u_r%C3%A4%C3%A4gib_ersp_ajaloost,_vi http://www.youtube.com/watch?v=kiJjA3OMvX4 http://www.showmeperth.com.au/event/buddhism-australia-estonian-nyingma http://newlotus.buddhistdoor.com/en/news/d/24337 http://estoniannyingma.com/index.php/history-of-estonian-nyingma --siin leidub hulgim artikleid

Mõni viimastest muudatustest on isegi asjalik, aga mõnega pole kyll midagi peale hakata. Mul pole ka jaksu kellegi egotrippi pidevalt koristada. --Oop (arutelu) 6. veebruar 2013, kell 11:10 (EET)[vasta]

Pindise viide peaks olema tegelikult selline: Ants Pindis "Muinsuskaitse ja sellega seonduv Võrus" Ettekanne Võru Instituudi ja Võrumaa Muuseumi konverentsil "Rindelinn Võru - Võrumaa aastatel 1987-1988", 21. oktoober 1997. Iseasi, et suulisi ettekandeid ei peeta yldjuhul arvestatavateks allikateks, sest takkajärele kuhugi militaar- ja kalandusfoorumitesse spämmitud teksti autentsust ei saa kuidagi kontrollida. (Anonyymi "kinnitus" on allikakriitiliselt veidi vähem väärtuslik kui tualettpaber.) --Oop (arutelu) 6. veebruar 2013, kell 14:31 (EET)[vasta]

Lisan mõned lingid viidete soovijale ( mõnede puhul on teil vist tõlki vaja) aga kõik vajaminevad viited on leitavad www.estoniannyingma.com

http://www.everhungry.com/buddhism-in-the-soviet-union/ http://buddhisminbalticstates.blogspot.com.au/2012/10/blog-post_6826.html http://www.baltische-rundschau.eu/2011/08/19/besuch-des-dalai-lama-und-buddhismus-in-estland/ http://www.myactimes.com/actimes/plus/view.php?aid=332480 http://tw.myblog.yahoo.com/gadegadepalagade/article?mid=4607 http://www.hyunbulnews.com/news/articleView.html?idxno=272393 http://stupa.org.nz/stupa/Estonia/index.html http://www.vm.ee/?q=node/14883 http://buddhahome.net/Tin%20tuc%20PG/PG%20The%20gioi/TintucPGTG%20thang%2002.2012.htm


Artiklilehelt:

Tere. siit abiks mõned lingid viideteks: http://www.estonica.org/en/Culture/Buddhism_in_Estonia/

Taiwan http://www.taiwannews.com.tw/etn/news_content.php?id=1960674 China: http://www.chinamedia.com/news/2012/07/02/estonian-monk-visits-taiwan-to-build-online-buddhist-encyclopedia/ Interview: http://www.perthnow.com.au/buddhism-could-enlighten-australia-and-asian-cultures/story-fn8ou527-1226252787624 Hongkong: http://mingkok.buddhistdoor.com/en/news/d/24337

          http://newlotus.buddhistdoor.com/en/news/d/27467
          http://newlotus.buddhistdoor.com/en/news/d/27215
          http://www.everhungry.com/buddhism-in-the-soviet-union/

Canada http://www.eesti.ca/vello-vaartnou-and-his-new-project-chinese-buddhist-encyclopedia/article38563

          http://communication-culture.school.royalroads.ca/schoolblog/buddhism-australia-conference

Sweden http://taozen.se/nordland.html

Australia http://www.news.com.au/top-stories/buddhism-could-enlighten-australia-and-asian-cultures/story-e6frfkp9-1226252787624 http://www.showmeperth.com.au/event/buddhism-australia-estonian-nyingma http://members.iinet.net.au/~gfh/gfhws/voice/arti/vello%20vaartnou.pdf


Andres (arutelu) 26. juuli 2013, kell 10:34 (EEST)[vasta]

Tere taas, siin mõningane välislingi abi referentside tarvis, vaatasin et teil seal viiteid vaja: http://chinesebuddhistencyclopedia.com/en/index.php?title=Estonian_Nyingma http://chinesebuddhistencyclopedia.com/en/index.php?title=Vello_Vaartnou


Viktor Niitsoo ja Jaan Isotamm on kahtlustanud, et Väärtnõu tegi aastaid koostööd KGB-ga, mille tasuks tal võimaldati Eestist lahkuda.

Ants Pindis on kirjutanud, et Viktor Niitsoo püüab ERSP algatust maha teha Vello Väärtnõu vastase intriigiga. ERSP, algatamise aust ilmajäämise tõttu Niitsoo Pindise väitel tagantjärele püüdnud selle sündmuse tähtsust vähendada.

