Maailma rahvaste mitmekeelne loend

Allikas: Vikipeedia
Jump to navigation Jump to search

Maailma rahvaste mitmekeelne loend


# A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S Š Z Ž T U V W Õ Ä Ö Ü X Y



A[muuda | muuda lähteteksti]

eesti keelesinglise keelessaksa keelesvene keeles
abasiinidAbaziansAbasinenабазины
adžaaridAjariansAdscharier аджарцы
afrikandrid, buurid Afrikaner Afrikaaner, Buren, Afrikaander африканеры, буры
aimaradAymaraAymaraаймара
albaanlasedAlbaniansAlbanerалбанцы
aleuudidAleutAleuten, Alëutenалеуты
alžeerlased Algerians Algerier алжирцы
andamanid Andamanese Andamaner андаманцы
andorralased Andorrans андоррцы
angolalased Angolans Angolaner ангольцы
anguillalased Anguillans
antigualased Antiguans антигуанцы
araablasedArabsAraberарабы
arakanidRakhine people Rohingyaракхайнцы, араканцы
aravakidArawakArawakараваки
argentiinlased Argentines Argentinier аргентинцы
armeenlased Armenians Armenier армяне
arubalased Arubans
aserbaidžaanlased Azerbaijanis, Azeris Aserbaidschaner азербайджанцы
Aškenazi juudidAshkenazi JewsAschkenasim евреи-ашкенази
austerlased Austrians Österreicher австрийцы
austraallased Australians Australier австралийцы

B[muuda | muuda lähteteksti]

eesti keelesinglise keelessaksa keelesvene keeles
bakad Baka, Bebayaka, Bebayaga, Bibaya, Babinga Baka бака
baskid Basques Basken баски
baškiirid Bashkirs Baschkiren башкиры
batvadBatwa, TwaBatwa, Twaпигмеи-тва, батва
bahamalased Bahamians, Bahama Islanders багамцы
bahreinlased Bahrainis бахрейнцы
balkaarid Balkars Balkaren балкарцы
bangladeshlased Bangladeshis
barbadoslased Barbadians, Bajan Barbadier барбадосцы
belaulased, palaulased Palauans белау, палау, пелауанцы, белауанцы
belglased Belgians Belgier бельгийцы
belize’lased Belizeans белизцы
belutšid Baloch Belutschen белуджи
bengalid Bengalis Bengalen, Bengali бенгальцы
beninlased Beninese
bermudalased Bermudians бермудцы
bhutanlased Bhutanese
bihaarid, bihaarlased Biharis Biharen, Bihari бихарцы
birmalased Burmese / Myanmas бирманцы
boliivlased Bolivians Bolivianer боливийцы
brasiillased Brazilians Brasilianer бразильцы
bretoonid Bretons Bretonen бретонцы
Briti neitsisaarlased British Virgin Islanders
bruneilased Bruneians
bulgaarlased Bulgarians Bulgaren болгары
burjaadid Buryats Burjaten буряты
burkinalased Burkinabe Burkinesen
burundilased Burundians

D[muuda | muuda lähteteksti]

eesti keelesinglise keelessaksa keelesvene keeles

E[muuda | muuda lähteteksti]

eesti keelesinglise keelessaksa keelesvene keeles
eestlasedEstoniansEstenэстонцы

F[muuda | muuda lähteteksti]

eesti keelesinglise keelessaksa keelesvene keeles
friisid Frisians Friesen фризы
frangidFranks Franken франки
fäärlased FaroeseFäröerфарерцы

G[muuda | muuda lähteteksti]

eesti keelesinglise keelessaksa keelesvene keeles
gagauusid Gagauz Gagausen гагаузы
gabonlased Gabonese
gambialased Gambians
ghanalased Ghanaians
gibraltarlased Gibraltarians
Goajiro aravakidGoajiroGoajiro-Arawakгоахиро
grenadalased Grenadians
grusiinid, georglased Georgians Georgier грузины
gröönlased Greenlanders Grönländer гренландцы
guadeloupe’lased Guadeloupians
guamlased Guamanians
guatemalalased Guatemalans гватемальцы
guinealased Guineans
guineabissaulased Guineans
guyanalased Guyanese

