Venemaa Keisririigi rahvaharidusministrite loend

Allikas: Vikipeedia
Jump to navigation Jump to search

Venemaa Keisririigi rahvaharidusministrite loend on loetelu Venemaa Keisririigi Rahvaharidusministeeriumi juhtidest alates ministeeriumi loomisest 1802. aastal kuni 1917. aasta Veebruarirevolutsioonini. 1817−1824 oli ametis usuasjade ja rahvaharidusminister.

Venemaa Keisririigi rahvaharidusministrid 1802−1817[muuda | muuda lähteteksti]

Ametisse astumise aasta Kuupäev Ametist lahkumise aasta Kuupäev Pilt Nimi Eluaastad Auaste Märkused
1802
2. september
1810
11. aprill Pyotr Zavadovsky by Lampi.jpg krahv Pjotr Vassiljevitš Zavadovski
1739−1812
tõeline salanõunik
1810
11. aprill
1816
10. august RazumovskyAK200.jpg krahv Aleksei Kirillovitš Razumovski
1748−1822
tõeline salanõunik
1816
10. august
1817
24. mai Golitsin AN.jpg vürst Aleksandr Nikolajevitš Golitsõn
1773−1844
salanõunik 24. mail 1817 muudeti rahvaharidusministri nimi seoses ministeeriumi reorganiseerimisega usuasjade ja rahvaharidusministriks

Venemaa Keisririigi usuasjade ja rahvaharidusminister 1817−1824[muuda | muuda lähteteksti]

Ametisse astumise aasta Kuupäev Ametist lahkumise aasta Kuupäev Pilt Nimi Eluaastad Auaste Märkused
1817
24. mai
1824
15. mai Golitsin AN.jpg vürst Aleksandr Nikolajevitš Golitsõn
1773−1844
salanõunik 15. mail 1824 sai ministri nimeks uuesti rahvaharidusminister

Venemaa Keisririigi rahvaharidusministrid 1824−1917[muuda | muuda lähteteksti]

Ametisse astumise aasta Kuupäev Ametist lahkumise aasta Kuupäev Pilt Nimi Eluaastad Auaste Märkused
1824
15. mai
1828
25. aprill Shiskov Alexander Semyonovich.jpg Aleksandr Semjonovitš Šiškov
1754−1841
admiral
1828
25. aprill
1833
18. märts Lieven Karl Andreevich.jpg hiilguslik vürst Karl Christoph von Lieven
1767−1844
jalaväekindral
1833
21. märts
1849
20. oktoober Ksavery Jan Kaniewski. Partret grafa Uvarava.jpg krahv (a-st 1846) Sergei Semjonovitš Uvarov
1786−1855
tõeline salanõunik
1849
20. oktoober
1853
7. aprill Shirinsky1.jpg vürst Platon Aleksandrovitš Širinski-Šihmatov
1790−1853
1853
7. aprill
1858
23. märts Norov A.S.jpg Avraam Šergejevitš Norov
1795−1869
salanõunik (a-st 1856 tõeline salanõunik)
1858
23. märts
1861
28. juuni Evgraf Kovalevskiy, 1865.jpg Jevgraf Petrovitš Kovalevski
1790−1867
salanõunik (a-st 1859 tõeline salanõunik)
1861
28. juuni
1861
25. detsember PutyatinEV1.jpg krahv Jefim Vassiljevitš Putjatin
1803−1883
admiral
1861
25. detsember
1866
14. aprill Alexandre V. Golovnine.PNG Aleksandr Vassiljevitš Golovnin
1821−1886
tõeline salanõunik
1861
14. aprill
1880
24. aprill Dmitry Andreevich Tolstoy.jpg krahv Dmitri Andrejevitš Tolstoi
1823−1889
õuemeister (a-st 1872 tõeline salanõunik)
1880
24. aprill
1881
24. märts Andrey Saburov.jpg Aleksei Aleksandrovitš Saburov
1837−1916
salanõunik
1881
24. märts
1882
16. märts Nikolai Alexandr Pavlovitsch (1821-1899).jpg parun Aleksandr Pavlovitš von Nicolai
1821−1899
tõeline salanõunik
1882
16. märts
1897
29. detsember ДеляновИД.jpeg krahv Ivan Davõdovitš Deljanov
1818−1897
tõeline salanõunik
1898
12. veebruar
1901
2. märts Bogolepov NP.jpg Nikolai Pavlovitš Bogolepov
1818−1897
salanõunik
1901
24. märts
1902
11. aprill Wannowsky Pjotr Semjonowitsch.jpg Pjotr Semjonovitš Vannovski
1822−1904
jalaväekindral
1902
11. aprill
1904
23. jaanuar Зенгер Григорий Эдуардович.jpg Grigori Eduardovitš Saenger (Zenger)
1853−1919
tõeline riiginõunik (a-st 1902 salanõunik)
1904
10. aprill
1905
18. oktoober Glazov Vladimir Gavrilovitch.jpg Vladimir Gavrilovitš Glazov
1848−1920 (?)
kindralleitnant
1905
18. oktoober
1906
24. aprill I I Tolstoy.jpg krahv Ivan Ivanovitš Tolstoi
1858−1916
1906
24. aprill
1908
1. jaanuar Pyotr Kaufman.jpg Pjotr Mihhailovitš von Kaufmann
1857−1926
tõeline riiginõunik
1908
1. jaanuar
1910
25. september A N Schwarz.jpg Aleksandr Pavlovitš Schwarz (Švarts)
1848−1915
salanõunik
1911
2. veebruar
1914
26. november Lev A. Kasso.jpeg Léon Victor Constantin Casso (Lev Aristidovitš Kasso)
1865−1914
salanõunik Alates 25. septembrist 1910 ministeeriumi direktor
1915
9. jaanuar
1916
27. detsember Pavel Ignatiev.png krahv Pavel Nikolajevitš Ignatjev
1870−1945
tõeline riiginõunik
1916
27. detsember
1917
28. veebruar Kulchitskiy NK.jpg Nikolai Konstantinovitš Kultšitski
1856−1925
salanõunik

Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]