Cameron Das

Allikas: Vikipeedia

Cameron Das (sündinud 17. märtsil 2000 Baltimore'is) on Ameerika võidusõitja, Euroformula Openi meister 2021. aastal.

Karjäär[muuda | muuda lähteteksti]

Kardisõit ja riigi meistrivõistlused[muuda | muuda lähteteksti]

Das alustas kardisõidus võistlemist Marylandis Jessupis asuval Autobahn Indoor Speedwayl. 2015. aastal alustas ta üheistmeliste võidusõitu Bertil Roosi võidusõidukoolis. Das debüteeris Bertil Roosi võidusõidusarjas Pocono Racewayl. Pärast oma esimese pole-positsiooni saavutamist NJMP Thunderbolti ringrajal saavutas, Das osalise ajakavaga võistluse edetabelis 15. koha. Hooaja jooksul saavutas Das viis poodiumit. Lisaks võistles noor sõitja 2015. aasta Vormel Lites'i hooaja Carolina Motorsports Parki voorus. Honda K24 mootoriga Crawford FL15 sõites saavutas, Das mõlemas sõidus viienda koha. Das sõitis New Jersey Motorsports Parkis ka SCCA Majors Touri kirdekonverentsi Formula F klassis, võites võistluse 2. K-Hill Motorsportsi meeskonnaga võistles Das New Jersey Motorsports Parkis parima tulemuse nimel seitsmenda kohaga.

Väiksemad valemid[muuda | muuda lähteteksti]

2016. aastal valis JDX Racing Dasi koos Blake Mounti ja Darren Keane’iga USA Vormel 4 meistritiitlile. Hooaja teisel poolel saavutas ta kaheksa järjestikust võitu, võites meistritiitli. Ta jooksis ka mõned USA meistrivõistlused. F2000, parima tulemusena kaheksas koht koos Luke Gabiniga.

2017. aastaks palkas Carlin Motorsport ta koos James Pulli ja Enaam Ahmediga Briti Vormel 3 Meistrivõistlustel sõitma. Ameeriklane saavutas võidu ja kuue teise poodiumikohaga edetabelis viienda koha. Samuti jooksis ta mõned võistlused Euroformula Openil koos Campos Racing meeskonnaga, saavutades edetabelis viieteistkümnenda koha koos Thiago Vivacqua, Simo Laaksoneni ja Matheus Iorioga. Samuti jooksis ta kõik USA meistrivõistluste võistlused. F2000, parima tulemusega 28. koos Dakota Dickersoni ja Andre Castroga.

2018. aastal sõitis ta Toyota Racing Series'is, saades koos Calvin Mingi (pärast Ken Smith) ja Brendon Leitchiga kuuenda kohaga kaheteistkümnendaks. Ta võistles ka Euroformula Openil, saavutades koos Dev Gore'i ja Matheus Iorioga neli poodiumit ja kokkuvõttes viienda koha.

Ka 2019. aastal osales ta koos Marcus Armstrongi, Liam Lawsoni, Artem Petrovi, Lucas Aueri ja Esteban Muthiga Toyota Racing Series võistlusel, kus võitis sõidu ja saavutas edetabelis seitsmenda koha, ning Euroformula Openil, mis lõppes Üldarvestuses 12. koht koos Calan Williamsiga.

Aastaks 2020 valis Carlin ta koos Clément Novalaki ja Enaam Ahmediga (pärast Ben Barnicoati, Leonardo Pulcinit ja David Schumacherit) FIA Vormel 3 sarjas osalema. Hooaja jooksul saavutas ta parima tulemusena kaks üheteistkümnendat kohta, lõpetades hooaja 25. kohal punktita. Euroformula Openil saavutas Motopark Teamile edasipääsuna kaks poodiumit, olles koos Niklas Krütteni ja Manuel Maldonadoga edetabelis kuues.

2021. aastal võitis ta oma viiendal hooajal selles kategoorias koos Niko Kari (pärast Roman Staněki), William Alatalo (pärast Reshad de Gerust), Matthias Lütheni (pärast Matías Zagazeta), Jak Crawfordi (pärast Christian Manselli) ja Vivien Keszthelyiga (pärast Francesco Pizzit). seitse sõitu ja tuli meistriks 2 võidusõiduga, edestades meeskonnakaaslast Louis Fosterit. Ta on esimene ameeriklane, kes selle kategooria võitis.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]