Eelnev on välja võetud. Need asjad vajavad viiteid. Andres (arutelu) 20. august 2014, kell 15:48 (EEST)[vasta]

Ümbertegemine[muuda lähteteksti]

Minu meelest see artikkel niisugune ka ei peaks olema. Praegugi on viidatud ainult üks lõik. Ja see, et Väärtnõu sellega üldsuse tähelepanu pälvis, et tema talust kurjategijad leiti, ei ole minu meelest üldse tõendatav. Andres (arutelu) 16. september 2019, kell 10:42 (EEST)[vasta]

Väärtnõu budistlik ja poliitiline tegevus on välja võetud ning Väärtnõust tehtud kurjategija. Samas väide, et Väärtnõu oli üks ERSP asutajaliikmeid, ei vasta tõele. ERSP asutati 20. augustil 1988, Väärtnõu oli juba veebruaris riigist välja saadetud. Väärtnõu oli ERSP loomise mõtte algataja ja avalikustaja, ERSP esialgse programmi väljatöötaja. Ta oli ka üks neist neljateistkümnest, kes kirjutasid 21. jaanuaril 1988 alla "Ettepanekule Eesti Rahvusliku Sõltumatuse Partei loomiseks". Ursus scribens (arutelu) 16. september 2019, kell 15:48 (EEST)[vasta]
Välja võeti viitamata väited. Ma lisasin materjali, mida tema nime otsimine mõnest meediaväljaandest andis. See on enamasti kuritegevusega seotud, aga kuskil ei nimetata teda kurjategijaks. --Minnekon (arutelu) 16. september 2019, kell 16:30 (EEST)[vasta]
Kuidas nii, ei nimetata. Kategooria Eesti vabadusvõitlejad on asendatud kategooriaga Eesti kurjategijad. Ka kategooria Eesti represseeritud isikud on välja võetud. Minu meelest on see pahauskne. Ja kui usaldusväärsed saavad olla ajakirjanduses ilmunud artiklid, millest üks teatab: "Ärimehe peksjaid otsides paljastas politsei narkotalu" ja teine: "Politsei nimetab juttu narkotalust mulliks"? Ursus scribens (arutelu) 16. september 2019, kell 17:50 (EEST)[vasta]
Jah, mulle esmapilgul paistsid kustutamised asjakohased, aga lähemalt vaadates on osa neist siiski põhjendamatud või lausa pahatahtlikud. Kurjategija kategooria eemaldasin, represseeritud tagasi sisse. Kas selgesisuline termin "vabadusvõitleja" eksisteerib ja mida see sel juhul täpselt tähendab? Minu meelest kasutatakse seda sõna rohkem subjektiivse emotsionaalse hinnanguna. Nimetatud leheartiklite usaldusväärsuses ma suurt probleemi ei näe, küsimus oli vaid väljendis "narkotalu", mida siinne vikiartikkel ei kasutagi. --Minnekon (arutelu) 16. september 2019, kell 19:10 (EEST)[vasta]
Minu arust kui teised tema kaasvõitlejad on kategoorias Eesti vabadusvõitlejad sees, siis ei tuleks talle erandit teha. Ursus scribens (arutelu) 16. september 2019, kell 19:41 (EEST)[vasta]
Seda küll, juhtumeid tuleb võrdselt kohelda. Kirjutasin oma arvamuse ka arutelulehele Kategooria arutelu:Eesti vabadusvõitlejad. Ma pole teadlik, et vabadusvõitlusel ühtne ja selge definitsioon oleks, ja pooldan sellise kategooria kustutamist. Kategooria:Eesti dissidendid oleks sarnane ja kasutuskõlblikum mõiste. --Minnekon (arutelu) 16. september 2019, kell 20:59 (EEST)[vasta]
Eksisin. Vanas versioonis mõned viited ikkagi olid. Välislinkidest tuleks samuti need taastada, mis usaldusväärsetele allikatele juhatavad. --Minnekon (arutelu) 16. september 2019, kell 16:33 (EEST)[vasta]
Väidetavalt Väärtnõu joonistatud pilt on ka kustutatud. On meil alust uskuda, et see tõesti tema oma on? --Minnekon (arutelu) 16. september 2019, kell 16:37 (EEST)[vasta]
Meil oli siin palju tema pilte, VanemTao on tema. Mina küll ei kahtle. Andres (arutelu) 16. september 2019, kell 21:36 (EEST)[vasta]
Panin tagasi sisse. --Minnekon (arutelu) 17. september 2019, kell 12:09 (EEST)[vasta]
Sedand küll, et kunstniku loomingut võiks illustreerida selliste töödega, mis on kuskil usaldusväärses allikas või ka näitusel esile tõstetud kui selle kunstniku tööd. Sõltumata sellest, kas usume, et praegune pilt on tema varem avaldamata töö või mitte. Pikne 17. september 2019, kell 21:59 (EEST)[vasta]

Miks lause "neile esitati kahtlus seoses grupiviisilise narkootikumide käitlemisega suures koguses" koos viitega ERR-i artiklile välja võeti? Jah, võiks olla ka info selle kohta, mis kahtlustusest edasi sai, aga väide on iseenesest korrektne. --Minnekon (arutelu) 18. september 2019, kell 00:26 (EEST)[vasta]

