Vikipeedia:Kunstikuu/Artiklivõistlus

Allikas: Vikipeedia
Konto loomine

Artiklite registreerimine

Vikipeedia kunstikuu artiklivõistlus toimub 1.–31. oktoobrini 2024. See on osa Vikipeedia kunstikuu programmist ja seda viiakse läbi toetamaks kunstialase sisu arengut eestikeelses Vikipeedias.

Artiklivõistlust korraldavad Tartu Kunstimaja, Tartu Kunstimuuseum ja Wikimedia Eesti.

Võistluse käigus loodud ja täiendatud artikleid hindab žürii, kuhu kuuluvad Ivo Kruusamägi, Peeter Talvistu ja Joanna Hoffmann. Parimatele osalejatele on välja pandud auhinnad, mis antakse üle Vikipeedia jõulupidudel Tartus ja Tallinnas.

  • Osaleda võivad kõik Vikipeedia registreeritud kasutajad peale žürii liikmete. Registreerumiseks tuleb kasutada Vikipeedia lehekülje ülaosas leiduvat nuppu "Loo konto". Kasutajanimi jätab osaleja anonüümseks, kui ta oma nime ise ei avalda. Auhinna vastuvõtmiseks tuleb oma nimi žüriile teatavaks teha, see avalikustatakse ainult asjaosalise nõusolekul.
  • Artiklite kirjutamisperiood on 1.–31. oktoober ning konkursil osalevad kõik sellel ajavahemikul loodud või oluliselt täiendatud ning osalevate artiklite leheküljele kirja pandud artiklid. Iga osaleja võib kirjutada või täiendada ükskõik kui palju artikleid.
  • Žürii hindab loodud ja täiendatud artiklite kvaliteeti: eeskätt oskust koostada sidusat ja arusaadavalt sõnastatud ning korrektselt vormistatud, põhjalikku ja samas ülevaatlikku entsüklopeedilist teksti, mis põhineb usaldusväärsetel viidatud allikatel. Artikkel peab olema varustatud allikaviidetega ning plagiaat konkursile ei kvalifitseeru.
  • Artikleid kirjutatakse Vikipeedia põhimõtete ja reeglite alusel kasutajate koostöös. Lubatud ja tervitatav on teiste kaastööliste tehtu parandamine ja kommenteerimine.

Esimest korda korjasime kunstikuu raames artikleid 2021. aastal. Siis oli võistlusel 9 osalejat, kes tegelesid 50 artikliga. Esimest kohta jagasid kasutajad echoecho ja Petushok8 ning teist kohta kasutajad Evlper ja Njosnavelin. Eriauhinna kõige huvitavama artikliteema eest pälvis kasutaja Sillerkiil artikliga Augsburgi tänavakunst.

Teisel võistlusel osales 10 inimest 59 artikliga. Parimaks artiklikirjutaks valiti kasutaja Evlper ja teise koha sai kasutaja Raamaturott. Tartu Kunstimuuseumi eripreemia pälvis kasutaja Yelenab.

Kolmandal võistlusel osales kaheksa inimest 51 artikliga. Välja anti kolm eriauhinda, mille pälvisid kasutajad Avjoska (Eestiga seotud artiklite loomise eest), Evlper (kõige usinama artikliloojana) ja Uverkruuver (kõige põhjalikuma artikli eest).

Välislingid[muuda lähteteksti]