Pärnu Noorte Puhkpilliorkester

Allikas: Vikipeedia
Pärnu Noorte Puhkpilliorkester
Vabariigi aastapäeva Pärnumaa avaüritus 28. novembril 2007
Vabariigi aastapäeva Pärnumaa avaüritus 28. novembril 2007
Päritolu Pärnu
Tegev 2005-
Seotud esitajad Puhkpilliorkester Tartu (ühistöö)

Pärnu Noorte Puhkpilliorkester arenes välja Pärnu Ülejõe Gümnaasiumi puhkpilliorkestrist, kui dirigent Rein Vendla tõi kokku ühiselt pilli mängima mitmed andekad muusikahuvilised noored, kellest enamus olid pillimängu õppimist alles alustanud. Nii oli Pärnu Noorte Puhkpilliorkester algselt algajate ja juba edasijõudnumate koondorkester, kuid mängijate tase ja tahe on alati olnud märkimisväärne.

Mitte kõik orkestri liikmed ei ole pärit Pärnust. Palju on ka mängijaid Sindist, Paikuselt, Viljandist, Vändrast, Suure-Jaanist ning Tallinnast ja Tartust. Igaüks käib kohal oma võimaluste piires siis kas ühel või mõlemal korral nädalas. Orkestrandid, kellest nüüdseks on saanud tudengid, leiavad samuti aega, et tulla korra või kaks Pärnusse orkestriproovi, mis näitab suurt pühendumust. Pärnu Noorte Puhkpilliorkester on esinenud korduvalt Soomes, Poolas ja Saksamaal, osalenud suviti Tartus toimuval puhkpillimuusika festivalil Mürtsub Pill. 2007. aastal osales orkester Eesti Noorteorkestrite konkursil kus teeniti välja Kulddiplom ja I kategooria. Samuti võeti esmakordselt osalaulupeost ning võeti see omale traditsiooniks.

Orkester peab oma ametlikuks sünnikuupäevaks 29. aprilli 2005. aastal, mil osaleti konkursil Est-Nok 2005 (5. koht Pärnu Ülejõe Gümnaasiumi puhkpilliorkestri nime all)[1].


Auhinnad[muuda | muuda lähteteksti]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. "Eesti Noorteorkestrite Konkurss 2005 Tabasalus". Eesti Puhkpillimuusika Ühing. Vaadatud 31. oktoober 2008.
  2. Kerttu Kaldoja (20. oktoober 2006). "Muusikapreemia tõi orkestrile autohaagise". Eesti Päevaleht.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]