ERR ei ole siin usaldusväärne, refereerides skandaalihõngulist Eesti Ekspressi artiklit. Pärnu Postimehes ütleb Lääne prefektuuri kriminaalosakonna narkokuritegude talituse vanemkomissar Nils Sempelson, et ajakirjandus pingutas narkotalu-jutuga üle: "Tõele vastab, et politsei läks sinna tallu peksmises kahtlustatavaid kinni pidama ja läbiotsimisel leiti ühelt isikult 70 grammi kanepit," lisades, et "70 grammi kanepit on mõistagi suur kogus ja meest, kes seda omas, ootab karistus." Kuidas on siis võimalik, et "kahtlus seoses grupiviisilise narkootikumide käitlemisega suures koguses" esitati kõigile? Kuus isikut kaheksast vabastati 48 tunni möödudes, kohtu otsusega vahistati ainult kaks, keda kahtlustati peksmises. Ja sul on õigus: infot selle kohta, mis kahtlustusest edasi sai ja kes karistuse sai, ei ole. Ursus scribens (arutelu) 19. september 2019, kell 12:18 (EEST)[vasta]
On usutav, et ajakirjanik mõtles välja värvika ja liialdava väljendi "budistlik narkotalu", mille kasutamise vastu politsei ka sõna võttis, aga minu meelest pole usutav, et ajakirjanik ise mõtles välja konkreetse paragrahvi, mille alusel isikud ametliku kahtlustuse said, ja paigutas sellekohase väite justkui prokuröri suhu (mis poleks enam kunstiline liialdus, vaid selge valeinfo), ja samuti pole usutav, et politsei ei pidanud vajalikuks seda väidet ümber lükata. Ma ei näe midagi imelikku selles, et narkokahtlus esitati ka teistele sama seltskonna liikmetele. Miks nad muidu kõik vahistati. No ja lõppude lõpuks oli see vaid kahtlustus. (Muide Väärtnõu enda hilisemal väitel leiti kanep hoopis pööningult.) Pärnu Postimehe artikkel pärineb juba ajast, mil Väärtnõu jt olid vabastatud, ilmselt selleks ajaks leitigi, et tõendeid on vaid ühe isiku vastu ja teised vabastati kahtlustusest. Artikkel otse seda välja ei ütle, aga me saame siin nii sõnastada, et hiljem rääkis politsei kanepiga seoses vaid ühest isikust, mis koos süüdi-/õigeksmõistva otsuse mainimata jätmisega ühtlasi osutab siis sellele, et Väärtnõu osas piirduski lugu esialgse kahtlustusega. --Minnekon (arutelu) 19. september 2019, kell 16:01 (EEST)[vasta]
Nii oleks jah parem. Aga siis oleks õigem viidata juba otse ERR-i refereeritud Eesti Ekspressi artiklile. Ursus scribens (arutelu) 19. september 2019, kell 19:17 (EEST)[vasta]
Tegin lisandused, nüüd peaks esitus selgem olema. Tänud Ekspressi originaalartiklile tähelepanu juhtimast. --Minnekon (arutelu) 19. september 2019, kell 22:10 (EEST)[vasta]

Väärtnõu pretensioonid[muuda lähteteksti]

Sellist ajupotensiaali nagu Minnekon ilmutab oma muudatustega, on raske yle hinnata. Mootsin ara selle artikli sonad ja ennae, 2 korda rohkem on kirjutatud kellegi arvamusi jumal teab mille ja kelle kohta.– Eelneva allkirjata kommentaari kirjutas 122.129.143.129 (arutelukaastöö) 15. veebruar 2020.

Vikipeedia:Põhimõtted: "Ole viisakas! Austa ennast ja austa ka teisi Vikipeedia kasutajaid. Väldi isiklikke rünnakuid. Ära sõima." Ühtlasi soovitan tungivalt tutvuda kõigi teistegi Vikipeedia põhimõtetega, see aitaks ära hoida palju arusaamatusi. --Minnekon (arutelu) 28. veebruar 2020, kell 00:34 (EET)[vasta]

POhiliselt tuuakse sisse mingid nimed - kes on kuskil elanud - mis see Lebedev siis puutub, mis see Narep siia puutub - too sai ju protection viisa (refugee) Austraalialt , Mul on kysimus - Berkeley ylikooli teadustood on pisikese eesti wiki jaoks autoriteet voi mitte?– Eelneva allkirjata kommentaari kirjutas 122.129.143.129 (arutelukaastöö) 15. veebruar 2020.

Artiklis on kirjas, kuidas Lebedev ja Närep Väärtnõusse puutuvad. Teadustööd on reeglina autoriteetsed. --Minnekon (arutelu) 28. veebruar 2020, kell 00:34 (EET)[vasta]

Tooge siis sisse nimed nagu Prof. Lancaster Berkeleyst, (kas tahate fotot, mul on kus nad koos labi aastate) Kas sobiks Myanmari ylikooli rektor (kah fotol kahekesi koos Vaartnouga), yldiselt on neid professoreid sadu kellega Vaartnou koos tegutseb, nii et mis pohjusel neid ei mainita ?– Eelneva allkirjata kommentaari kirjutas 122.129.143.129 (arutelukaastöö) 15. veebruar 2020.

