Calan Williams

Allikas: Vikipeedia
Calan Williams (2016)

Calan Williams (sündinud 30. juunil 2000 Perthis) on Austraalia võidusõitja, praegu elab Šveitsis. Alates 2022. aastast siirdus ta pärast kaheaastast Vormel 3 sõitu Vormel 2 sarja.

Karjäär[muuda | muuda lähteteksti]

Alustad ühekohalises autos[muuda | muuda lähteteksti]

2015. aastal tegi Williams debüüdi üheistmelistes, kihutades Austraalia Vormel Ford Meistrivõistlustel. Esimesel aastal võitis ta üheksal võistlusel kolm poodiumit ja ühe pole-positsiooni. Järgmisel aastal osales ta oma esimesel täishooajal Vormel Fordis, pärast keerulist starti võitis austraallane viimased viis võistlust, taastudes edetabelis ja saavutades meistritiitli teise koha.

2017. aastal võistles ta Austraalia Vormel 3 Premier Series Gilmour Racing meeskonnaga koos Chris Gilmouriga (Rielly Brooki järgi). Austraalia piloot võidab 16 poodiumit, sealhulgas 11 võitu, mis viivad ta meistritiitlini. Sarja jooksul püstitas ta Morgan Park Racewayl kõigi aegade ringirekordi, ringiajaks 1:07.948.

2018. aastal lahkub ta Austraaliast Euroopasse sõitma, kaks aastat jookseb Fortec Motorsportsi meeskonnaga Euroformula Open Meistrivõistlustel koos Petru Florescuga (Raúl Guzmáni, Aldo Festante, Brad Benavidese ja Caio Collet' järel), need on kaks negatiivset hooaega, Williamsil ei õnnestu ühtegi poodiumit vallutada. 2019. aastal, Hispaania sarja kahe hooaja vahel koos Cameron Dasiga (Ayumu Iwasa ja Manuel Maldonado järel) naaseb Williams võidusõitu kodumaal, Toyota Racing Series koos meeskonnaga MTEC Motorsport, saavutades edetabelis kaheksanda koha. koos Petru Florescu, Jackson Wallsi ja Kazuto Kotakaga.

Vormel 3[muuda | muuda lähteteksti]

2019. aasta oktoobris kuulutab Šveitsi meeskond Jenzer Motorsport välja Williamsi 2020. aasta hooajaks Vormel 3-st. Tema parimaks tulemuseks on aga 14. koht, punkte kogumata lõpetab ta hooaja edetabelis 31. positsioonil, samuti meeskonnakaaslaste Matteo Nannini ja selja taga. Federico Malvestiti.

Williamsi kinnitab Šveitsi meeskond 2021. aasta hooajaks koos Pierre-Louis Choveti ja Filip Ugraniga. Tänu ümberpööratud ruudustikule stardib austraallasest sõitja Paul Ricardi esimeses sõidus poolusest ning lõpetab sõidu Aleksandr Smoljari ja Victor Martinsi järel kolmandana. Spa-Francorchampsis osaleb ta koos kolme teise autoga avariis, millest kõik juhid vigastusteta välja tulid. Teise hooaja Vormel 3-s lõpetab ta viieteistkümne võidetud punktiga 19. kohal.

Vormel 2[muuda | muuda lähteteksti]

2021. aasta detsembris valis Tridenti meeskond Williamsi osalema Vormel 2 hooajajärgsetel testidel Yas Marinas. 12. jaanuaril kuulutab Itaalia meeskond koos Richard Verschooriga oma 2022. aasta hooaja sõitjaks Williamsi.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]