Vikipeedia:Suvepraktika

Allikas: Vikipeedia

Vikipeedia suvepraktikal koostatakse artikleid börsiettevõtete kohta.

Lisa link ja selle järgi oma allkiri (~~~~).
  1. Kasutaja:KaurOrgu/Neste)
  2. Kasutaja:S.oliver93/SAF Tehnika)
  3. Kasutaja:Haviko/AS Merko Ehitus(arutelu) Retsenseerib ARBrett
  4. Kasutaja:MarkusPold/Vilkyskiu pienine MarkusPold (arutelu) 25. juuli 2016, kell 14:07 (EEST)[vasta]
  5. J Korras Kasutaja:MihkelMitte/SSAB MihkelMitte (arutelu) 21. juuli 2016, kell 10:48 (EEST)[vasta]
  6. J Korras Kasutaja:ARBrett/Harju Elekter ARBrett (arutelu) 2. august 2016, kell 12:24 (EEST)[vasta]
  7. Kasutaja:Hkpandis/Volvo (retsenseerib Marian Orav)
  8. Kasutaja:MOrav/Apranga
  9. Kasutaja:HnsPl/PRFoods HnsPl (arutelu) Retsenseerib HKPandis
  10. Kasutaja:Kaisaarkoppel/Securitas_AB Kaisaarkoppel (arutelu) 25. juuli 2016, kell 20:56 (EEST)[vasta]
  11. ..

Alustamine[muuda lähteteksti]

Loo kasutajakonto Vikipeedias.

Selleks, et oleks võimalik artikliga rahulikult ja segamatult toimetada, loo see enda kasutaja alamlehele (pealkiri on kujul 'Kasutaja:Kasutajanimi/Artiklinimi'). Võimaldamaks teistele oma alamlehe leidmist, lisa kindlasti siia lehele selle alamlehe link. (näide sellisest nimekirjast)

Kui valitud teemal on Vikipeedias juba artikkel olemas, siis püüa olemasolevat teksti säilitada, kopeerides tekst oma alamlehele ja täiendades-parandades seda.

Esmase info ettevõtte kohta leiab näiteks Balti aktsiabörsilt (Soome ja Rootsi ettevõtete puhul siit).

Artikli koostamine[muuda lähteteksti]

Artikli koostamisel oleks igati kasulik abiks võtta juhendit ja tutvuda heade artiklitega (nt andesiit), mis aitaksid mõista hea artikli koostamise põhimõtteid. Hetkel pole ettevõtetest veel ühtegi väga heal tasemel artiklit, mida saaks näidiseks võtta, aga loodetavasti peagi mõni tekib. Seni võib vaadata näiteks artiklit Nortal.

Artikli sisu võib vabalt koostada alguses väljaspool Vikipeediat, oma arvuti tekstidokumendis. Selle alamlehele salvestamise ning vastavalt nõuetele vormindamise saab jätta kõige lõppu. Enne salvestamist kasuta kindlasti "Näita eelvaadet" nuppu ja salvesta alles siis, kui artikli sisu ja väljanägemisega rahule jääd.

Vormistamine on lihtne ja seisneb suuresti ainult siselinkide ja allikaviidete korrektsel viisil lisamises.

Tähtajad ja nõuded[muuda lähteteksti]

Artikli tekst peab olema entsüklopeediline ning kindlasti ei tohi kopeerida kuskilt kellegi teise loodud sõnastust (plagiaat ehk loomevargus on lubamatu).

Artikkel tuleb enda kasutaja alamlehel esitada 25. juuliks. Seejärel saab sealse alamlehe aruteluleheküljele kommentaare kirjutada. Kui alamlehel olev tekst tundub lõplikult valmis olevat, siis palume selle avaldada artiklina.

Tekkinud küsimustele võib leida vastused juhendist. Sealt saad vaadata ka seda, kuidas on mõni konkreetne artikliosa vormistatud, kuidas lisada viiteid ja pilte ning mil viisil sisestada tabeleid.

Sinu enda arutelulehekülg on hea koht Vikipeedia-teemaliste küsimuste esitamiseks. Siinse lehekülje arutellu võib samuti päringuid esitada.

Arutelulehekülgedel palun allkirjastage oma kommentaar, kasutades nelja tildet (~~~~), et oleks näha, kes selle kommentaari kirjutas. Allkiri tekib nelja tilde kasutamisel automaatselt pärast lehe salvestamist.