Kui mõni usaldusväärne allikas räägib nendest seoses Väärtnõuga, siis võib sellest ka siin artiklis kirjutada. --Minnekon (arutelu) 28. veebruar 2020, kell 00:34 (EET)[vasta]

Lisaks, Vaartnou pole olnud kunagi YHTKI karistust ega Yhtki syydistust. See et ta saadeti pogenemiskatse eest Siberisse, ei tohiks nagu negatiivne asjaolu olla, Muidugi kui siin just kommunistlikest arusaamistest ei lahtuta. MIda te siin nammutate? Tegelikult oleks aeg see toimkond kohtusse kaevata, ma motlen sellele. Lisaks pole ta tootanud arvutigraafikuna - kust see voeti kyll? Ja ta pole dissident, oppige ara mis ja kes on dissident– Eelneva allkirjata kommentaari kirjutas 122.129.143.129 (arutelukaastöö) 15. veebruar 2020.

Kus siin artiklis öeldakse, et Väärtnõu sai karistuse või süüdistuse? Arvutigraafiku väide võeti selles allikast, millele vastava lõigu lõpus viidatud on (see). Dissidentluse väite juures on ka allikas olemas (see). --Minnekon (arutelu) 28. veebruar 2020, kell 00:34 (EET)[vasta]

mille baasil siin valikuid tehaks yldse?S Mille alusel on teie viidatud artiklid loetud usaldatavaks ja osad mitte? ( Eriti naeruvaarne oli keskelt lugeda et Vaartnou pole ERSP autor), Kus on faktid, et Ehitas Eestisse 5 stuupat Tolkis ja andis valja budistlikku kirjandust Kus on Vaartnou kunstist ja thangkadest jutt Kus on Hiina Budistlik Encyclopeedia Kus on 9 aastat Budism & Austraalia konverentse - sealt saaks kah portsu nimesid keda nimetada, miks piirduda 1 konverentsig ja ainult 2-3 nimega? jne jne jne jne Oleks aeg lugeda akadeemiliste ringkondade allkirjastaud ja templitega kirju mis avalikult ripuvad siin: http://www.chinabuddhismencyclopedia.com/en/index.php?title=Chinese_Buddhist_Encyclopedia:Support_Letters– Eelneva allkirjata kommentaari kirjutas 122.129.143.129 (arutelukaastöö) 15. veebruar 2020.

Vastupidi, artikkel ütleb, et Väärtnõu oli ERSP idee autor. Kõigest muust võib ka kirjutada, kui neid on käsitletud usaldusväärsetes allikates. --Minnekon (arutelu) 28. veebruar 2020, kell 00:34 (EET)[vasta]

Keegi on siin raskelt haige - toppinud copy-paste artiklisse . Ja kui ylejaanud on selle psyhhopaadiga nous, siis on midagi viga kogu seltskonnal.– Eelneva allkirjata kommentaari kirjutas 122.129.143.129 (arutelukaastöö) 15. veebruar 2020.

Milline osa täpselt on copy-paste? --Minnekon (arutelu) 28. veebruar 2020, kell 00:34 (EET)[vasta]

See et arutelud on avalikult lugeda, on kohtav pauk Wiki meeskonnale, neid ylipiinlik lugeda. Mis te arvate, kas on arusaadav mida pyyate siin labi viia selle Vello Vaartnou artikli kallal? Jah, on kyll ja paljudele. Enam ei imesta et kuidas kommunism ja fashism voimalikuks said.– Eelneva allkirjata kommentaari kirjutas 122.129.143.129 (arutelukaastöö) 15. veebruar 2020.

Püüame hoida artiklit vastavuses Vikipeedia reeglitega. Osutus kommunismile ja fašismile jääb arusaamatuks. --Minnekon (arutelu) 28. veebruar 2020, kell 00:34 (EET)[vasta]

Ma olen siin ennegi varustanud teid linkidega,siin siis taas yks ports. The Taipei Times: Estonian monk visits Taiwan https://www.taiwannews.com.tw/en/news/1960674 To meet the man named Vello Vaartnou https://www.buddhistdoor.net/features/the-chinese-buddhist-encyclopedia ttps://www.buddhistdoor.net/features/search/k/vello%20vaartnou Global Buddhism https://www.buddhistdoor.net/features/the-first-year-anniversary-of-vello-vaartnous-chinese-buddhist-encyclopedia Perth Now: Buddhism could lighten Australia and Asian cultures https://www.perthnow.com.au/news/wa/buddhism-could-enlighten-australia-and-asian-cultures-ng-a4e818629b37e5d25d2c0a4de5dcc394 Vaartnou projects introduced in Macau https://www.buddhistdoor.net/news/presentation-of-buddhism-amp-australia-projects-at-the-pacific-neighborhood-consortium-2015-conference Vaartnou ja ERSP (jargneb teistes numbrites) https://www.eesti.ca/buddhist-against-empire-estonian-life/article55256 https://eestielu.com/en/culture/7-kultuur/10197-buddhist-against-empire Religion and Art Make a Colorful Mix (scannitud) http://www.estoniannyingma.com/estnyingma/index.php/Politics,_Religion_and_Art_Make_a_Colorful_Mix_-_%22Voice%22_April_2011_Perth,_Australia – Eelneva allkirjata kommentaari kirjutas 122.129.143.129 (arutelukaastöö) 15. veebruar 2020.

