Google Nexus

Allikas: Vikipeedia

Google Nexus on elektrooniliste seadmete seeria, mis töötavad Androidi operatsioonisüsteemiga. Google haldab projekteerimist, arendamist, turundust ja toodete operatsioonisüsteemide uuendamist, aga mõned arendustööd ning kogu tootmine on partnerite haldusalas. 2015. aasta novembri seisuga on seeriast saadaval telefonid Nexus 5X (LG toodetud), Nexus 6 (Motorola Mobility toodetud), Nexus 6P (Huawei), tahvelarvuti Nexus 9 (HTC) ja meediapleier Nexus Player (Asus).

Kõiki Nexuse tooteid peetakse Google'i Androidi operatsioonisüsteemil töötavateks lipulaevadeks. Kõik toimivad "puhta" Androidi süsteemiga, kus on säilitatud võimalikult palju algset Androidi ning pole lisatud tootjapoolseid rakendusi.[1] Samas on müügil ka ühele telefonioperaatorile lukustatud telefone, mis kannavad erinevat kaubamärki. Näiteks müüb AT&T Nexus 6, mida saab kasutada ainult AT&T võrkudes ning kus on teistsugune käivituskuva ja logo telefoni tagaküljel, kuid kõik muu on identne lukustamata tootega. Verizoni Galaxy Nexus sai samuti ühenduda ainult Verizoni võrkudega, ning sealgi oli Verizoni logo seadme tagaküljel. Lisaks sai telefon uuendusi aeglasemalt lukustamata variandist. Nexuse seadmetel on kasutajal ligipääs tervele telefonile[2], millega saavad nad muuta süsteemifaile ning vajadusel ka operatsioonisüsteemi.[3] Nexus seeria telefonid saavad operatsioonisüsteemi uuendusi kiiremalt teiste tootjate seadmetest.[4][5][6]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. Engadget: Nexus S review
  2. Android Developers:It’s not "rooting", it’s openness
  3. Engadget:Galaxy Nexus gets rooted, forums burst into applause
  4. "Gawker Media:Google Launches Android 2.3 Gingerbread and Nexus S Flagship Phone". Originaali arhiivikoopia seisuga 3. märts 2016. Vaadatud 1. jaanuaril 2016.
  5. Gawker Media:This Is the Samsung Galaxy Nexus, Google's New Official Android Phone
  6. ZDNet:Don’t diss my phone: Nexus S to get Ice Cream Sandwich within weeks