Lorenzo Colombo (autosportlane)

Allikas: Vikipeedia

Lorenzo Colombo (Legnano, 13. september 2000) on Itaalia võidusõitja.

Karjäär[muuda | muuda lähteteksti]

Kart ja Vormel 4[muuda | muuda lähteteksti]

Sündis Milano provintsis Legnanos ja alustas konkurentsitasemel võistlemist Itaalia kardisõidu meistrivõistlustel 2009. aastal. 2012. aastal sõitis ta 60 minikategoorias, võitis National Easykart Trophy ja saavutas Itaalia meistrivõistlustel kolmanda koha.

2016. aastal tegi ta koos BVM Racing meeskonnaga Itaalia Vormel 4 üheistmelise debüüdi. Colombo saavutab lõpparvestuses kaheteistkümnenda koha, vallutades ühtlasi Imola ringrajal poodiumikoha.

Järgmisel aastal kirjutab ta Itaalia meistritiitli ümber, kuid läheb edasi Bhaitechi meeskonda. Hooaeg osutus väga positiivseks – kaheksa poodiumit kahe võiduga, esimene Adrias ja teine ​​hooaja viimasel võistlusel Monzas. Ta lõpetab hooaja kolmandal kohal, esimesest Marcus Armstrongist 30 punkti taga. Samal aastal osales ta osalise kohaga ADACi Vormel 4 Meistrivõistlustel taas Bhaitechi meeskonnaga ja Euroformula Openil koos Hispaania meeskonnaga Campos Racing.

Vormel Renault[muuda | muuda lähteteksti]

2018. aastal debüteeris Colombo Vormel Renault Eurocupil koos JD Motorsport meeskonnaga. Hooajal võitis ta kaks pole-positsiooni ja viis poodiumit, saavutades meistritiitli kuuenda koha, olles Rookie arvestuses Christian Lundgaardi ja Logan Sargeanti järel kolmas. Järgmisel aastal jätkas ta selles kategoorias, siirdudes koos Matteo Nannini ja Victor Martinsiga Hollandi MP Motorsport meeskonda. Ta võitis kolm võitu, kaks Paul Ricardil ja teise Spa-Francorchampsil, saavutades sõitjate edetabelis neljanda koha.

2020. aastal jätkab ta Vormel Renault’s ja naaseb koos Vicky Piriaga Bhaitechi meeskonnas. Pärast algava hooaja raskusi õnnestub Colombol Hockenheimringil leida oma selle hooaja esimene võit. Meistrivõistlused lõpetab Paul Ricardi kaksikvõidu, tagades sellega edetabelis viienda koha.

Vormel 3[muuda | muuda lähteteksti]

2018. aasta lõpus osales ta koos MP Motorsport meeskonnaga Vormel 3 hooajaeelsetel testidel Yas Marinas. Järgmisel aastal sõidab ta endiselt koos MP-ga Valencia testidel, kuid teda ei valitud 2020. aasta meistrivõistlustel startima.

2021. aastal valis Campose meeskond ta Vormel 3 meistritiitlit jooksma. Pärast rasket algust, ka tänu vähevõistlevale meeskonnale, saabus pöördepunkt Budapesti ringis, ta startis teisena, edestas poolel sõidul Jonny Edgarit. ja vallutas võistluse liidrikoha, mida hoiab kuni finišijooneni, pärast autasustamist karistatakse teda Turvaauto taga tehtud vea eest viie sekundiga, kaotades sellega võidu ja poodiumikoha. Järgmisel nädalavahetusel Belgias saavutas tema kategooria esimene võit vihmasajus, sõit domineeris esimesest kuni viimase ringini, jõudes finišisse teise Jak Crawfordi ees enam kui kolmeteistkümne sekundiga. Venemaal saab ta kuuenda koha, mis võimaldab tal koguda 32 punkti ja viieteistkümnenda koha üldarvestuses.

Novembris 2021 osaleb Colombo koos Charouz Racing Systemi meeskonnaga Valencias 2022. aasta Vormel 3 hooaja kollektiivkatsetel.

WEC[muuda | muuda lähteteksti]

2022. aastal palkas Colombo Prema meeskonda, keda toetas Iron Lynx, et sõita 2022. aasta FIA World Endurance Championship. Itaallane jagab Oreca 07 endise Vormel 2 piloodi Louis Delétrazi ja endise Vormel 1 piloodi Robert Kubicaga.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]