Kui need on usaldusväärsed allikad (iga suvaline veebileht ei sobi Vikipeedia allikaks) ja annavad teavet Väärtnõu kohta, siis võib nende alusel artiklit täiendada. Ma isiklikult ei viitsi sellega praegu tegeleda. Minu huvi selle artikliga seoses oli asendada kunagine ebamäärane väide, et Väärtnõud on kahtlustatud seotuses organiseeritud kuritegevusega, täpsema ja ammendavama kirjeldusega sel teemal. --Minnekon (arutelu) 28. veebruar 2020, kell 00:34 (EET)[vasta]

Tõstan selle allkirjata märkuse artiklist siia: Ursus scribens (arutelu) 15. veebruar 2020, kell 17:32 (EET)[vasta]

Huvitav et te olete sellised sitapead siin Wikis.ja kirjutate sellist paska minu kohta just inimeste kohta keda ma tunnen kui buddiste mitte bandiite.Ja selline juhmus nagu ma tegutseksin koos nendega, Nende suhe minuga on Buddhism Eestlased on alati olnud sitt rahvas ja kadedust kyllaga,Pange edasi samas vaimus ainult fantaasiast tuleb teil puudu. See parast polegi motet Eestis elada kui wiki poistel on IQ alla 60.Eks Andres suunab seda siin minu vastast kampaaniat.– Eelneva allkirjata kommentaari kirjutas 83.209.152.225 (arutelukaastöö).

Mis moodustab inimese - tema teod. A man is a summary of his actions, nagu oeldakse.

Mul ei ole motet ilmselt ise taiendada seda artiklit ja kirjutada sellest mis tegelikult on tehtud, sest kohe saabub kohalik Beria kes asja ymber teeb. Seda on mitu korda juhtunud. Ja kuidas saab usaldada teisi wiki artklied ? Kes kinnitab et Vaartnou tootas arvutigraafikuna? Ah? Kust te selle votsite? Miks pole seal viidet? Kui wiki toimkond kirjutaks oma nime alt, oleks asjad teised. Saaks kodanikke kohtusse kaevata kergemini. Aga ega ma raskusi ka karda.

Nagu ülalpool selgitasin, arvutigraafiku kohta on viide täiesti olemas. Igaüks võib artiklit täiendada (ehkki iseenda kohta käiva artikli puhul on vahel raske neutraalseks jääda), kui järgitakse Vikipeedia reegleid (vaata: Vikipeedia:Põhimõtted). --Minnekon (arutelu) 28. veebruar 2020, kell 00:34 (EET)[vasta]

Kas teil seal monda normaalset inimest pole kes suudaks vahegi akadeemilisele artiklile sarnast asja teha ? Nouate viiteid artiklitesse, aga ise seda ei taida?

Kus täpselt viited puuduvad? --Minnekon (arutelu) 28. veebruar 2020, kell 00:34 (EET)[vasta]

Vello Vaartnou: Budismile pyhendatud elu https://teahouse.buddhistdoor.net/vello-vaartnou-a-life-devoted-to-dharma/

Vello Väärtnõu -Nyingmapa from Estonia. Scientific Papers. University of Latvia 2013, Vol. 793 Oriental Studies, 2013 https://www.academia.edu/38487840/Vello_Vaartnou_-Nyingmapa_from_Estonia

Estonians are organizing international academic Buddhist conferences in Australia http://mk.eestiselts.org/825.htm

Pärnumaa budistid kinkisid Tai printsessile Vello Väärtnõu loodud tanka https://parnu.postimees.ee/482402/parnumaa-budistid-kinkisid-tai-printsessile-vello-vaartnou-loodud-tanka

Budism ja Australia konverents Austraalia rahvusraamatukogus https://trove.nla.gov.au/work/193469467?q&versionId=211890555

Vello Väärtnõu esitles oma uut teadusprojekti, Hiina Budismi Entsükolpeediat tippkonverentsil Berkeley ülikoolis USA-s https://epl.delfi.ee/eesti/vello-vaartnou-esitles-oma-uut-teadusprojekti-hiina-budismi-entsukolpeediat-tippkonverentsil-berkeley-ulikoolis-usa-s?id=65585262

Veltsa külla kerkib tükike Tiibetit https://parnu.postimees.ee/138077/veltsa-kulla-kerkib-tukike-tiibetit

