Seto Infoselts

Allikas: Vikipeedia
(Ümber suunatud leheküljelt Seto infoselts)
Seto Infoselts
Infoselts logotaustata
Asutatud 3. juunil 2003
Asukoht Kullamäe talu, Uusvada küla, Võru maakond, Eesti
Liikmed alla 10
Juhtkond juhataja Rein Järvelill
Veebileht Seto Infoselts

Seto Infoselts on Eestis setu keele ja kultuuri arendamiseks loodud mittetulundusühing. Seto Infoselts on liidergrupi Piiriveere Liider asutajaliige. Seto Infoseltsi olulised tegevused on kodulehtede valmistamine, internetiturundus ja projektijuhtimine. Alates 2020.aastast korraldab selts e-kaubamaja Seto Kaubamaja tegevust.

Ajalugu[muuda | muuda lähteteksti]

Seto Infoseltsi asutasid 3. juunil 2003 Rein Järvelill ja Eve Järvelill. Seltsi esimene juhataja oli Eve Järvelill. Seto Infoseltsil on olnud kaks juhatajat:

Projektid[muuda | muuda lähteteksti]

Seto Infoseltsi ettevõtlusprojektiks on netikaubamaja Seto Kaubamaja tegevuse korraldamine. Seto Infoselts on tegelenud mitmete projektidega[1]:

  1. Projekt Laserdisain: Eesmärgiks oli tutvustada huvilistele laserdisaini võimalusi oma toodete kujundamisel ja reklaamimisel. Laserdisaini töötuba toimus iganädalase kahetunnise praktilise ringitööna kõigile huvilistele. Laserdisaini koduks oli Meremäe noortekeskus.
  2. Projekt Infodisain: Projektiga saadi sihtasutuse Vaata Maailma korraldatud projektist Nutilabor Meremäe koolilastele kolm robotit koos lisakomplektidega ning sülearvutid robotite programmeerimiseks ning viidi läbi robootika ring Meremäe koolis.
  3. Projekt Setopeedia: Projektiga loodi Meremäe valla vaatamisväärsustest ja olulistest objektidest 50 Vikipeedia artiklit eesti ja inglise keeles ning kanti artiklis mainitud objektid Google'i kaardile koos lisainformatsiooniga.
  4. Projekt Internetis nähtavaks!: Projekti eesmärgi saavutamiseks osutas Seto Infoselts 12 kuu jooksul Setumaa ettevõtjatele, organisatsioonidele ja mittetulundusühingutele konsultatsiooni ja IT alast teenust, et luua või korrastada olemasolevad ettevõtete veebilehed, teostada veebilehe sisuanalüüs ja anda soovitused, optimeerida otsingumootorite jaoks veebilehed, leida parim lahendus domeenihalduseks ja meilivahetuseks, luua veebilehe monitooringu süsteem, planeerida ja ellu viia internetiturundust, siduda veebilehed sotsiaalmeediaga, anda soovitusi veebilehe sisuhalduse osas, pakkuda veebilehe ja firmagraafika alast kujundusteenust. Kokku loodi 12 kodulehte.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. ""Projektid"". www.seto.ee. Vaadatud 25.08.2016.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]