Minimal Wind

Allikas: Vikipeedia

Minimal Wind on Eesti vokaal-instrumentaalansambel, mis praegusel kujul tegutseb alates 2021. aastast. Ansambel moodustus varasema kitarriduo Taavi ja Paula ümber[1][2]. 2022. aasta seisuga elavad ja õpivad ansambliliikmed peamiselt Viljandis[3]. Žanriliselt jääb Minimal Windi looming souli, R&B, popi ja indie rock'i vahele.

6. detsembril 2021 ilmus Minimal Windi singel "Black Flies". 2022. aasta mais esitleti singlit "Spacecraft"[4].

Minimal Wind saavutas konkursi Eesti Laul 2022 finaalis lauluga "What to Make of This" teise koha. Rahvusvaheline žürii hääletas loo oma lemmikuks. Loo autorid on Paula Pajusaar ja Taavi-Hans Kõlar ning loo seade autorid kõik ansambli liikmed; muusikavideo autor on Velle Tamme.[5][6] Konkursi teises poolfinaalis osales ansambel koroonaviirusesse haigestumise tõttu muusikavideoga[7].

Taavi ja Paula[muuda | muuda lähteteksti]

2017. aastal alustasid Taavi-Hans Kõlar ja Paula Pajusaar kitarriduona Taavi ja Paula, esitades nii omaloomingut kui ka instrumentaalseadeid lemmiklugudest.

  • Duo võitis Round Table'i konkursil 2017 publiku lemmiku preemia.
  • 2018. aastal võitis Paula Pajusaare muusikapala "Not Always So" Uno Naissoo nimelisel konkursil esikoha. Samal aastal avaldati loole muusikavideo.
  • 2019. aastal esines duo ETV saates "Terevisioon" looga "Hiiumaa".
  • 2020. aastal saavutas duo Uno Naissoo konkursil esikoha looga "Antarktika" ning teise koha looga "Vabadus".
  • 2021. aasta juulis sai duo uueks nimeks Minimal Wind, novembris liitusid koosseisuga Elisabeth Tiffany Lepik, Velle Tamme ja Ralf Erik Kollom.

Ansambli liikmed[muuda | muuda lähteteksti]

Paula Pajusaar on kitarrist, laulukirjutaja ja produtsent. Tal on ka sooloprojekt nimega paula p.s. Lisaks on ta illustreerinud mitmeid muusikakogumikke. Paula Pajusaar õpib Viljandi Kultuuriakadeemias muusikaproduktsiooni ning on lõpetanud Georg Otsa nimelise Tallinna muusikakooli.

Taavi-Hans Kõlar on kitarrist, laulukirjutaja ja produtsent. Ta õpetab Georg Otsa nimelises muusikakoolis laulukirjutamist ja õpib Viljandi Kultuuriakadeemias heli- ja visuaaltehnoloogiat. Taavi-Hans Kõlar mängib kitarri ja kirjutab muusikat ka ansamblis Vool.

Elisabeth Tiffany Lepik on laulja, laulukirjutaja ja produtsent Rakverest. Laulmist õppis ta enamasti kuulmise järgi ise, käies samal ajal ka Rakvere muusikakoolis ja laulustuudios. Elisabeth Tiffany Lepik õpib Viljandi kultuuriakadeemias muusikaprodutsendi erialal. Detsembris 2021 ilmus tema soolo-EP "Cure me back".

Velle Tamme on Hiiumaalt pärit ja Georg Otsa muusikakooli lõpetanud kitarrist, muusikaprodutsent, filmitegija ja disainer. Ta on tegutsenud ka ansamblites Nord Lights, Afro Tallinn Beat Orchestra, Olen Jones, Dopamiin, UC?, Epik Bänger, Pološywa, Laikrete perebänd, ja Khai.

Ralf Erik Kollom on Tartust pärit trummar. Trummarina tegutseb ta ka Koit Toome saateansamblis, samuti mängib ta kitarri ning on ansamblis Maria Stuart liige.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]