Tõnu Keskküla

Allikas: Vikipeedia

Tõnu Keskküla (29. detsember 1938 Paide1. juuni 2011) oli inseneriteadlane ja õppejõud.

Tõnu Keskküla lõpetas 1957. aastal Paide Keskkooli.[1] 1962. aastal lõpetas ta Tallinna Polütehnilise Instituudi ehitusteaduskonna ja 1968. aastal kaitses ta TPI-s tehnikateaduste kandidaadi väitekirja "Metallist silindriliste katusekattekoorikute töö uurimine", mille juhendaja oli professor Johannes Aare.

1969. aastast töötas ta Eesti Põllumajanduse Akadeemias, õpetades algul ehituskonstruktsioone, hiljem ka muid ehitusega seotud aineid. 1988. aastal sai tal kaante vahele doktoritöö teemal "Põllumajanduslike tootmishoonete töövõime ENSV-s", mille ta kaitses Moskvas. Hiljem oli Eesti Maaülikooli maaehituse professor.

Tema projekteerimistöödest on tuntumad Tartu Ülikooli Botaanikaaia palmimaja, mis tunnistati 1984. aasta parimaks ehitiseks Eestis, ja Võru-Kubija laululava. Ta oli hästi kursis reaalse elu probleemidega ja pakkus välja uusi lahendusi, millest kaks said patendid.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. "Arhiivikoopia". Originaali arhiivikoopia seisuga 10. august 2015. Vaadatud 8. juunil 2011.{{netiviide}}: CS1 hooldus: arhiivikoopia kasutusel pealkirjana (link)

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]