Vicky Piria

Allikas: Vikipeedia
Vicky Piria (2019)

Vittoria Piria (sündinud 11. novembril 1993 Milanos) on Itaalia võidusõitja, kes osales 2019. ja 2020. aasta hooajal Vormel Renault Eurocup Meistrivõistlustel ja W Series meistrivõistlustel.

Karjäär[muuda | muuda lähteteksti]

Kardisõit[muuda | muuda lähteteksti]

Vicky Piria alustas kardiga võidusõitu 2003. aastal, võisteldes selles kategoorias peamiselt Itaalias ja jõudes 2008. aastal KF3 klassi.

Vormel Renault ja Vormel Lista Junior[muuda | muuda lähteteksti]

2009. aasta Vormel Renault’ hooajal oli tal võimalus mõnel võistlusel osaleda üheistmelise Renault mootoriga Tatuus FR2000 pardal. Selle autoga võistles ta kuus korda Vormel 2000 Light sarjas ja kaks korda Vormel Renault 2.0 Itaalias. Mõlemal võistlusel võistles Piria Tomcat Racing, kõrvuti Mattia Brugiottiga meeskonna eest. Samal aastal osales ta ka esialgsel Vormel Lista Junior võidusõidul Dijonis.

Vormel Abarth[muuda | muuda lähteteksti]

2010. aastal kihutas ta vastloodud Vormel Abarthis autoga Tatuus FA010. Selle meistrivõistluste ainsa naisena vaidlustas ta kümme sõitu, taas Tomcat Racingu meeskonna eest, koos Andrea Barbiratoga. Selle võistluse parim tulemus oli nädalavahetusel, 6. juunil Magiones toimunud Race 2 võistlusel saavutatud kuueteistkümnes koht. Järgmisel hooajal (2011) ulatus Vormel Abarth väljapoole riigipiire ning Itaalia sarja kõrvale loodi Euroopa ja Aasia sari. Piria astus rajale Prema Powerteami meeskonna eest, kõrvuti Bruno Bonifacio ja Luca Ghiottoga, lüües Itaalia sarjas viis korda ja Euroopa sarjas kolm korda punkte ning lõpetades hooaja vastavalt viieteistkümnendal ja kaheksateistkümnendal positsioonil.

GP3[muuda | muuda lähteteksti]

GP3 debüüt toimus 2012. aastal koos tema meeskonnaga Trident Racing koos Antonio Spavone'i ja Pierre Gaslyga, kes asusid Addaxi meeskonna kohale. Hooaeg lõppes punktideta, võistluse parima tulemusega kaheteistkümnes koht.

Euroformula Open[muuda | muuda lähteteksti]

2013. aastal võistles ta koos BVM Racing meeskonnaga Euroformula Openil. koos Mario Marascaga Dallara F312 roolis. Ta lõpetas hooaja punktides, kümnendal positsioonil.

Pro Mazda[muuda | muuda lähteteksti]

Ta osales JDC MotorSportsi meeskonnaga 2014. aasta hooajal Pro Mazda Meistrivõistlustel koos Ryan Boothi, Michael Johnsoni ja Kyle Conneryga, mis hiljem nimetati 2019. aastal Indy Pro 2000-ks. Kolmes peetud sõidus kogus ta kokku 17 punkti, saavutades 20. kuues koht.

W Series[muuda | muuda lähteteksti]

2019. aastal osales ta Alfa Romeo jõul töötava autoga Tatuus F3 T-318 W Series, vastloodud ainult naiste võistluse, valimistel. Pärast valiku läbimist sai temast ainuke itaallasest osavõtja (18 võistleja seast) ja saavutas Hitech Grand Prix meeskonnas üheksanda koha. 2020. aastal mängis ta W Series Esports League'is 21 võistlust, kogudes punkte ja saavutades kahekümnenda koha.

Vormel Renault Eurocup[muuda | muuda lähteteksti]

2020. aastal osales ta ka neljal Vormel Renault Eurocup võidusõidul koos Bhai Tech Racing meeskonnaga koos László Tóthi ja Lorenzo Colomboga, saavutades võistluse lõpuks 21. koha.

Spordikommentaator[muuda | muuda lähteteksti]

2021. aastal valis Mediaset ta 2020-2021 Vormel E maailmameistrivõistluste spordikommentaatoriks. See kinnitati ka järgmiseks hooajaks.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]