Ayumu Iwasa

Allikas: Vikipeedia
Ayumu Iwasa (2022)

Ayumu Iwasa (jaapani keeles 岩佐 歩夢 Iwasa Ayumu; Osaka, 22. september 2001) on Jaapani võidusõitja, Red Bull Junior Teami liige ja Prantsusmaa Vormel 4 Meistrivõistlustel võitja 2020. aastal.

Karjäär[muuda | muuda lähteteksti]

Kardisõit[muuda | muuda lähteteksti]

Iwasa alustas kardiga võidusõitu 2005. aastal Jaapanis, kuid konkurentsivõimelisel tasemel alustas alles 2014. aastal. Jaapanis osales ta 2015. aastal Suzukas Yamaha-SS kardisõidu meistrivõistlustel ning tuli hiljem ka x-30 klassi meistriks.

Vormel 4[muuda | muuda lähteteksti]

Aastatel 20172018 osales Iwasa mitmel Vormel 4 meistrivõistlustel, nagu Jaapani Vormel 4 Meistrivõistlustel või Asian Formula Renault Series, koos Shinji Sawada, Chia Wing Hoongi, Ni Weiliangi, Daniel Cao ja Daniel Luga. Tema esimene täishooaeg autorallis. Suzuka Racing School Single Seater Series 2019. aastal, kus ta võidab tiitli. 2020. aastal pääseb Iwasa Prantsusmaa Vormel 4 Meistrivõistlustel, kus ta võidab tiitli, võttes kokku viis pole positsiooni, üheksa võitu ja 15 poodiumit. Ta valiti Honda Junior Driveriks ehk aasta parimaks nooreks Jaapani sõitjaks.

Vormel 3[muuda | muuda lähteteksti]

2021. aastal valiti Hitech Grand Prix Iwasa koos Roman Staněki, Reece Ushijima ja Roy Nissanyga Aasia Vormel 3 Meistrivõistlustel võistlema. Iwasa näitab suurepärast tulemuste ühtlust, jõudes punktidesse kolmteist korda ja puudutades kahel korral poodiumit; lõpetab meistrivõistlused üldarvestuses kaheksandana ja võidab algajatele mõeldud arvestuse.

Samal aastal kinnitas Hitech Iwasa koos Red Bull Junior Teami kuuluva Jak Crawfordi ja Roman Staněkiga FIA Vormel 3 Meistrivõistlustel. Hungaroringi esimeses sõidus lõpetab ta Lorenzo Colombo järel teisena, kuid pärast autasustamist karistatakse Itaalia sõitjat ja võit läheb Iwasale. Ta võitis Hollandis oma kategooria teise poodiumi, saavutades Arthur Leclerci ja Logan Sargeanti järel kolmanda koha. Hooaja lõpetab ta üldarvestuses 12. kohal ja sarja uustulnukate seas neljandal kohal.

Vormel 2[muuda | muuda lähteteksti]

Iwasa osaleb DAMS-i meeskonnaga Yas Marina ringrajal hooajajärgsetel Vormel 2 testidel. Hiljem kinnitab Prantsusmaa meeskond Iwasa 2022. aasta hooajaks koos Roy Nissanyga. Pärast mõningaid häid tulemusi saavutas ta Kataloonia sprindisõidul kategooria esimese poodiumikoha.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]

  • Ayumu Iwasa, aadressil driverdb.com, DriverDB AB. (inglise keeles)