Venemaa Keisririigi siseministrite loend

Allikas: Vikipeedia
Jump to navigation Jump to search

Venemaa Keisririigi siseministrite loend on loetelu Venemaa Keisririigi Siseministeeriumi juhtidest alates ministeeriumi loomisest 1802. aastal kuni 1917. aasta Veebruarirevolutsioonini. Siseminister oli aastatel 1880−1917 ühtlasi Üksik Sandarmikorpuse šeff.

Ametisse astumise aasta Kuupäev Ametist lahkumise aasta Kuupäev Pilt Nimi Eluaastad Auaste Märkused
1802
8. september
1807
24. november Kochubey Viktor Pavlovich.jpg krahv Viktor Pavlovitš Kotšubei
1768−1834
tõeline salanõunik
1807
24. november
1810
31. märts Kurakin Alexey Borisovich.jpg vürst Aleksei Borissovitš Kurakin
1759−1829
tõeline salanõunik
1810
31. märts
1819
24. juuni Osip kozodavlev.jpg Ossip Petrovitš Kozodavlev
1753−1819
salanõunik (hiljem tõeline salanõunik) Ametlikult määrati ametisse jaanuaris 1811
1819
24. juuni
1819
4. november Golitsin AN.jpg vürst Aleksandr Nikolajevitš Golitsõn
1773−1844
salanõunik Ministeeriumi direktor (управляющий министерством)
1819
4. september
1823
28. juuni Kochubey Viktor Pavlovich.jpg krahv Viktor Pavlovitš Kotšubei
1768−1834
tõeline salanõunik
1823
28. juuni
1823
29. august Balthasar Campenhausen.jpg vabahärra Balthasar von Campenhausen
1772−1823
salanõunik Ministeeriumi direktor
1823
29. august
1828
19. aprill Vas. Lanskoy.jpg Vassili Sergejevitš Lanskoi
1754−1831
tõeline salanõunik Ministeeriumi direktor
1828
19. aprill
1831
19. november Zakrevskiy Arseniy Andreevich.jpg Arseni Andrejevitš Zakrevski
1783−1865
kindralleitnant (a-st 1829 jalaväekindral)
1832
12. veebruar
1839
15. veebruar Bludov, 1865.jpg Dmitri Nikolajevitš Bludov
1785−1864
salanõunik
1839
10. märts
1841
23. september Alexander Grigorevich Stroganov.jpg krahv Aleksandr Grigorjevitš Stroganov
1796−1891
kindralmajor (a-st 1840 kindralleitnant) Ministeeriumi direktor
1841
23. september
1852
30. august Lev Perovsky.jpg krahv (a-st 1849) Lev Aleksejevitš Perovski
1792−1856
tõeline riiginõunik (a-st 1843 salanõunik)
1852
30. august
1855
20. august Бибиков Дмитрий Гаврилович, 1850-е.jpg Dmitri Gavrilovitš Bibikov
1792−1870
jalaväekindral
1855
20. august
1861
23. aprill Lanskoy Sergei (1787-1862).jpg Sergei Stepanovitš Lanskoi
1787−1862
tõeline salanõunik
1861
23. aprill
1868
9. märts Valuyev.jpg Pjotr Aleksandrovitš Valujev
1815−1890
tõeline salanõunik
1868
9. märts
1878
27. november Timashev AE.jpg Aleksandr Jegorovitš Timašev
1818−1893
kindralleitnant (a-st 1872 ratsaväekindral)
1878
27. november
1880
6. august Makov Lev (1830-1883).jpg Lev Savvitš Makov
1830−1883
tõeline riiginõunik
1880
6. august
1881
4. mai LorisMelikov Aivazovsky.jpg krahv Mihhail Tarielovitš Loris-Melikov
1825−1888
ratsaväekindral
1881
4. mai
1882
30. mai General Nikolay Ignatev.jpg krahv Nikolai Pavlovitš Ignatjev
1832−1908
jalaväekindral
1882
30. mai
1889
25. aprill Dmitry Andreevich Tolstoy.jpg krahv Dmitri Andrejevitš Tolstoi
1823−1889
tõeline salanõunik
1889
25. aprill
1895
15. oktoober DurnovoIN.jpg Ivan Nikolajevitš Durnovo
1834−1903
tõeline salanõunik
1895
15. oktoober
1899
20. oktoober Ivan Logginovitch Goremykin, c. 1906.jpg Ivan Logginovitš Goremõkin
1839−1917
tõeline salanõunik
1899
20. oktoober
1902
2. aprill DS Sipyagin.jpg Dmitri Sergejevitš Sipjagin
1853−1902
jäägermeister Kuni 26. veebruar 1900 ministeeriumi direktor
1902
2. aprill
1904
15. juuli Pleve.jpg Vjatšeslav Konstantinovitš von Plehwe
1846−1904
tõeline salanõunik
1904
26. august
1905
18. jaanuar PD Svyatopolk-Mirsky.jpg vürst Pjotr Danilovitš Svjatopolk-Mirski
1857−1914
kindralleitnant
1905
20. jaanuar
1905
22. oktoober Alexander Bulygin.jpg Aleksandr Grigorjevitš Bulõgin
1851−1919
tõeline riiginõunik, õuemeister
1905
23. oktoober
1906
22. aprill Durnovo Petr (1842-1915).jpg Pjotr Nikolajevitš Durnovo
1845−1915
salanõunik (a-st 1906 tõeline salanõunik)
1906
26. aprill
1911
5. september Pyotr Stolypin LOC 07327.jpg Pjotr Arkadjevitš Stolõpin
1862−1911
tõeline riiginõunik, õuemeister
1911
20. september
1912
16. detsember Alexandr Makarov.jpg Aleksandr Aleksandrovitš Makarov
1857−1919
salanõunik
1912
16. detsember
1915
5. juuni Maklakov N.A. 1914 K.Bulla..jpg Nikolai Aleksejevitš Maklakov
1871−1918
tõeline riiginõunik, a-st 1913 õuemeister
1915
5. juuni
1915
26. september Scherbatov Nikolay Borisovich.jpg vürst Nikolai Borissovitš Štšerbatov
1868−1943
tõeline riiginõunik
1915
26. september
1916
3. märts Alexei Khvostov.jpg Aleksei Nikolajevitš Hvostov
1872−1918
kammerhärra
1916
3. märts
1916
7. juuli Shturmer.gif Boriss Vladimirovitš Stürmer
1848−1918
tõeline riiginõunik
1916
7. juuli
1916
16. september Aleksandr Khvostov.jpg Aleksandr Aleksejevitš Hvostov
1857−1922
1916
16. september
1917
28. veebruar Protopopov Alexandr (1866-1918).jpg Aleksandr Dmitrjevitš Protopopov
1866−1918
tõeline riiginõunik

Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]