Helltaker

Allikas: Vikipeedia
Helltaker
Arendaja Łukasz Piskorz
Väljaandja Łukasz Piskorz
Kunstnik Łukasz Piskorz
Helilooja Mittsies
Mootor Unity[viide?]
Platvorm
Väljalaskeajad 11. mai 2020
Žanr puslemäng, rollimäng, seiklusmäng
Mänguviis üksikmäng
Pildil kehastatakse Pandemonica tegelaskuju. Mängus kujutatud deemonid on tavaliselt formaalselt riides.

Helltaker on tasuta indie-, pusle- ja seiklusmäng koos kohtingu-simulaatori elementidega, mille on kujundanud Poola [1] arendaja Łukasz Piskorz, tuntud ka kui vanripper. See ilmus 2020. aasta mais Microsoft Windowsi, macOS-i ja Linuxi jaoks ning seda kirjeldatakse kui "lühimängu viisakalt riietatud deemontüdrukutest".[2][3][4][5]

Mängimine[muuda | muuda lähteteksti]

Mängija läbib rea mõistatustasemeid, lõppeesmärk on jõuda deemontüdrukuni, vastata tema küsimusele õigesti ja kaasata ta mängija haaremisse. Levelid hõlmavad kivide lükkamist, luukerede tapmist, lõksude vältimist ja võtmete kogumist. Mängu teeb keeruliseks käigulimiit, käikude lõppedes mängija sureb ja alustab levelit uuesti. Igal tasemel on üks täpne lahendus, proovida saab lõputult. Deemoni küsimusele peab mängija oma isiksuse põhjal õige vastuse järeldama ning vale vastus võib lõppeda halva lõpuga, näiteks surmaga, viies mängija tagasi taseme algusesse.[6][7]

Lõpubossi tase sisaldab etapiviisilist kuulipõrgu-laadset mehaanikat koos kettidega üle ekraani. Bossiks on Põrgu Ülemprokurör Judgement.[2]

Süžee[muuda | muuda lähteteksti]

Peltsebuli jutustatud süžee keskendub mängija tegelaskujule, keda tuntakse ainult "Helltakeri" nime all. Musklis mees ärkas ühel hommikul ning otsustas suunduda põrgusse, et omandada deemonite haarem. Mängu edenedes muutub haarem üha ebafunktsionaalsemaks ning Helltaker tunnistab, et kõik, mida ta saab pakkuda, on "kohv, käigupõhised strateegiamängud ja šokolaadipannkoogid". Mängul on kaks lõppu: "Tavaline lõpp", kus Helltaker avab maja välisukse politseinikele, ja salajane "Abysstaker lõpp", kus Helltaker avab portaali, kasutades kolme tasemetest leitud kivitahvlit, millest igaühele on kirjutatud liigutuste komplekt. Enne mängu lõppu tuleb astuda pentagrammiga vaiba keskele ja liikuda kirjutiste kohaselt, see avab portaali salajase lõpuni.

Vanripper on postitanud oma Twitteri kontole koomikseid, mis kanooniliselt leiavad aset enne "Epiloogi" ja mõned, mis leiavad aset pärast "Abysstaker lõppu". Tasuta lisapakett (DLC) nimega "Examtaker", mis sisaldab raskemaid etappe ja ühe koomiksiosa jätku, ilmus 2021. aastal, et tähistada mängu aastapäeva.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. "Łukasz Piskorz". Twitter (Ameerika inglise). Vaadatud 3. juunil 2020.
  2. 2,0 2,1 "Helltaker Is a Demonically Delightful (and Free) Puzzler". Escapist Magazine (Ameerika inglise). 22. mai 2020. Vaadatud 2. juunil 2020.
  3. "Helltaker Is a Devilish Harem Puzzler Worth Solving". CBR (Ameerika inglise). 17. mai 2020. Vaadatud 2. juunil 2020.
  4. "Travel through hell to find demon girls in Helltaker, now on Linux". GamingOnLinux (inglise). Vaadatud 2. juunil 2020.
  5. "Free to Play Puzzle-Dating Sim Helltaker Now Available on Linux and SteamOS". Niche Gamer (Ameerika inglise). 25. mai 2020. Vaadatud 2. juunil 2020.
  6. "Steam免費解謎新作《HELLTAKER》獲壓倒性好評,為了超香惡魔妹子下地獄玩倉庫番". 4gamers Taiwan (hiina). 19. mai 2020.
  7. "The Helltaker Characters Make the Game". Siliconera. 27. mai 2020.