Hanila valla lipp

Allikas: Vikipeedia
Hanila valla lipp

Hanila valla lipp on Lääne maakonnas asunud endise Eesti haldusüksuse Hanila valla lipp.

Lipp kinnitati 23. jaanuaril 1995.

Lipu kirjeldus[muuda | muuda lähteteksti]

Sinise ristküliku keskosas, 1/2 ühiku kaugusel ülaservast asub valge rõngasrist läbimõõduga 3 ühikut. Rõngasristi all on 1/2 ühiku laiune valge laineline horisontaalvööt, 1 ühiku kaugusel lipu allservast.

Lipu laiuse ja pikkuse vahekord on 1:2 (5,5:11) ühikut; ning normaalmõõtmed on 82,5x165 cm. Kasutamiskõlbmatu lipp kuulub sündsal viisil hävitamisele.

Põhjendus[muuda | muuda lähteteksti]

Hanila kirikaia vanadelt hauakividelt pärinev rõngasristi kujutis sümboliseerib viljakust - põllumehe töökuse tulemust ning jõukuse alust läbi aegade. Kanga sinine värvus ja lainelõikeline valge laid viitavad valla mereäärsele asukohale ja paljude elanike merega seotud tegevusaladele.

Lipu kasutamise kord[muuda | muuda lähteteksti]

  1. Vallalipp heisatakse alaliselt Hanila vallavalitsuse hoonel.
  2. Vallalippu võib heisata või kasutada ameti- ja eluruumides.
  3. Pidulike sündmuste puhul võib vallavalitsuse korraldusega teha vallalipu heiskamise kohustuslikuks munitsipaalasutusele.
  4. Vallalippu võib heisata valla avalikel üritustel.
  5. Vallalipp heisatakse hoone peasissekäigu juurde või mujale selleks sobivasse kohta lipuvardaga vastavasse hoidjasse või lipumasti. Maapinnalt tõusva lipumasti kõrgus on ligikaudu kuus korda suurem lipu laiusest, seinalipuvarda pikkus on ligikaudu kolm korda suurem lipu laiusest. Heisatud vallalipul jääb lipukanga alumine serv maapinnast vähemalt kolme meetri kõrgusele.
  6. Kui vallalipp heisatakse koos Eesti riigilipu või teise riigi või mõne teise maakonna, linna, valla või muu lipuga, asub vallalipp lippude poolt vaadates vasakul teise riigi või Eesti riigilipust ning paremal mõne Eesti maakonna, linna või valla lipust. Vallalipp ei tohi ületada riigilipu või teiste lippude mõõtmeid.

Vallalipu nõuetekohase heiskamise või kasutamise eest vastutab ametiisik või füüsiline isik, kes korraldab lipu heiskamist või kasutamist.

Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]