'Kerge analyys teie artiklile:'Rasvane kiri

Vaartnou tegevused loppevad teil aastaga 2007. MIKS ? Loik 2 20. augustil 2007 korraldas politsei Väärtnõule kuuluvas talus haarangu, kus tabati kuu algul Pärnus toimunud julmas peksmises kahtlustatavad isikud ning leiti 70 g kanepit. Kõik kaheksa talus viibinud isikut, nende hulgas Väärtnõu, vahistati ja neile esitati kahtlus seoses grupiviisilise narkootikumide käitlemisega suures koguses.[6] Hiljem teatas politsei, et avastatud kanep leiti ühe isiku juurest. Kuus isikut, sealhulgas Väärtnõu vabastati vahi alt 48 tundi hiljem.[7]

Selles loigus saame teada et - et hoopis Eesti politsei tegi midagi ja jooksis tormi ERSP idee autori kodule ERSP aastapaeval, 20 augustil. - Et kellelgi oli 70 gr kanepit (kellel, miks seda ei mainita? See peaks ju tahtis olema ?) - Esitati kahtlustusi, – JA MITTE MIDAGI MUUD, polnud mingit syydistustki Siin pole yhtegi sona Vaartnou tegevustest – toestage et on.

Ei peagi olema juttu vaid Väärtnõu enda tegemistest, vaid ka temaga seotud sündmustest ja väljaütlemistest. Kanepi omanikku ei mainita artiklis, sest seda ei mainita ka artikli aluseks olevas allikas.--Minnekon (arutelu) 28. veebruar 2020, kell 00:34 (EET)[vasta]

Loik 3 Väljaande Perth Now andmeil elab Väärtnõu alates 2010. aastast Austraalia väikelinna Yorki lähedal talumajas. 2012. aastal korraldas ta konverentsi "Budism ja Austraalia", mille tervituskõnes tänas ta ürituse organiseerimisele kaasa aitamise eest Henri Lebedevi ja kaht teist Pärnust pärit eestlast. Need kolm isikut vahistati Austraalias sama aasta 6. septembril ja neile esitati süüdistus Eestist Austraaliasse tööle vahendatud kahelt mehelt passide äravõtmises, ähvardustega tööle sundimises ja palga maksamata jätmises.

- selles loigus saame teada et Vaartnou on elus peale politsei rynnakut ja elab Austraalias. - ja tegi konverentsi ja tervitas 3 inimest.

Tegelikult tervitas ta 8 inimest, neist 1 Australia Senaator, 2 ylikooli oppejoudu, Murdocki prorektorit, ja siis poisse Parnust. MIS on selles halba ja valet, et tanada konverentsi korraldamise eest? Miks nad poleks tohtinud aidata? Need koik 8 aitasid kaasa konverentsi korraldamisel. Voibolla peaks uurima kas akki oppejoud voi senaator ei pese kasi voi hairivad naabreid? Ja yhtlasi suudistama senaatorit et too nendega rivis seisis? Mida siis kirjutas PerthNow 24.01.2012 Vaartnou kohta https://www.perthnow.com.au/news/wa/buddhism-could-enlighten-australia-and-asian-cultures-ng-a4e818629b37e5d25d2c0a4de5dcc394

Artikkel ei ütlegi, et tervitamine oli halb ja vale või et aidata poleks tohtinud. Sellega tuuakse lihtsalt esile isikutevaheline seos. --Minnekon (arutelu) 28. veebruar 2020, kell 00:34 (EET)[vasta]

Loik 4 Ajalehe The Weekend Westi ajakirjaniku teatel peatus Väärtnõu konverentsiga seoses majas, kuhu oli registreeritud Lebedevi vahendusfirma,[8][9] mille üks direktoritest oli politsei andmetel ka Väärtnõu .[10] Murdochi ülikooli kodulehel avaldatud kuulutusel konverentsi "Budism ja Austraalia" kohta oli kontaktisikuks märgitud Henri Lebedev koos telefoninumbriga, mis Lääne-Austraalia budistide nõukogu veebilehel on aga esitatud Väärtnõule kuuluvana. Budismiteemaline portaal, mille taga oli Vello Väärtnõu, eemaldas hiljem tema tervituskõne tekstist süüdistatavate nimed ja nende konverentsiga seotud fotod ning tegi avalduse, milles väideti, et Henri Lebedevil pole konverentsiga mingit seost.[8]

vot see on inforikas loik

- Siin saame tead et kus elas Vaartnou ajakirjanku arvates

kusjuures ajakirjanik valetas nii maja kui direktoriks olemise kohta. Kysige Austraalia politseilt, muidu votan teid laimamise eest vastutusele. Ja jalle see Lebedev. Kirjutada ametlikus eluloos mingite portaalidest eemaldamise ja tagasi panemise asju on koomiline, Lebedev maha Lebedev peale – JA MS SIIS? Kas seda siis loetakse entsyklopeediasse kirjutamist vaarivaks,. Vast paisutaks ka siis teiste elulugusid?

