Adin Ross

Allikas: Vikipeedia
Adin David Ross
Adin Ross (2021)
Sünniaeg 11. oktoober 2000 (23-aastane)
Boca Raton, Florida, USA
Rahvus ameeriklane
Kodakondsus Ameerika Ühendriigid
Haridus Woodlake Unioni keskkool
Elukutse striimija

Adin David Ross (sündinud 11. oktoobril 2000) on Ameerika Twitchi ja YouTube'i striimija, kes on tuntuim NBA 2K20 ja GTA V voogesituse poolest.

Varajane elu[muuda | muuda lähteteksti]

Adin Ross sündis juudi vanematele 11. oktoobril 2000 Floridas Boca Ratonis.Ta kolis lühikeseks ajaks New Yorki, kuid otsustas elada Californias Three Riversis.Ta õppis Woodlake Unioni keskkoolis. Ross tundis voogesituse vastu huvi juba noorest peale ja on teatanud, et jättis keskkooli lõpuballi vahele, et Twitchis voogesitada.

Ross paljastas No Jumper intervjuus Adam22-ga, et 12-aastaselt pussitas teda une pealt vaimselt ebastabiilne sugulane. Rossil oli käel üheksa õmblust, kui sugulane läks enne vaimuhaiglasse viimist vangi.

Karjäär[muuda | muuda lähteteksti]

Ross hakkas oma õe Naomi juures elades regulaarselt Twitchis voogesitama. Ta liitus NBA 2K grupiga Always Excelling ja kohtus selle kaudu Bronny Jamesiga. Ta saavutas populaarsuse, mängides Jamesiga NBA 2K20 ja tehes kihlvedusid teiste striimijate ja YouTube'i kasutajatega. 2020. aastal voogesitas Ross koos Bronnyga, kui kõnega ühines LeBron James, mis hiljem tema Twitterisse üles laaditi. 2020. aasta novembris, olles rahulolematu NBA 2K21 ja selle loojatega, käivitas Ross Twitteri hashtag #make2kfunagain, mis jõudis platvormil kogu maailmas edetabelis esikohale. Umbes samal ajal hakkas Ross korraldama "e-kohtingu" vooge, kus inimesed võistlevad, et leida kohtingut Discordi üle, mis tõi kaasa tema Twitchi konto edasise kasvu.

2021. aasta veebruaris oli ta esimene looja, kes avalikustati kollektiivis Clout Gang 2.0 ja kolis koos FaZe Banksi, Mike Majlaki, Sommer Ray ja RiceGumiga Wizza majja.

4. aprillil 2021 tabas Adin Rossi Twitchi kanalit "bot-rünnak", kus bot-jälgijate sissevoolu tõttu ületas tema jälgijate arv sel ajal 3 miljonit. Enne seda oli Adin oma kanalil juba üle miljoni jälgija kogunud ja TwitchBeati andmetel kogus ühe voo kohta umbes 30 000 otsevaatajat.

Pärast aprillis toimunud poleemikat teatas Ross 2021. aasta mais, et annetab 20% oma Twitchi tuludest heategevuseks. Ta jagas selle nii, et 10% annetati LGBTQIA eesmärkidel heategevuseks ja lubas oma vaatajatel ülejäänud 10% heategevuse üle otsustada. Teises heategevuses 2022. aasta juunis annetas ta 10 000 dollarit striimer Tony "RSGloryAndGold" Winchesterile, kes sel ajal teatas hiljuti oma ajuvähi diagnoosist. Neli kuud hiljem, 12. oktoobril 2022, Winchester suri.

Vaidlused[muuda | muuda lähteteksti]

10. aprillil 2021 keelati Ross Twitchi kasutamisest pärast seda, kui YouTuber Zias vastas telefonikõnele ja nimetas Rossi pededeks. Ross kaitses end keelu eest väitega Twitchi töötajatele, et ta ei öelnud homofoobset solvamist ega osalenud selles. Twitch täpsustas, et selle teabe põhjal lubatakse tal voogesitada. Tema jälgijad hakkasid Twitteris räsimärki #FreeAdin levitama, püüdes Twitchi otsust survestada. Ta oli keelatud kuni 12. aprillini 2021.

Rohkem kui aasta hiljem, 20. aprillil 2022, keelati Ross määramata ajaks "vaenu tekitavate solvangute või sümbolite" kasutamise tõttu. Selle otsuse põhjuseks oli videotõendite kaudu esitatud süüdistus, et Ross kasutas Twitchi striimija YourRAGE otseülekandes homofoobset solvamist. Ta suutis hiljem 2022. aasta juunis voogesitust jätkata.

Videograafia[muuda | muuda lähteteksti]

Aasta Artist,Twitch streamer Pealkiri Rollid
2021 DCG Shun & DCG Bsavv "House Party" Peokülaline
2021 SSGKobe "MIA" Ise
2021 Trippie Redd "Holy Smokes" (feat. Lil Uzi Vert Uudiste saatja
2021 Tyla Yaweh "Back Outside" Ise
2021 Sub Urban and Bella Poarch "Inferno" Uksehoidja