Tilly Fleischer

Allikas: Vikipeedia
Tilly Fleischer 1936. aasta suveolümpiamängudel Berliinis

Ottilie Fleischer (abielus Heuser, teises abielus Grote-Fleischer; 2. oktoober 1911 – 14. juuli 2005) oli Saksamaa kergejõustiklane.

Ta esindas Saksamaas 1932. aasta suveolümpiamängudel Los Angeleses kolmel alal ja võitis odaviskes pronksmedali. Neli aastat hiljem võitis ta 1936. aasta olümpiamängudel Berliinis odaviskes kuldmedali. Frankfurdi linn kinkis talle olümpiavõidu tunnustuseks auto.

Juba varases nooruses huvitas teda sport, algul võimlemine, kuid teismelisena hakkas ta tegelema kergejõustikuga. Ta treenis paljusid alasid, sealhulgas viievõistlust, odaviset, kettaheidet ja kuulitõuget.

Tilly Fleischer hakkas spordiga tegelema kümneaastaselt. Sportlaskarjääri alguses oli ta edukas ka tennises (Frankfurti meister) ja käsipallis (Saksamaa meister Frankfurdi Eintrachtiga). Ta võistles ka Frankfurdi Eintrachti kergejõustiklasena. 1,68 m pikkusena oli tal võistluskaal 66 kg. Pärast 1936. aasta olümpiamänge lõpetas ta sportlaskarjääri.

Ta oli skulptor Arno Brekeri alastimodell Kolmanda Reichi ajal.

Pärast Teist maailmasõda oli Fleischer kahe nahktoodete kaupluse omanik, Lahris/Schwarzwaldis ja Kehlis. Tal oli esimesest abielust kaks tütart.

Kuulujutud selle kohta, kes oli ühe tema tütre isa, ilmusid 1966. aastal pärast seda, kui tema tütar Giselle väitis ühes raamatus, et on Adolf Hitleri tütar.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]