Kui on selgunud, et ajakirjanik valetas ja seda saab usaldusväärse allikaga kinnitada, siis tuleb see info artiklisse lisada või vana väide eemaldada. Viidatud Õhtulehe artiklis on see väide endiselt olemas, seega vastutusele tuleb võtta selle Õhtulehe loo autor. Vikipeedia lihtsalt vahendab. Ka koomilistest asjadest võib kirjutada. Ma arvan, et antud juhul on parem kirjutada asjaoludest detailselt kui piirduda ebamäärase ja mitmetitõlgendatava kokkuvõttega, et Lebedev oli konverentsiga seotud, aga Väärtnõu püüdis sellele osutavaid tõendeid eemaldada. --Minnekon (arutelu) 28. veebruar 2020, kell 00:34 (EET)[vasta]

Loik 5. Hiljem samal aastal leidis politsei Väärtnõu maja läbi otsides end voodi alla peitnud isiku, keda ei suudetud aga kohe tuvastada ja peagi vabastati. Hiljem selgus, et tegu oli rahvusvaheliselt tagaotsitava kurjategija Ivar Närepiga, kes oli Eestis 2007. aasta Pärnu peksmise eest süüdi mõistetud. Väärtnõu ise olevat sel ajal Hiinas viibinud.[11]

- selles loigus saame teada et Vaartnoud pole kodus........

aga keegi on tema majas voodi all, ja teie panete selle entsyklopeediale pretendeerivasse artiklisse? Ma pean teile teatama et Austraalias on majadel aknad ja uksed, sealtkaudu saab siis majja sisse. Ja nagu ytlesin, Narep sai protection viisa Eesti riigi suhtes. Moelge selle yle veidi Sellest loigust ei saa me mitte midagi tead Vaartnou tegevuste kohta. Kui tahate Narepist artiklit teha, pange sinna, Niisamuti ka koik teised episoodilise tegelased, sh politsei. Nad ootasi 8 tundi mattad peas, et Vaartnou koju Veltsa laheks, nad oleks ju need vosaloikajad-abistajad kohe kinni votta.

Ei saa aru, kuidas viisa asjasse puutub. Närepi peitmise lugu on iseenesest Väärtnõuga küll kaudsemalt seotud (aga ikkagi seotud), aga see moodustab osa Väärtnõu ja Pärnu poiste seotuse teemast. --Minnekon (arutelu) 28. veebruar 2020, kell 00:34 (EET)[vasta]

KOKKUVOTE mida saime teada Vaartnou kohta artikli 2 osas:

Loik 2 – 0, siin koigest muust kui Vaartnou tegevustest Loik 3 – Vaartnou elab Austraalias, teeb rahvusvahelist konverentsi ja pidas tervituskone kus tanas abistajaid. Loik 4 – Vaartnou peatus seoses konverentsiga yhes majas. Loik 5 - 0 , huvitav kus oli Vaartnou siis sel ajal ja mis tegi ? Miks seda ei raagita

Lisaks muule saime teada Väärtnõu vahistamisest ja seostest Pärnu seltskonnaga. Me ei saa lõigus 5 kirjutada Väärtnõu tolleaegsest tegevusest, sest allikas ei räägi sellest. --Minnekon (arutelu) 28. veebruar 2020, kell 00:34 (EET)[vasta]

Lisaks, Vaartnou on elus, aga teie unistate siin minevikuvormis Oige lause on: Vello Väärtnõu on  Eesti Rahvusliku Sõltumatuse Partei (ERSP) loomise idee autor. – Eelneva allkirjata kommentaari kirjutas ‎122.129.143.129 (arutelukaastöö).

Ma ei tea, kuidas grammatiliselt korrektne on, aga surmale see lause küll ei osuta. --Minnekon (arutelu) 28. veebruar 2020, kell 00:34 (EET)[vasta]

Minnekon, kas sul on midagi oelda Vaartnou tegevuste kohta ka? Ja raagi nyyd mulle kuidas on Vaartnou seotud Parnu poistega - millised yhistegevused neil on olnud. Ja tule valja Mnnekon oma oige nimega. Ma ootan.

Väärtnõu tegevuste kohta pole mul rohkem midagi öelda. Tema seostest Pärnu poistega saab artiklist lugeda. Nende episoodide puhul ei saa kirjeldada Väärtnõud üksi ilma teiste tegelasteta, sest põhjus, miks Väärtnõud üldse mainitakse, on otseselt seotud nende teiste tegelastega. --Minnekon (arutelu) 3. märts 2020, kell 09:51 (EET)[vasta]

Kasutaja Kodusoda kommentaar[muuda lähteteksti]

Tõstan artiklisse lisatud kasutaja Kodusoda kommentaari siia. Ursus scribens (arutelu) 27. märts 2020, kell 02:21 (EET)[vasta]

Huvitav artiklis on kirjutatud kuidas sai alguse ERSP ja seda nimetatakse propagandaks. Kusjuures Väärtnöu ise on rääkinud seda nagu lähtub artiklist.Sest tema oli see kes pani aluse ERSP-le.

