Vennad Paalbergid

Allikas: Vikipeedia

Vennad Peeter ja Priit Paalberg on Eesti kurjategijad, kes said kurikuulsaks, kui nad arreteeriti kahe alaealise röövimise ja vägistamise eest. Neid kahtlustati ka veel mitmete hääletajate kadumise taga olekus [1], aga seda ei suudetud tõestada. 2002. aastal mõistis kohus mõlemad vägistamise eest 11 aastaks vangi.

Kuriteod[muuda | muuda lähteteksti]

Riikliku süüdistuse kohaselt sundisid vennad kahte 16-aastast tüdrukut endaga kaasa tulema ja viisid nad autoga metsatallu. Metsatalus neiud vägistati. Tüdrukud pääsesid põgenema, kui mehed tööle läksid ja informeerisid politseid. Harju- ja Raplamaa kriminaalpolitseinikud ja politsei eriüksus seadsid üles 8 tundi kestnud varitsuse. Kui Paalbergid politseid nägid, üritasid nad autoga põgeneda, aga politsei tulistas õhku hoiatuslaske ja lasid läbi autokummi.

Kuriteopaik vapustas ka paljunäinud politseinikke ja kohus andis loa vendade vahistamiseks.

Kohus[muuda | muuda lähteteksti]

Mõlemad vennad olid kriminaalkorras karistatud, sealhulgas ka vägistamise eest. Kohtus nõudis prokurör mõlemale vennale 15-aastast vanglakaristust. Mõlemad eitasid süüd [2]. Kohus mõistis nad alaealiste grupilises vägistamise, relvaga toime pandud röövimise, vägivallaga toime pandud avaliku varguse ja ebaseadusliku vabadusevõtmise eest 11 aastaks vangi [3].

Kohus keeldus neid korduvalt ennetähtaegselt vabastamast ja nad vabanesid vanglast pärast karistusaja kandmist 2012. aasta aprillis [4].

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. "Vägistajavennad salgavad süüd". Originaali arhiivikoopia seisuga 6. mai 2012. Vaadatud 21. juulil 2012.
  2. Paalbergid salgavad vägistamist[alaline kõdulink]
  3. "Vägistajavennad mõisteti 11 aastaks vangi". Originaali arhiivikoopia seisuga 6. mai 2012. Vaadatud 21. juulil 2012.
  4. Kurikuulsad vägistajavennad Paalbergid vabanesid vanglast