Karksi valla lipp

Allikas: Vikipeedia
(Ümber suunatud leheküljelt Karksi-Nuia lipp)
Karksi valla lipp.

Karksi valla lipp on Viljandi maakonnas asunud Eesti haldusüksuse Karksi valla lipp, aastatel 19951999 oli see lipp kasutusel Karksi-Nuia linna lipuna.

Lipp kinnitati 7. juulil 1995 Karksi-Nuia linna lipuna. Pärast Karksi-Nuia linna ja Karksi valla ühinemist ühtseks Karksi vallaks 8. juunil 1999 võeti valla lipuna muutmata kujul kasutusele Karksi-Nuia linna lipp.

Lipu kirjeldus[muuda | muuda lähteteksti]

Karksi valla ristkülikukujuline lipp koosneb kolmest horisontaallaiust, kollane, valge, roheline. Laiud moodustavad ülevalt alla 3/7, 1/7 ja 3/7 osa lipu laiusest. Lipu värvid Pantone värvitabeli järgi on kollane – PMS 116 CV ning roheline – PMS 328 CV.

Lipu pikkuse ja laiuse suhe on 11:7 ning normaalsuurus 105×165 cm.

Lipu kasutamise kord[muuda | muuda lähteteksti]

Karksi valla lipp heisatakse:

  1. Karksi vallavolikogu ja vallavalitsuse hoonel.
  2. Ajutiselt valla pidupäevadel.
  3. Suhtlemisel teiste omavalitsustega.
  4. Muudel avalikel üritustel.
  5. Lipu heiskamisel koos Eesti riigilipu, mõne teise riigi või tema omavalitsusüksuse, mõne Eesti maakonna, linna või valla lipuga, asub Karksi valla lipp lippude poolt vaadatuna vasakul teise riigi või Eesti riigilipust.
  6. Karksi valla lipp heisatakse hoone peasissekäigu juurde või mujal selleks sobivasse kohta, kas lipuvardaga vastavasse hoidikusse või lipumasti.
  7. Karksi valla lipu heiskamise võib teha kohustuslikuks üksnes vallavolikogu otsuse või vallavalitsuse korraldusega vallale kuuluvatel hoonetel, rajatistel või maa-aladel. Teistele omanikele on niisugused otsused või korraldused üksnes soovitusliku iseloomuga.

Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]