Kommunism: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Resümee puudub
Märgised: Mobiilimuudatus Mobiiliveebi kaudu
Resümee puudub
Märgised: Mobiilimuudatus Mobiiliveebi kaudu
5. rida: 5. rida:
Ei tööta
Ei tööta


Ei tööta
==Kommunismi kuriteod==
''Lähemalt artiklis [[Kommunismi kuriteod]]

Kõige tuntumaks on sõna 'kommunism' teinud [[Nõukogude Liit|Nõukogude Liidus]] [[1917]]–[[1991]] valitsenud režiim, mis hukutas kümneid miljoneid inimesi.

[[1917]]–[[1991]] Nõukogude Liidus toimunu ja tema poolt naaberriikides kordasaadetu on [[20. sajand]]i üks suuremaid inimsusvastaseid kuritegusid. Ka ükski teine kommunistlik režiim ei ole võimul püsinud ilma ulatuslike inimsusvastaste kuritegude toimepanekuta ning [[demokraatia|demokraatlikke vabadusi]] ja opositsioonilisi poliitilisi organisatsioone lämmatamata. Kommunism on üks [[totalitarism|totalitaarseid]] ideoloogiaid koos [[fašism]]i, äärmusteokraatia ja teistega. Prantsuse ajaloolaste "''Kommunismi musta raamatu"'' andmeil on kommunistlikud režiimid hävitanud üle 100 miljoni inimese.


==Kommunismi voolud==
==Kommunismi voolud==

Redaktsioon: 29. märts 2018, kell 08:30

Ei tööta

Ei tööta

Ei tööta

Ei tööta

Kommunismi voolud

Kommunism on aja jooksul omandanud eri vorme, mis konkretiseerivad algset õpetust, aga sageli ka hälbivad teatud määral sellest. Näiteks on mitmel pool tekkinud rahvuskommunism, mis teoorias peaks olema kommunismi internatsionalistlikule põhimõttele risti vastupidine.

Suuremad kommunismivoolud on:

Kirjandus

Välislingid

Vaata ka