Vikerhommik

Allikas: Vikipeedia

"Vikerhommik" on Vikerraadio igapäevane hommikuprogramm. Argipäeviti on see eetris kella 5.30–10.00, nädalavahetusel on algus kell 7.05 (laupäeviti lõpeb kell 10.45 ja pühapäeviti kell 10.00).

"Vikerhommiku" nime kannab programm alates 1998. aastast, varem oli selle asemel kavas "Raadiohommik". Kantar Emori raadioauditooriumi uuringute põhjal on tegemist Eesti kõige suurema auditooriumiga raadiosaatega.

Saateplaan[muuda | muuda lähteteksti]

Programm koosneb kolmest hommikuintervjuust, uudistest ja liiklusinfost. Vahendatakse ka teadusuudiseid, spordisõnumeid ja ajaleheülevaateid. Igal argipäeval kell 8.40 on eetris rubriik "Maailm täna", kus välismaa (Prantsusmaa, Hiina, Venemaa, Soome, Hispaani, Rootsi, Suurbritannia või Aasia) meediat jälgivad ajakirjanikud käsitlevad olulisemaid välispoliitika teemasid.

Hommikuprogrammi ühe osa moodustab rubriik "Õnnesoovid" (eetris igal nädalapäeval kell 9.45), kus õnnitletakse nimeliselt neid sünnipäevalapsi, kel aastaid üle 80.

ERRi uudised on "Vikerhommiku" eetris argipäeviti igal täis- ja pooltunnil, pikemad uudistesaated kell 7.00 ja 9.00. Nädalavahetustel on uudised eetris ainult täistundidel, uudistetoimetus alustab tööd kell 7.

Saatejuhid[muuda | muuda lähteteksti]

Vikerraadio hommikuprogrammi juhivad põhiliselt Kirke Ert, Taavi Libe, Margit Kilumets, Sten Teppan, Märt Treier, Erle Loonurm ja Janek Luts. Nädalalõpul teevad saadet Kaja Kärner, Märt Treier, Anu Välba ja Piret Kooli.

Varem on "Vikerhommiku" saatejuhtide hulka kuulunud ka Meelis Süld, Kerttu Kaldoja, Rasmus Kagge, Mall Mälberg, Meelis Kompus, Mart Ummelas, Liina Lepik, Vahur Kersna, Priit Põiklik, Andri Maimets, Neeme Brus, Ain Saarna, Lauri Hussar, Andres Ammas, Margus Saar, Rain Kooli, Kadri Põlendik, Romi Hasa, Mart Normet, Toomas Luhats, Priit Kuusk, Brent Pere jt.