Katrin Sangla

Allikas: Vikipeedia

Katrin Sangla (sündinud 30. juulil 1971 Tallinnas) on eesti jumestuskunstnik. Ta oli tuntud Evelin Ilvese saatjana riigivisiitidel.

21-aastaselt rajas ta ettevõtte Katrin Sangla Make-up Studio, mille abil on ta kord aastas toimuvatel kursustel koolitanud kümneid jumestuskunstnikke, kelle seas on Margit Soosaar-Müürisepp, Meelis Krik, Anastassia Panasenko ja teised. 1993. aastal tuli Katrin Sangla jumestamises Eesti Vabariigi sisemeistriks[viide?]. 2002. aastal osales ta koos modell Katrina Tee, kunstnik Martin Saare, juuksur Tamara Korjagina ja stilist Gerly Tinniga Las Vegases maailmameistrivõistlustel. Sama võistluse individuaalarvestuses sai ta kuuenda koha [1].

Otseselt ta eraklientuuri ei teeninda, kuid teeb koostööd projektidega paljudes meediavaldkondades: filmikunst, televisioon, fotograafia, ajakirjandus, reklaamindus, moedemonstratsioonid, võistlused; nii kodumaal kui ka välismaal (Venemaal, USA-s, Kuubal, Malaisias, Jaapanis, Soomes, Rootsis, Norras, Lätis ja Leedus[2]). Ta kuulus Tallinnas toimunud 2002. aasta Eurovisiooni lauluvõistluse jumestamismeeskonda. Ta on teinud kaks täispikka mängufilmi: "Kuldrannake" [viide?] ja "Täna öösel me ei maga" [viide?].

Sangla andis 2005. aastal välja raamatu "Jumestamisest"[3] ja pälvis samal aastal stiilseima naise tiitli[4].

Meigialased diplomid[muuda | muuda lähteteksti]

  • 1998 – Joe Blasco Make-up Schooli ilumeigikursus Orlandos;
  • 2004 – Joe Blasco Make-up Centeri grimeerimiskursus Los Angeleses.

Isiklikku[muuda | muuda lähteteksti]

Ta on abielus režissöör Hindrek Maasiku ehk Masaga ja tal on kolm poega.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]