Mai Leisz

Allikas: Vikipeedia
(Ümber suunatud leheküljelt Mai Agan)

Mai Leisz (sünninimi Mai Jõgi; varem Mai Agan; sündinud 5. mail 1988 Kuressaares) on eesti basskitarrist ja helilooja.

Ta on lõpetanud 2003. aastal Kuressaare Muusikakooli viiuli eriala, 2007. aastal Saaremaa Ühisgümnaasiumi ja 2010. aastal Georg Otsa nimelise Tallinna Muusikakooli. Ta on õppinud ka Skurups Folkhögskolas (2011). 2014. aastal lõpetas ta Stockholmi Kuningliku Muusikaakadeemia ja astus samas koolis magistrantuuri.

Muusikukarjäär[muuda | muuda lähteteksti]

2010. aastal Rootsis Skurups Folkhögskolas õppides kutsus Mai Leisz kokku omanimelise džäss-fusion''i ansambli MaiGroup, millega anti välja kaks stuudioalbumit - "Luv" (2013) ja "You" (2015). Mõlemad sisaldavad Mai Leiszi kirjutatud, arranžeeritud ja produtseeritud originaalloomingut. Viimasel plaadil "You" mängivad ka külalisesinejad Greg Leiszi pedal steel kitarril, Håkan Broström sopransaksofonil ja Wille Alin trummidel.

Ta on koostööd teinud tippmuusikutega nii Eestist kui ka välismaalt. Nende seas on näiteks Doug Seegers, Carola Häggkvist, Greg Leisz, David Crosby, Tõnis Mägi, Riho Sibul, Jaak Johanson, Ain Agan, Toomas Rull, Meelis Vind, Ebbot Lundberg, Linnea Henriksson, Kerli Kõiv, Lembit Saarsalu, Villu Veski, Alessia Mattalia, Norrbotten Big Band, Stockholm Strings, New Places Orchestra jt.

Tunnustus[muuda | muuda lähteteksti]

Isiklikku[muuda | muuda lähteteksti]

Alates 2018. aasta aprillist on ta abielus Ameerika Ühendriikide multiinstrumentalisti Greg Leisziga.[1]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. "Mai Leisz Fretless Questions Interview – FretlessBass.com". fretlessbass.com (Ameerika inglise). Vaadatud 27. mail 2018.

Allikad[muuda | muuda lähteteksti]