Weißenbach (Inn)

Allikas: Vikipeedia
Weißenbach
Lähe Halltali orus
Suubub Inn
Valgla maad Austria, Tirool
Valgla pindala 20,4 km² Muuda Vikiandmetes
Pikkus 9,4 km

Weißenbach on jõgi Tiroolis Austrias, Inni lisajõgi.

Weißenbach algab Halltali orus ja voolab Absami lähistel Gnadenwaldist lõunasse Milsi külla, mis asub 12 km Innsbruckist idas. Milsis suubub see kohe pärast Alam-Inntali raudtee silda Inni. Jõe kallak on 8-9 %. See jaguneb kolmeks osaks:

  • Põhiosa läbib Milsi suures kruusakihis, vee kvaliteet on vahemikus A ja B. Jõge on juba mitu korda kanaliseeritud, kuid on siiski küla jaoks ohtlik.
  • Külgharu 1: Amtsbachina voolab see haru läbi Absami kuni Hall in Tiroli Münzturmini, kus see pöördub ida suunas Milsi. See on kahest harust suurem ja annab Absamile joogiveevarustuse, samuti vee saeveskile. Hinne kõigub A- ja B-klassi vahel.
  • Külgharu 2: Baubachina voolab teine haru läbi Eichati Hall in Tirolisse, kus see ühineb Amtsbachiga ja voolab siis edasi itta, et ühineda põhiosaga. Eichatis kasutatakse jõge sageli valesti prügimäena, mis vähendab vee kvaliteeti B-klassini.

Hall in Tirolist Milsini on vee kvaliteet linna reovee ja vett kasutavate rajatiste tõttu B-klassist. Suuremates allhoovustes on kala niikuinii vähe.