H[muuda | muuda lähteteksti]

eesti keelesinglise keelessaksa keelesvene keeles
haidad Haida Haida
haitilased Haitians Haitier гаитийцы
hakassid Khakass Chakassen хакасы
handidKhants Chanten ханты
hausad Hausa Haussa, Hausa хауса
havailasedHawaiians гавайцы
hellenidHellenes Hellenen эллины
hererod Herero Herero гереро
hetiidid / hetid Hittites Hethiter хетты
hiinlased Han Chinese Chinesen, Han-Chinesen, Han китайцы
hiligainonid
himatšalid
hindud Hindustani people Hindustaner хиндустанцы
hispaanlased SpaniardsSpanier испанцы
hmongid, miaod Hmong, MiaoMiaoхмонги
hollandlased Dutch, Netherlanders Holländer голландцы
honduraslased Hondurans Honduraner гондурасцы
horvaadid Croats Kroaten хорваты
hueid, dunganidHui, Dungans Hui хуэй, дунгане
hunnidHunsHunnen гунны
hupad Hupas, Hoopas Hupa
hutsuulid Hutsuls Huzulen гуцулы
hutud HutuHutuхуту
hämelased Hämälaiset

I[muuda | muuda lähteteksti]

eesti keelesinglise keelessaksa keelesvene keeles
iisraellasedIsraelisIsraelisизраилитяне
illüürlased IllyriansIllyrerиллирийцы

J[muuda | muuda lähteteksti]

eesti keelesinglise keelessaksa keelesvene keeles
jaapanlased Japanese Japaner японцы
jaganid Yaghan Yámana, Yagan яганы
juudidJewsJudenевреи

K[muuda | muuda lähteteksti]

eesti keelesinglise keelessaksa keelesvene keeles
kaananlased Canaanites Kanaaniter хананeянины
kanakad Kanak, Canaque Kanaken канаки
kašuubidKashubiansKaschubenкашубы
ketšuadQuechuaQuechua, Ketschuaкечуа
korealased KoreansKoreaner корейцы
koptid Copts Kopten копты
korjakid Koryaks Korjaken коряки
kreeklased Greeks Griechen греки

L[muuda | muuda lähteteksti]

eesti keelesinglise keelessaksa keelesvene keeles
leedulased LithuaniansLitauerлитовцы
liivlased LivoniansLivenливы
lätlased LatviansLettenлатыши

M[muuda | muuda lähteteksti]

eesti keelesinglise keelessaksa keelesvene keeles
megrelidMingreliansMingrelierмегрелы
marathidMarathasMarathenмаратхи
morod Moro people, Bangsamoro Moroморо
mustlased, romadRoma, GypsiesSinti und Roma, Roma, Zigeuner цыгане

N[muuda | muuda lähteteksti]

eesti keelesinglise keelessaksa keelesvene keeles
nogaidNogais, Nogay, NoghaiNogaierногайцы

O[muuda | muuda lähteteksti]

eesti keelesinglise keelessaksa keelesvene keeles
osseedidOssetes, OssetiansOssetenoсетины

P[muuda | muuda lähteteksti]

eesti keelesinglise keelessaksa keelesvene keeles
poolakadPolesPolenполяки
puštud, afgaanid PashtunsPaschtunen, Afghanen афганцы, пуштуны

R[muuda | muuda lähteteksti]

eesti keelesinglise keelessaksa keelesvene keeles
rootslased Swedes Schweden шведцы

S[muuda | muuda lähteteksti]

eesti keelesinglise keelessaksa keelesvene keeles
Sefaradi juudid Sephardi Jews Sephardim сефарды, евреи сефарды
sojoodid Soyotсойоты
sumeridSumerians Sumererшумеры

Š[muuda | muuda lähteteksti]

eesti keelesinglise keelessaksa keelesvene keeles
šotlased Scots Schotten шотландцы

Z[muuda | muuda lähteteksti]

eesti keelesinglise keelessaksa keelesvene keeles

Ž[muuda | muuda lähteteksti]

eesti keelesinglise keelessaksa keelesvene keeles

T[muuda | muuda lähteteksti]

eesti keelesinglise keelessaksa keelesvene keeles
tainodTainoTainoтаино
tlingitidTlingitTlingitтлинкиты, тлингиты
tšuvašidChuvashTschuwaschenчуваши

U[muuda | muuda lähteteksti]

eesti keelesinglise keelessaksa keelesvene keeles
ungarlased HungariansUngarnвенгры

V[muuda | muuda lähteteksti]

eesti keelesinglise keelessaksa keelesvene keeles
vandaalidVandalsWandalenвандалы
vepslasedVepsWepsenвепсы