Mine sisu juurde

Artur Meerits (kaitseväelane)

Allikas: Vikipeedia

Artur Meerits (sündinud 10. märtsil 1978[1]) on eesti kaitseväelane, alates 13. juunist 2024 Sõjaväepolitsei vahipataljoni ülem[2], kolonelleitnant.

Meerits on olnud Eesti kaitseväe teenistuses alates 1996. aastast. Ta on lõpetanud Eesti Riigikaitse Akadeemia, Kaitseväe Ühendatud Õppeasutused ja Balti Kaitsekolledži vanemstaabiohvitseride kursuse. Samuti ta sai ärijuhtimise doktorikraadi Tartu Ülikoolis ja täiendas enda sõjaväelisi teadmisi Ameerika Ühendriikides. Lisaks on ta osalenud kolmel välisoperatsioonil Kosovos ja Afganistanis.

Ta on töötanud jalaväe väljaõppekeskuse üksik-vahipataljonis, Rahuoperatsioonide keskuses, Kalevi jalaväepataljoni operatiivsektsioonis nooremstaabiohvitseri ja kompaniiülemana ning Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste Võru lahingukoolis taktika instruktorina ja kaitseväe akadeemia rakendusuuringute keskuses nooremteadurina. Enne vahipataljoni ülema ametikohale astumist oli ta kaitseväe peastaabi analüüsi- ja planeerimisjaoskonna vanemstaabiohvitser.

Auastmed[muuda | muuda lähteteksti]

  • 19. juunil 2023 andis president Alar Karis Meeritsale kolonelleitnandi auastme[3].
  • 16. veebruaril 2015 andis president Toomas Hendrik Ilves talle majori auastme.[4]
  • 16. juunil 2008 andis Ilves Meeritsale kapteni auastme.

Teadustöö[muuda | muuda lähteteksti]

8. veebruaril 2022 kaitses Artur Meerits Tartu Ülikoolis ärijuhtimise erialal doktoritööd „First-level military leaders’ leadership competencies and their relationship with unit effectiveness in terms of collectivistic leadership with the example of the Estonian Defence Forces“ („Kaitseväe esmatasandi sõjaväeliste juhtide eestvedamispädevused ja nende seos kollektiivse eestvedamise kui üksuse efektiivsusnäitajaga“).

Viited[muuda | muuda lähteteksti]