Torma valla lipp

Allikas: Vikipeedia
Torma valla lipp

Torma valla lipp on Jõgeva maakonnas asunud endise Eesti haldusüksuse Jõgeva valla lipp.

Lipp on kinnitatud 29. jaanuaril 1998.

Lipu kirjeldus[muuda | muuda lähteteksti]

Torma valla lipuks on ristkülikukujuline vapilipp. Kangas on jagatud valge ristiga, mille alumisest osast väljuvad juured, rohelisteks ja siniseks väljaks. Ülemised kaks välja on rohelised ning kummalgi neist on üks valge ristikuleht. Alumine osa on sinine.

Lipu normaalmõõtmed on 100×160 cm.

Lipul olev rist juurtega sümboliseerib Torma sajanditepikkust haridusteed ja viitab maarahva järjepidevusele läbi sündmusterohke ajaloo - paganausust kristluseni. Sama sümbol tähistab Torma valda kui kunagist majanduslikult jõukat ja edasijõudnud piirkonda, kus ristusid tähtsad maanteed. Ristikulehed sümboliseerivad Tormat kui põllumajanduspiirkonda, kus läbi aegade on säilinud taime- ja loomakasvatus.

Lipu kasutamise kord[muuda | muuda lähteteksti]

Lippu kasutati järgmistel tingimustel:

  1. Torma valla ametlik delegatsioon või valda esindavad kollektiivid ja üksikisikud võivad valla lippu kasutada rahvusvahelistel, vabariiklikel ja regionaalsetel üritustel.
  2. Valla lipp on välja pandud ruumis, kus toimuvad vallavolikogu istungid.
  3. Valla lipp heisatakse ametlike esinduste vastuvõttudel, ülevallalistel pidupäevadel, valla kultuuri- ja spordiüritustel ning muudel juhtudel vallavalitsuse korraldusel.
  4. Eesti riigilipu ja valla lipu samaaegsel heiskamisel paigutatakse valla lipp Eesti riigilipust lippude poolt vaadates vasakule.

Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]