Margus Saar: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Viiskopikat (arutelu | kaastöö)
Märgised: Mobiilimuudatus Mobiiliveebi kaudu
4. rida: 4. rida:


==Haridustee==
==Haridustee==
Margus Saar on õppinud Tallinna 8. Keskkoolis ([[Sõle Gümnaasium]]) ja lõpetanud 1988. aastal Tallinna Polütehnilises Instituudis ([[Tallinna Tehnikaülikool]]) tööstuse juhtimise ja planeerimise eriala.
Margus Saar on õppinud Tallinna 8. Keskkoolis ([[Sõle Gümnaasium]]) ja lõpetanud 1988. aastal Tallinna Polütehnilises Instituudi ([[Tallinna Tehnikaülikool]]) tööstuse juhtimise ja planeerimise eriala ökonomistina.


==Töö==
==Töö==

Redaktsioon: 19. märts 2018, kell 13:18

Margus Saar 15. mail 2010 "Saame kokku Tomi juures" saate hooaja lõpetamisel.

Margus Saar (sündinud 20. aprillil 1966 Tallinnas) on eesti teleajakirjanik.

Haridustee

Margus Saar on õppinud Tallinna 8. Keskkoolis (Sõle Gümnaasium) ja lõpetanud 1988. aastal Tallinna Polütehnilises Instituudi (Tallinna Tehnikaülikool) tööstuse juhtimise ja planeerimise eriala ökonomistina.

Töö

Margus Saar on olnud Tallinna linnavalitsuse osakonnajuhataja, kinnisvarafirmas projektijuht ning teinud kaastööd Eesti Televisioonile alates aastast 1990, kui ta valiti konkursil ETV telekava diktoriks. Ta oli esimest korda teadustajana ekraanil 1990. aasta 7. juuli hommikul kell 9[viide?].

Esimene saatejuhina kaasa tehtud saade oli ühe hooaja kestnud mälumäng "Trilemma". Saar on teinud ka majandus-, sotsiaal- ja meelelahutussaateid, kommenteerinud laulupidusid, riiklike tähtpäevade tähistamist jt suurüritusi. Ta on juhtinud ka saateid "Laulukarussell" ja "Kaks takti ette".

Aastast 2003 on ta ETV-s, kui asus tööle uudistesaate "Aktuaalne kaamera" saatejuhi-toimetajana. Saar juhib ka ETV lastesaadete toimetust ning on telesaadete ja suurülekannete produtsent.

Tele- ja raadiotöid

Saar on juhtinud ja toimetanud saateid Raadio Top-is, Raadio Pulss B3-s ja Vikerraadios (1998–2008) : "Vikerhommik", "Jutusaade", "Kolmest kuueni" jt.

Tunnustused

Isiklikku

Margus Saare elukaaslane on ajakirjanik Grete Lõbu, neil on kaks tütart Sofia Margaret[3] ja Anna Magdaleena[viide?].

Viited

  1. Eesti Naistoimetajate pressiteade
  2. Eesti riiklike teenetemärkide kavaleride andmebaas presidendi kantselei kodulehel (president.ee).
  3. "Telemees Margus Saar sai teise tütre" Õhtuleht, 10. oktoober 2008

Välislingid