Trixie Mattel

Allikas: Vikipeedia
Trixie Mattel
Sünniaeg 23. august 1989 (34-aastane)
Amet drag queen
Koduleht http://www.trixiemattel.com/

Brian Michael Firkus (sündinud 23. augustil 1989 Milwaukees Wisconsini osariigis) ehk lavanimega Trixie Mattel on Ameerika Ühendriikide edukas drag queen ning laulukirjutaja ja laulja. Teda teatakse liialdatud meigi ja camp-stiili poolest, ta etendab komöödiat ning viljeleb akustilist popmuusikat (sh folki ja kantrit).

2015. aastal osales ta telesaate "RuPaul's Drag Race" seitsmendas hooajas, jäädes kuuendale kohale. 2018. aastal osales ta telesaate "RuPaul's Drag Race All Stars" kolmandas hooajas, võites esikoha. Seejärel on ta teinud laialdast koostööd ning esinenud meediates ja lavadel üle maailma.

Varasem elu[muuda | muuda lähteteksti]

Milwaukee ülikoolis läbis ta bakalaureuseõppe teatrikunstis, täpsemalt muusikalides osalemises. Ta alustas ümberriietumisega kohalikes baarides ja ööklubides ning esines aeg-ajalt kahetunnise sõidu kaugusel Chicagos. Päevasel ajal töötas ta vabakutselise jumestuskunstnikuna ilupoe Sephora heaks ja kaubanduskeskuses ilubrändi M·A·C jaoks.

Ärilised ettevõtmised[muuda | muuda lähteteksti]

Ta omab kosmeetikat müüvat ettevõtet Trixie Cosmetics, ta on kaasomanik Wisconsini osariigi vanimale LGBTQ+ baarile This Is It! ja California osariigis asuvale motellile Trixie Motel.

Isiklikud eripärad[muuda | muuda lähteteksti]

Tal on põlisrahvaste juured odžibveide hõimust. Ta omab suurearvulist Barbie-nukkude kollektsiooni.

Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]