Dagmar Lamp

Allikas: Vikipeedia

Dagmar Lamp (sündinud 11. veebruaril 1984 Tartus) on eesti kommunikatsioonispetsialist, taskuhäälingute autor ja juht, kirjanik, blogija ja endine ajakirjanik. Ta elab Kloogal.

Haridus[muuda | muuda lähteteksti]

Dagmar Lamp on lõpetanud Tartu Karlova Gümnaasiumi 2002. aastal ning Tartu Ülikooli ajakirjanduse ja suhtekorralduse eriala 2005. aastal. Magistrikraadi sai ta 2015. aastal Tallinna Ülikoolis kommunikatsiooni erialal.

Töö[muuda | muuda lähteteksti]

Ta on töötanud Rohelises Väravas, Õhtulehes, ajakirjades Naised, Naisteleht, Hello!, kirjastuses Petrone Print. Aastatel 2015-2021 töötas Lamp Postimees Grupis ajakirjanikuna. Aastatel 2021-2023 töötas Dagmar Lamp reklaamiagentuuris Havas kommunikatsiooniosakonna juhina. Detsembrist 2023 on Dagmar Eesti Loodusmuuseumi kommunikatsioonijuht.

Looming[muuda | muuda lähteteksti]

Raamatud[muuda | muuda lähteteksti]

Dagmar Lamp on välja andnud koos kirjanik Epp Petronega raamatud "Õun ära süüa?" (2007) ja "Meestest, lihtsalt" (2007). Ta oli raamatu "Seiklus neljale" (2011) üks autoritest. Novellikogu "Tule, ma jutustan sulle loo" koostaja ja üks autoreid. Ta on raamatute "Naistest, lihtsalt" (2011), "Kortermaja" (2014), "Ööd kollases autos" (2010), "Kirjad tütrele ehk kuidas ma emaks kasvasin ja selle käigus oma last maha ei tapnud" (2017) autor. Tema novelli leiab jutukogust "Tartu rahutused". Autorinimena on ta kasutanud ka nime Dagmar Reintam.

Blogi[muuda | muuda lähteteksti]

Lamp on populaarse blogi daki.elab.siin[1] autor (2004). Sealsete kirjutiste põhjal on ta välja andnud samanimelise raamatu (2007).

Taskuhääling[muuda | muuda lähteteksti]

Ta on taskuhäälingusarjade "Naistejutud"[2] ja "Eesti roimad koos Andres Anveltiga" [3] autor. Koos Heidi Ruuliga lõi ta podcasti "Külmavärinad". Pärast Postimehest lahkumist lõpetas ta nende saadete tegemise ja jätkas koos Heidiga saatega "Kikimoorid"[4], mis on pühendatud kõhedatele krimi- ja paranormaalsetele lugudele peamiselt Eestist. Lisaks on ta saate "Sodiaagisosinad" autor ja kaassaatejuht koos astroloogiga Margit Korbe ja saate "Kosmose peatus"[5] kaassaatejuht koos Lisette Aroga. Koos Liisi Rohtungi ja Henry Kõrvitsa ehk Genkaga teeb Lamp podcasti "Mis värk sellega on?"[6].

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. Dagmar Lambi blogi
  2. "Naistejutud" Soundcloudis
  3. "Eesti roimad koos Andres Anveltiga" Soundcludis
  4. "Kikimoorid • Netisaade portaalis Spotify for Podcasters". Spotify for Podcasters. Vaadatud 15. jaanuaril 2024.
  5. "Kosmose peatus • Netisaade portaalis Spotify for Podcasters". Spotify for Podcasters. Vaadatud 15. jaanuaril 2024.
  6. "Mis värk sellega on? • Netisaade portaalis Spotify for Podcasters". Spotify for Podcasters. Vaadatud 15. jaanuaril 2024.