Triin Saag

Allikas: Vikipeedia


Triin Saag (sündinud 1. aprillil 1983 Tartus) on Euroopa E-Kaubanduse Liidu (EMOTA) tegevjuht [1] Brüsselis Belgias.

Haridus[muuda | muuda lähteteksti]

Triin Saag on lõpetanud hõbemedaliga Tartu Miina Härma Gümnaasiumi (2001) ning õppinud Tartu Ülikooli füüsika- ja keemiateaduskonnas keskkonnatehnoloogiat (2001–2003).

Bakalaureusekraadi (cum laude) sai rahvusvaheliste suhete ja diplomaatia erialal Genova Ülikoolist Itaaliast (2007). Tema bakalaureusetöö käsitles vähemusõiguste kaitset Eestis. Magistrikraadi (cum laude) sai rahvusvaheliste suhete ja diplomaatia alal Genova Ülikoolist Itaalias (2010) ning teise magistrikraad (with distinction) Euroopa Liidu õiguses King's College'ist Londonis (2016).

Aastatel 2005–2006 täiendas ta end Georgia Rotary programmi raames Ameerika Ühendriikides Georgia osariigis ning 2008–2009 Prantsusmaal Lyon III Jean Moulini Ülikoolis.

Saag valdab vabalt eesti, inglise, itaalia ja prantsuse keelt.

Töökäik[muuda | muuda lähteteksti]

Saag on olnud seotud tihedalt Euroopa Parlamendi liberaalide ja demokraatide fraktsiooniga, mida juhib Guy Verhofstadt.[viide?]

2010. aastal alustas ta tööd praktikandina Siiri Oviiri ja seejärel Indrek Tarandi Euroopa Parlamendi liikme büroos.

2012. aastal sai temast Euroopa Liberaalide ja Demokraatide presidendi ja Euroopa Parlamendi liikme Graham Watsoni (Liberal Democrats) kabinetiülem.

2014–2018 jätkas ta tööd (Tšehhi Vabariigist valitud) Euroopa Parlamendi liikme Martina_Dlabajová (ANO 2011) kabinetiülemana. Sel perioodil töötas Saag enamasti tööhõive ja sotsiaalpoliitika valdkonnas ning osales mitme vastuolulise Euroopa Liidu seaduse vastuvõtmisel töötajate ja eraldi kaugsõidujuhtide lähetamise teemadel.

Poliitiline tegevus[muuda | muuda lähteteksti]

Saag esindab liberaalset poliitilist maailmavaadet, uskudes Euroopa-sisese vabaturumajanduse ning isikuvabaduste ja individuaalsete õiguste edendamisse.

Ta astus erakonda Eesti 200 aprillis 2019 ning kandideeris 2019. aasta Euroopa Parlamendi valimistel Eesti 200 nimekirjas, kuid ei osutunud valituks.

Ta kandideeris 2023. aasta valimistel Riigikokku, kogus valimisringkonnas nr 1 (Haabersti, Põhja-Tallinn ja Kristiine) 525 häält ning ei osutunud valituks.

Isiklikku[muuda | muuda lähteteksti]

Triin Saag ootab oma esimest last 2019. aasta juulis.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. "Linkedin".