Bosnia ja Hertsegoviina riigipeade loend

Allikas: Vikipeedia
Jump to navigation Jump to search

Bosnia ja Hertsegoviina riigipeade loend koosneb kolmest eraldi tabelist. Esimeses tabelis on toodud Bosnia ja Hertsegoviina presidendid ning Bosnia ja Hertsegoviina presidentuuri esimehed. Teises tabelis on loetletud Bosnia ja Hertsegoviina Föderatsiooni presidendid ja kolmandas on Serblaste Vabariigi riigipead Bosnia ja Hertsegoviina koosseisus.

Alates Kuni Nimi Eluaastad
Presidendid
1992, 3. märts 1996, 14. märts Alija Izetbegović (19252003)
Presidentuuri esimehed
1996, 14. märts 1998, 13. oktoober Alija Izetbegović (kohusetäitja) (19252003)
1998, 13. oktoober 1999, 15. juuni Živko Radišić (1937–)
1998, 15. juuni 2000, 14. veebruar Ante Jelavić (1963–)
2000, 14. veebruar 2000, 14. oktoober Alija Izetbegović (19252003)
2000, 14. oktoober 2001, 14. juuni Živko Radišić (1937–)
2001, 14. juuni 2002, 14. veebruar Jozo Križanović (1944–)
2002, 14. veebruar 2002, 28. oktoober Beriz Belkić (1946–)
2002, 28. oktoober 2003, 2. aprill Mirko Šarović (1956–)
2003, 10. aprill 2003, 27. juuni Borislav Paravac (1943–)
2003, 27. juuni 2004, 28. veebruar Dragan Čović (1956–)
2004, 28. veebruar 2004, 28. oktoober Sulejman Tihić (19512014)
2004, 28. oktoober 2005, 28. juuni Borislav Paravac (1943–)
2005, 28. juuni 2006, 28. veebruar Ivo Miro Jović (1950–)
2006, 28. veebruar 2006, 6. november Sulejman Tihić (19512014)
2006, 6. november 2007, 6. juuli Nebojša Radmanović (1949–)
2007, 6. juuli 2008, 7. märts Željko Komšić (1964–)
2008, 7. märts 2008, 6. november Haris Silajdžić (1945–)
2008, 6. november 2009, 6. juuli Nebojša Radmanović (1949–)
2009, 6. juuli 2010, 6. märts Željko Komšić (1964–)
2010, 6. märts 2010, 10. november Haris Silajdžić (1945–)
2010, 10. november 2011, 10. juuli Nebojša Radmanović (1949–)
2011, 10. juuli 2012, 10. märts Željko Komšić (1964–)
2012, 10. märts 2012, 10. november Bakir Izetbegović (1956–)
2012, 10. november 2013, 10. juuli Nebojša Radmanović (1956–)
2013, 10. juuli 2014, 10. märts Željko Komšić (1964–)
2014, 10. märts 2014, 17. november Bakir Izetbegović (1956–)
2014, 17. november 2015, 17. juuli Mladen Ivanić (1958–)
2015, 17. juuli Dragan Čović (1956–)
Bosnia ja Hertsegoviina Föderatsiooni presidendid
1994, 31. mai 1997, 18. märts Krešimir Zubak (1947–)
1997, 18. märts 1997, 29. detsember Vladimir Soljić (1943–)
1997, 29. detsember 1999, 1. jaanuar Ejup Ganić (1946–)
1999, 29. detsember 2000, 1. jaanuar Ivo Andrić-Lužanski (1956–)
2000, 1. jaanuar 2001, 1. jaanuar Ejup Ganić (1946–)
2001, 1. jaanuar 2001, 28. veebruar Ivo Andrić-Lužanski (1956–)
2001, 28. veebruar 2002, 1. jaanuar Karlo Filipović (1954–)
2002, 1. jaanuar 2003, 27. jaanuar Safet Halilović (1951–)
2003, 27. jaanuar 2007, 22. veebruar Niko Lozančić (1957–)
2007, 22. veebruar 2011, 17. märts Borjana Krišto (1961–)
2011, 17. märts Živko Budimir (1962–)
Serblaste Vabariigi presidendid
1991, 21. detsember 1992, 7. aprill Momcilo Krajišnik (1945–)
1992, 7. aprill 1996, 19. juuli Radovan Karadžić (1945–)
1996, 21. detsember 1998, 4. november pr. Biljana Plavšić (1930–)
1998, 4. november 1999, 5. märts Nikola Poplašen (1951–)
2000, 26. jaanuar 2000, 2. veebruar Mirko Sarović (1956–)
2000, 16. detsember 2002, 28. november Mirko Sarović (1956–)
2002, 28. november 2006, 9. november Dragan Čavić (1958–)
2006, 9. november 2007, 30. september Milan Jelić (19562007)
2007, 1. oktoober 2007, 7. detsember Igor Radojičić (kohusetäitja) (1966–)
2007, 7. detsember 2010, 15. november Rajko Kuzmanović (1931–)
2010, 15. november Milorad Dodik (1959–)