Utoopia (muusik)

Allikas: Vikipeedia

Aleksander Karabtšuk (sündinud 13. septembril 1997 Jõgeval), esinejanimega Utoopia, on Eesti räppar ja muusikaprodutsent.

Ta on koostööd teinud paljude tuntud nimedega nagu Pearu Paulus, Jarek Kasar, Ivar Must jne. Räppar on tegutsenud 2012. aastast, kuid märkimisväärsem karjäär sai alguse 2015. aastal muusikavideoga "Kõike ei saa". Ta on löönud käed plaadifirmaga Royal Records.

Utoopia enne esinemist Pärnu ööklubis Spice
utoopia

2015. aastal salvestas Utoopia oma esimese stuudioloo koostöös tuntud produtsendiga, Ivar Must, kes on 2001. aasta Eurovisiooni lauluvõistlusel esikoha saavutanud Eesti eurolaulu "Everybody" viisi autor. Sellele loole filmiti Utoopia esimene muusikavideo. Samal aastal avaldas Utoopia ka paljud tuntud lood nagu "Karma", "Positiivne mõttemaailm" ja "Mägedel on silmad".

2016. aasta tõi Utoopia jaoks suure edu, kui koostöös Inglismaa videoprodutsendiga Oliver Rueben Charles Whitehouse ilmus internetti tema hittlugu[viide?] "Kes siis veel". Ilmus ka järg "Kes siis veel kui sina". Koostöös noorte räpparitega avaldati samal aastal ka singel "7" koos muusikavideoga.

2017. aastal valmis koostöös Eesti räppariga Maxtract singel "Chilllill". Samal aastal ilmus tal ka singel "H.M.T". 2018. aastal tegi kaasa plaadil "The Red Album", kus esines peale Eesti veel 14 riigi artiste. Umbes samal ajal ilmusid ka singlid "Perekond" ja "Igavene reede".

2019. aastal tuli Aleksander ajateenistusest ning pärast seda ilmus tal lugu "Hing", millest sai hitt[viide?]. Sel aastal lõi Utoopia käed ka plaadifirmaga Royal Records

2020. aastal tegi Utoopia koostööd selliste esitajatega nagu Kea, Mao Tenson, Yuristone & CATCAT. Ilmus muusikavideo "Lendame Kuule", mille taustamuusika on loonud Streets Of Nature] ja Chalice(Jarek Kasar). Samal aastal avaldas Utoopia veel singlid "Eks sa tee" ja video "Utoopia Riimivihik #1".

2021. aastal ilmus tema debüütalbum "Utoopia", mis pälvis Raadio 2 aastahääletusel neljanda koha. Ta võitis kolmanda koha “aasta hiphop artist” kategoorias. Samal aastal avaldas muusik veel koostöös Pearu Paulusega loo "Viid mu taeva". Ilmusid ka Utoopia singlid "Võitjate meri" ja "Toorus".

2022. aastal postitas Utoopia internetti Eesti ajaloo kõige esimese NFT räpiloo ning paar päeva hiljem avalikustas singli "Tõmba normiks". Sellele järgnes nädala pärast ka muusikavideo "Cinema", mis on filmitud Forumcinema Coca Cola plaza kinosaalis.