Dissidendid küündisid vaid Hirvepargi kogunemisele nõudes Molotov- Ribbentropi pakti avalikustamist enda mõtlemisega .Neil ei tulnud pähe nöuda iseseisvat Eestit . IQ määrab kõik siin ilmas . Väärtnöu pole kunagi end nimetanud Dissidendiks , pole kunagi kuulunud MRP-Aeg-sse millest selline laim ja sündmuste väänamine Wikipeedia poolt? Ja nimetate antud artiklit elukaaslase propaganda See elukaaslase propaganda ilmus ka paljudes Aasia lehtedes. Piinlik isegi nõukogude ajal ei väänatud nii sündmusi kui nüüdses Uues Eestis. Te ei karda et Väärtnöu võib taas põhjustada suuri muutus Eesti i ühiskonnas ja teil tuleb vastutust anda laimu eest? Niccolò Machiavelli mainib , kes on kord võimu kukutanud on seda võimeline alati tegema.

Tõstan siia samuti artiklisse lisatud lingi: https://eestielu.com/en/life/18-people-inimesed/10311-buddhist-against-empire Ursus scribens (arutelu) 27. märts 2020, kell 02:27 (EET)[vasta]

Minnekon. mille alusel oled valinud informatsiooni Vaartnou ja tema seoste kirjeldamisel.Vahele on jaanud igaaastased esinemised Berkeley ylikooli konverentsidel, muuseas seal oli esiettekanne artiklil Buddhist against Empire mis sai kirjutatud Berkeley tellimusel ja on osa suuremast toost kuhu ka eesti Wikipedia lahenemine Vaartnou elule ja tegevustele kirja saab pandud ning avaldatud rahvusvahelisel konverentsil. Naiteid teie wikitegevusest on piisavalt, ning eks teie tegelikud nimed tulevad kah lagedale. – Eelneva allkirjata kommentaari kirjutas 83.209.152.225 (arutelukaastöö) 1. aprill 2020, kell 00:38.

Välja võetud[muuda lähteteksti]

Nepaalis viibides õppis ja lõpetas Väärtnõu Tribuani ülikooli tibetoloogia alal.

Sealjuures politsei arreteerimisel tagus Väärtnõud korduvalt püssipäraga selga andes mõista et kommunistide suhtumine Väärtnöusse on jäänud samaks kui nõukogude ajal. Huvitav on see et samal päeval tähistas ERSP enda loomise aastapäeva.

Alates aastast 2012 alustas Väärtnöu uut projekt Hiina Budismi Entsüklopeedia milles nüüdseks juba 63 000 artiklit lisaks sisaldab entsüklopeedia terminoloogilisi sõnastikke . Pali, Sanskrit, Tiibeti, Hiina, Korea ja Jaapani keelseid . Lisaks on Väärtnöu külastanud aastaid Berkeley ülikooli esitledes enda materjale ja ka Hiina Budistliku Entsyklopeedia esitlus toimus Berkeley ülikoolis esmakordselt. Aasia, Austraalia ja USA ajakirjanduses on palju kirjutatud tema tööst seoses entsüklopeediaga.

Väited vajavad allikatele viitamist. Ursus scribens (arutelu) 31. oktoober 2020, kell 11:21 (EET)[vasta]
Väärtnõu oli esimene NSV LIIDUS  kes tegi opositsioonipartei ERSP  Nõukogude Liidu kommunistide vastu .

Tumdub, et partei tegemiseks läheb vaja rohkem kui ühte inimest. --Wkentaur (arutelu) 11. jaanuar 2024, kell 16:27 (EET)[vasta]

Nagu rabav on see et artikkel oleks nagu Väärtnõust kuid suurem osa artiklist on pühendatud hoopis muu teemale, Väärtnõu visati ka välja Kunstnike Liidu Noortekoondisest.Sellest vvöiks nagu mainida kuna ta osales aktiivselt näitustel kommunistide valitsemise ajal ja põhjuseks pandi et ta ei ole tasunud trahve kiiruse yletamise eest inspektsioonile ja tema käitumine ei sobinud nõukogude kunstnikule. Teil siin pole midagi kirjutatud mehest kes on Läänes kuulsam kui Eestis eriti Aasias. Lugege Hiina lehti. – Eelneva allkirjata kommentaari kirjutas 94.255.212.239 (arutelukaastöö) 11. detsembril 2020, kell 07:06.

Kas pöörame viimased muudatused tagasi?[muuda lähteteksti]

Kas pöörame viimased muudatused tagasi või on seal midagi säilitamisväärset? --Andres (arutelu) 12. juuni 2022, kell 04:39 (EEST)[vasta]


Kas see artikkel on Väärtnõu kohta pigem tundub nagu kriminaal-kroonika ja politsei poolt kirjutatud. Pole mainitud Väärtnõu Berkeley ülikoolis tema tegevust ja loenguid. Samuti Hiina Budistlikus Akadeemias esinemisi.Pole näha Hiina ajalehtedes ilmunud artikleid . ühesõnaga pasandate täis mehe kes lõhkus Perestroika andes sellega võimaluse tekkida Iseseisvatel vabariikidel. Piinlik on vaadata ja lugeda teie tööd.

Ei mingit objektiivsust.

Võtsin artiklist välja.

--Andres (arutelu) 5. juuli 2022, kell 23:45 (EEST)[vasta]