Richard Verschoor

Allikas: Vikipeedia
Richard Verschoor (2022)

Richard Verschoor (sündinud 16. detsembril 2000 Benschopis) on Hollandi võidusõitja.

Karjäär[muuda | muuda lähteteksti]

Kardisõit[muuda | muuda lähteteksti]

Aastatel 2011–2013 sõitis Verschoor mitmes rahvuslikus kardisarjas Hollandis. 2014. aastal siirdus Verschoor Euroopa sarja, kus võitis CIK-FIA Karting Academy Trophy. 2015. aastal võitis ta Saksamaa kardisõidu meistritiitli ja saavutas CIK-FIA KF maailmameistrivõistlustel kuuenda koha.

Formula 4[muuda | muuda lähteteksti]

Verschoor kolis üheistmelistele 2016. aastal osaledes MP Motorsport meeskonnaga SMP Vormel 4 Meistrivõistlustel ja hiljem Hispaania Vormel 4 Meistrivõistlustel. Jarno Opmeeri, Xavier Lloverase, Juuso Puhakka ja Danny Kroesi kõrval õnnestub Verschooril võita mõlemad meistritiitlid. Ta liitub Red Bull Junior Teamiga. Tal oli osalise tööajaga kampaaniaid Saksamaa Vormel 4-s koos Motoparkiga ja Itaalia Vormel 4-s koos Bhaitech Engineeringiga, vastavalt Jonathan Aberdeini, Simo Laaksoneni, Sophia Flörschi ja Giacomo Altoèga.

Vormel Renault Eurocup[muuda | muuda lähteteksti]

2017. aasta jaanuaris teatati, et Verschoor jätkab oma suhet MPga ja tõuseb Vormel Renault Eurocup 2.0 sarja koos uue Red Bull Juniori Neil Verhageni ja Renault Juuniori Jarno Opmeeriga. Tal oli üks poodiumikoht selle hooaja eelviimasel võistlusel Circuit de Barcelona-Catalunyal ja hooaja lõpetas üheksandal kohal.

Detsembris eemaldati Verschoor Red Bulli programmist. Samal päeval teatati ka, et ta läheb üle Josef Kaufmann Racingule koos Clément Novalaki ja Ye Yifeiga, meeskonnaga, mis võitis kaks viimast Eurocupi sõitjate tiitlit koos Lando Norrise ja Sacha Fenestraziga.

GP3 ja Vormel 3[muuda | muuda lähteteksti]

2018. aastal debüteeris ta GP3 Series kuuendal võistlusel Spa-Francorchampsi ringrajal koos MP Motorsport meeskonnaga Dorian Boccolacci asemel koos Devlin DeFrancesco ja Niko Kariga. 10. märtsil 2019 kuulutas MP Motorsport meeskond Verschoori FIA Vormel 3 Meistrivõistlustel sõitjaks koos Liam Lawsoni ja Simo Laaksoneniga, samal aastal osaleb ta Macau Grand Prix ja võidab. 2020. aastal kinnitab tema meeskond ta koos Bent Viscaali ja Lukas Dunneriga veel üheks hooajaks FIA Vormel 3 Meistrivõistlustel. Red Bull Ringi 2. sõidus saavutab ta oma esimese ja ainsa poodiumikoha selles kategoorias.

Vormel 2[muuda | muuda lähteteksti]

2021. aastal valiti Verschoor pärast FIA Vormel 2 Meistrivõistlustel hooajaeelsetel katsetel koos MP Motorsport meeskonnaga koos Lirim Zendeliga 24. märtsil sõitjaks Barcelona esimestele võistlustele. Pärast nädalavahetuse häid tulemusi Hispaanias tehakse see ametlikuks ka hooaja teisteks võistlusteks. Ta võidab Silverstone'i sprindivõistlusel oma esimese võidu, edestades Marcus Armstrongi ja Christian Lundgaardi. Novembri lõpus otsustas meeskond hooaja kaheks viimaseks vooruks asendada hollandlasest piloodi Jack Doohaniga. Verschooril õnnestub naasta kategooriasse, et võistelda viimases voorus Abu Dhabis, Hollandi piloot asendab Guilherme Samaia kõrval Charouzi Sauber Junior Teami meeskonna teist autot sõitvat vigastatud Enzo Fittipaldit.

2022. aastal jätkab ta sarjas, kuid läheb koos Calan Williamsiga edasi Itaalia meeskonda Trident. Hooaja esimesel võistlusel Bahreinis võtab ta oma teise kategooria võidu ja toob Tridenti meeskonna pärast viit aastat tagasi F2 võidule.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]